• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik düşünürken egzersiz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
Merhabalar hamilelik düşünürken kendinizde kisitladiginiz şeyler var mı?
Abur cubur azaltmayi istiyorum.
Günlük spor yapmak basketbol oynamak bu süreçte zararlı mı olur.
Tahmini yumurtlama zamanı ilişkiye girdik diyelim bundan sonra regl zamanına kadar günde 1 saat yürüyüş veya spor mesela ip atlamak zararlı mı bilmiyorum

Tahmini yumurtlama zamanı ilişkiye girdik diyelim bundan sonra regl zamanına kadar günde 1 saat yürüyüş veya spor mesela ip atlamak zararlı mı bilmiyorum

mümkünse paketli ürünlerin hepsinden uzak durun!
spor sağlıktır yürüyüş neden olmasın ama basketbol zıplama bebeğin tutunmasını zorlaştırabilir belki. ben gebeliğimi öğrendiğimde tatildeydim mesela doktor bana yüzmek için çabalama su dinlendirir ama yüzme dedi sap gibi suya girip çıkmıştım 😂

Bence yürüyüşle atlat derim, çünki ben pilates yapıyordum. Sanırım yumurtlama zamanına denk gelen bi dönem belimi zorladım. İnanılmaz bir ağrı bikaç gün sonra da yerinde olmayan kanamalar yaşadım. Doktor hormonal olabileceğini söylemişti ama spordan sonra olmuştu. Bu süreçte beli çok zorlamamak gerekiyor. Zaten hamile kalırsan doktor ilk haftalar ilişki dahi önermiyor bebeğin durumunu öğrenmeden. Hassas hareket edilmesi gereken bir süreç oluyor avolasyon so rası dönem.

Ben basketbol oynama zıplama diyen arkadailara katılamıyorum. Kaç ay böyle insan kendini kısıtlayarak yaşayabilir ki? Bu daha çok stres ve yorgunluk demek olur. Bence bir anda aşırı zayıflamak, bithap düşürecek kadar yorulmak gibi yumurtlama düzeninizi ve hormonları etkileyebilecek seviyede olmadıktan sonra her sporu yapabilirsiniz. Ben gebe kalmadan önce spor salonuna gidiyor hem yürüyor hem de ağırlık çalışıyordum. Gebe kaldıktan sonra 5. haftada doktorum kendini zorlama 5 kilodan fazla kaldırma dedi, ben de ağırlıkları düşürüp çalışmaya devam ettim.

Back