- 20 Temmuz 2015
- 791
- 565
- 103
Canm beni m gittiğim özelde doğum 600 e anlaştık ve maseaflar içinde ve dr lar çok iyi ben devlete sadece 1 kere gittim kaydım olsun diye oda kalp atışı yok dedi sağlıklı degil alcaz dedi.ben dinlemedim özele gittim kalp atışı dinledik artı 12. Haftada tarama testi yaptırdım şğkür temiz çıktı. Tabi her devlet hastanesi aynı degil iyileri de olabiliyor.ama arkadaş kendini rahat hissetmediyse eşi saygı duymalı bence ayda 50 tl kuaför parası veriyırsa ve özelde muayneye götürüyorsa doğumumunu da özelde yaptırabilirEşinin yaptığı çok ayıp ya hangi şehirdesin? Bakırköy devlette doğum yaptım ben çok iyi ilgilendiler refakatçinde kalabiliyo en dandik ozelde 700 istiyolar ki daha da masrafı çıkarırlar ona o parayı vereceğime bebeğime harcarım pazardan değilde aziz bebe mothercare alırım kıyafetini bu benim fikrim sen üzme kendini bebeğini duşun
Evet evliliği yürütmek gerçekten çok zor bu 11 yıl içinde hiçmi taviz vermedin yada başta benim gibiydin sonradan mı duzeldinzaten bir anda değişmiyor insanlar maalesef. hem kendimiz için hem karşımızdaki için zaman ve iyi niyet lazım.
bir daha evliliğimizin birinci ayında boşanma kararı alıp vazgeçmiştik. her büyük kavgada ayrılalım bitsin diyordum ama 11 yıl bitti bile. zamanla herkes birbirini daha iyi tanıyor, değişiyor, alışıyor. ama bunu taviz vermeden yapmak, daha doğrusu başarmak gerekiyor.
kesinlikle evlilik güzel ama yürütmesi zor. Rabbim yardımcın olsun.
İstanbul Anadolu yakasındayım ben orası tabiki öyle sma 600 diye biliyorum ben doğumu herşey içinde kuvöz yoğun bakım devlet karşılıyor bunları zaten araştırcam bir kaç ay sonraEşinin yaptığı çok ayıp ya hangi şehirdesin? Bakırköy devlette doğum yaptım ben çok iyi ilgilendiler refakatçinde kalabiliyo en dandik ozelde 700 istiyolar ki daha da masrafı çıkarırlar ona o parayı vereceğime bebeğime harcarım pazardan değilde aziz bebe mothercare alırım kıyafetini bu benim fikrim sen üzme kendini bebeğini duşun
elbette taviz verdim ama karşılıklı oldu, akıllandıktan sonra yani.Evet evliliği yürütmek gerçekten çok zor bu 11 yıl içinde hiçmi taviz vermedin yada başta benim gibiydin sonradan mı duzeldin
Peki bu duruma örnek verebilir misin yada bana tavsiyeelbette taviz verdim ama karşılıklı oldu, akıllandıktan sonra yani.
yoksa hep ben alttan alayım, hep ben onu düşüneyim derken psikolojim de bozuldu, ezik biri olmaya doğru gittim. yaptım da ne oldu, adam şımardı, iyice ezmeye başladı. ondan sonra her şey karşılıklı dedim.
şimdi bir mevzuda anlaşamayınca önce güzellikle, sonra tartışarak, olmazsa o durumu erteleyerek devam ediyoruz. ne onun dediği oluyor ne benim dediğim ya da ikimizin de anlaşabileceği orta yolu buluyoruz bir şekilde.
Takıntındeğil bu bende normalde özele gitmem ama doğum için istedim sadece
eğer senin için iyi, gerekli, faydalı olduğunu düşünüyorsan istediğin şeyi alana kadar, ikna edene kadar pes etme. kavga etmeden -gerekirse tartış ama kavga etme- mantıklı gerekçelerle izah et. eşinden de aynı şekilde mantıklı gerekçe sunmasını iste.Peki bu duruma örnek verebilir misin yada bana tavsiye
Çok pişman olmuş özür diledi beni öyle ittiği için ama ben hala anlayamıyorum ben mi kıymetliyim el diyemem de ailesimi doğuma kadar o konuyu açmadıkça ben açmıycam sürekli araştırıyorum hastaneleri yorumları okuyorum o konuyu açtığımda söylediklerini uygulamaya çalışıcameğer senin için iyi, gerekli, faydalı olduğunu düşünüyorsan istediğin şeyi alana kadar, ikna edene kadar pes etme. kavga etmeden -gerekirse tartış ama kavga etme- mantıklı gerekçelerle izah et. eşinden de aynı şekilde mantıklı gerekçe sunmasını iste.
mesela başkalarının borcuna yardım ederken para varken, sana ve çocuğuna gelince masraf bahanesini öne sürüyorsa bunu kabul etme. o diğer masraflardan kıssın, senin ve bebeğininkinden değil. ablasını örnek veriyorsa, sen de çevrenizde eşinden para kısmayan, özel hastanede doğum yapan kişileri örnek göster.
konuşma kavgaya doğru gidiyorsa bunu daha sonra yine konuşalım de ve konuyu o anlık kapat. uygun zamanda yine mantıklı gerekçelerini sun ve ondan da aynı şeyi iste.
ilk zamanlar hep hayır demeye alıştığı için olmaz, hayır vs diyecektir ama zamanla onun da aklına yatacaktır. önemli olan eşinin niyeti burada. seni önemsiyor mu, söylediklerini umursuyor mu, el mi daha kıymetli sen mi? bu soruların cevabını iste ve ona göre davranmasını beklediğini söyle.
Bugüne kadar bir sorunumuz olmadı aslında bu hastane mevzuları içimde birikti o anda susamadım annesini haklı gostermesine katlanamadım bu konuda onun doldurduğunu düşünüyorum yoksa şiddet uygulayacak bir adam değil pişmanlığını dile getirmiş sabah mesajda üzüldüğünü biliyorum ama ozuru bişe mesajda diliyor bu kadar kopuğuz işteHastane olayına yorum yapamam ama şu an özelde kontole devam ediyormuşsunuz. Nerde doğuracağınıza karar vermek sizin hakkınız.
Son günlerde burda birçok kavgaya şahit oldum. Adamlar sinirlenip kolye kopartıyor, itiyor, küfür ediyor, çıkıp gidiyor, haftalarca konuşmuyor. Sanırım biz de bazen eşimizle nasıl konuşacağımızı, kavgada kışkırtmadan nasıl derdimizi anlatacağımızı bilmiyoruz. Eğer bir adam dayak atan biri değilse, bence bazen de yapılanlar için kendimize de dönüp bir bakmalıyız. Olay hiçbirzaman tek taraflı olmuyor..
Ortalama 600 den başlıyor zaten canım benim gittiğim hastanede Allah göstermesin sezeryan olma ihtimali olursa devlette düşünüyorum zatenIstanbul anadolu yakasinda oturuyorsun sanirim. Umraniye girisinde afiyet hastanesi var hem ozel hem ucuz. Orayi dusun derim sorun maddiyat kaynakliysa. 800 tl gibi bisey.
mesajla özür diliyorsa asla kabul etme. kanama olabilir, bebeğini kaybedebilirdin de Allah korusun.Çok pişman olmuş özür diledi beni öyle ittiği için ama ben hala anlayamıyorum ben mi kıymetliyim el diyemem de ailesimi doğuma kadar o konuyu açmadıkça ben açmıycam sürekli araştırıyorum hastaneleri yorumları okuyorum o konuyu açtığımda söylediklerini uygulamaya çalışıcam
Bugüne kadar bir sorunumuz olmadı aslında bu hastane mevzuları içimde birikti o anda susamadım annesini haklı gostermesine katlanamadım bu konuda onun doldurduğunu düşünüyorum yoksa şiddet uygulayacak bir adam değil pişmanlığını dile getirmiş sabah mesajda üzüldüğünü biliyorum ama ozuru bişe mesajda diliyor bu kadar kopuğuz işte
Ne yazacağımı bilemediğim için birşey yazamadım suratda yapmadım ama üzüntü mideme vurdu dun birşey yiyemedim ve hiç konuşmadım sanırım oda mesajda kendini ifade etmeye çalıştı ne cevap vereceğimi bilemeden kaldım öyle hislerimi nasıl tarif edemiyorum bir türlü okadar kırgınlık ve korku oldu içimdemesajla özür diliyorsa asla kabul etme. kanama olabilir, bebeğini kaybedebilirdin de Allah korusun.
yüzyüze özür dilemesini beklediğini söyle. annesini elbette dinlemesi gerektiğini ama artık sizin de bir aile, inşallah anne baba olacağınızı ve ailenizle ilgili kararları sadece sizin verebileceğinizi söyle. bundan sonra ailelerinize danışabilirsiniz ancak karar almak, sorumluluk almak karı-koca ve aile olarak size ait.
Aynı binadayız malesef ve bununda etkisi çok kendimi rahat hissedemiyorum her kavgayı tartışmayı duyduğu için eşimle ağız tadıyla tartışamıyorum artık annesinin hatalarını göstermekle uğraşmıyorum o konu ayrı uzun bir konu bıraktım artık kendi görsün diye o ipleri alamadım ama hala çünkü neysem oyum kızgınsan kızgınım kırgınsam kırgınım haklıysam mağduru ben oynayamıyorum genelde karşı taraf oynuyor ne hikmetseÇoğu erkek duygularını dile getiremez, kendini ifade etmekte zorluk yaşar. Burda iş kadınlara düşüyor. Eğer dediğin gibi sorunlu bir insan değilse, sen onu yönlendirip alıştıracaksın canım. Tabiki tarzını nasıl belirlediğin çok önemli. Annesi dolduruyor olabilir, iyi bir insan da olmayabilir. Ama o senin gibi bakmıyor. Bu yüzden annesi için kötü yorumlar yapman, onu arada bırakman sadece seni itici gösterir. Sen burda iyi niyetli olduğunu, fakat madur olduğunu ona yaşatarak göstereceksin.
Herkes aynı değil herkesi sevmek zorunda da değilsin tabiki. Her insanın eşinin ailesinde sevmediği insanlar vardır. Benim de var mesela. Ama asla gitmemezlik etmem, özellikle bayramda seyranda mutlaka eşimin yanında olurum. Bazı konularda haklı olduğumu bilir eşim ama onu zor durumda bırakmadığım için de bana sevgisi daha çok artıyor.
Diyelimki bir mevzu geçti, eve gidince derimki bu konuda sen ne düşünüyorsun. Orda böyle yapması sanki hoş olmadı gibisine..
Unutma annesi doğurmuş olsa da ipler senin elinde
Aynı binadayız malesef ve bununda etkisi çok kendimi rahat hissedemiyorum her kavgayı tartışmayı duyduğu için eşimle ağız tadıyla tartışamıyorum artık annesinin hatalarını göstermekle uğraşmıyorum o konu ayrı uzun bir konu bıraktım artık kendi görsün diye o ipleri alamadım ama hala çünkü neysem oyum kızgınsan kızgınım kırgınsam kırgınım haklıysam mağduru ben oynayamıyorum genelde karşı taraf oynuyor ne hikmetse
Yanlış anlaşıldım sanırım yani her olayın içimde demek istediğim gulsek kahkaha atsak tartışsak kavga etsek herşeyde teşekkür ederim amin inşallahNeyse canım AĞIZ TADIYLA KAVGA etmeye devam o zaman. Mutluluklar dilerim.
Bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın inşallah
böyle giderse ikinizin de mutlu olamayacağınızı söyle, küsmek işe yaramıyor genelde. erkeklerin kafasına girene kadar anlatacaksın.Ne yazacağımı bilemediğim için birşey yazamadım suratda yapmadım ama üzüntü mideme vurdu dun birşey yiyemedim ve hiç konuşmadım sanırım oda mesajda kendini ifade etmeye çalıştı ne cevap vereceğimi bilemeden kaldım öyle hislerimi nasıl tarif edemiyorum bir türlü okadar kırgınlık ve korku oldu içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?