Hamilelik, depresyon, dertleşmek istiyorum

TheKnack

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
1.992
6.152
Selam. Bu biraz uzun bir yazı olacak. Kafam çok karışık ve biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. İlk olarak biraz kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım. Bir üniversitede klasik batı müziği alanında araştırma görevlisiyim. Geçen yıl doktora yapmaya başladım. Zaman zaman bir yerlerde de çalıyorum. Aynı zamanda bazı çocuklara piyano ve çello dersi veriyorum. Evliyim. Eşim 32 yaşında ve avukat. 3 yıldır evliyiz.
1,5 yıldır depresyon tedavisi görüyorum. İki hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni asıl korkutan bu. Eşim baba olmayı hep isterdi. Ben bebek isteyip istemediğimden hiç emin olamadım. Anne olmak bana korkutucu geliyor. Ama hamileyim ve plansızdı. Doğum kontrol hapı kullanıyordum. Hamile olduğuma göre herhalde birkaç defa almayı unuttum diye düşünüyorum. 8 hafta 4 günlük hamileyim şu an. Endişelerim var. Kendi annemden dolayı sanırım anneler hep yorgun, mutsuz, tahammülsüz, öfkeli insanlar gibi kazınmış beynime. Ne kadar denesem öbür türlüsünü hayal edemiyorum. Ben 8 yaşındayken ebeveynlerim boşandı. Ben annemle kaldım. Babamı yılda bir görebiliyordum. Annem alkolikti. Gece elinde kadehle tv karşısında sızardı. Kaldırıp yatağına götürmeye çalışırdım. Sarhoşken ağlayıp benden özür dilerdi. Sabah unuturdu. Sürekli erkek arkadaşları vardı. Yıllar boyu bana maddi manevi çok zarar verdi. En son düğünüme gelmek yerine erkek arkadaşıyla içmeyi tercih ettiğinde tüm ipleri kopardım.
Eşimle bir sorunumuz yok şükürler olsun. Birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz, ev işlerini bölüşüyoruz, birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Çok iyi bir baba olacağından eminim.
Ama ben korkuyorum. Keşke doktoram bitseydi diye düşünüyorum. Ve anne olursam mutsuz olacağımdan korkuyorum. Tahammülsüz olacağımdan, sürekli çocuğa bağırıp çağıracağımdan, hasta olmasından korkuyorum. Eşim onu benden daha çok severse diye üzülüyorum. Artık birbirimize zaman ayıramazsak diye korkuyorum. Birbirimize yabancılaşırsak diye korkuyorum. Şu an ülke çapında ekonomik durum belli, yetemezsek diye korkuyorum. Okulu, sosyal faaliyetleri, giyimi vs. Bir de virüs çıktı.
Şu sıralar sürekli kusuyor ve ağlıyorum. Hamile olunca apar topar bırakmak zorunda kaldım ilaçları da. Sürekli bir ağlama durumu ve kabuslar var. Zor durumdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 32 haftalik hamileyim. Ben isteyerek hamile kaldim ama ilk iki uc ay ayni senin gibi hissetim. Annelige hazir degilmis gibi hayatim elimden alinmis gibi. Hele bide bulanti kusmalar olunca isyan derecesine gelmistim. Ama su an karnimda hareketlerini hissettikce ben bundan daha guzel bir duygu tatmadigimi anladim. İnan bana gecicek ve ileriki aylarda annelik ic gudusu yukleniyor sahipleniyosun benimsiyosun hatta konusup seviyosun onu :))
Esinde sende calisiyosun maddi olarak yetebilcegini dusunuyorum.
Bu forumda bakarsan nice kadin hamile kalmak icin ugrasip duruyor. Cunku milyonda bir ihtimal var ve o mucize su an gerceklesmis sana tutunmus kanindan canindan biri olmus. Eminim kalp sesini duydugunda fikirlerin degisicek.
Gerçekten hamile kalmak kolay degil insanlar bunun icin servet oduyor o melek sana tutunmus bence bundan sonrasini dusun. Ona iyi bir anne olmak en guzel sekilde yetistirmek olsun gayen. Annen sana kotu bir ornek olmus olabilir ama sen bunu gorup yavruna nasil iyi olabilirsin bunu bilirsin

Dün akşam yarım kadeh şarap içtim. Sonra kendimi çok kötü hissettim. Kusana kadar ağladım. Anneme dönüşmüşüm gibi hissettim

Dün akşam yarım kadeh şarap içtim. Sonra kendimi çok kötü hissettim. Kusana kadar ağladım. Anneme dönüşmüşüm gibi hissettim
İyilik de kotulukte senin elinde canim
Ne olursa olsun icinde bi canli var atan bi kalp var sana emanet edilmis sigara alkol uzak dur zarar verme o masuma

İyilik de kotulukte senin elinde canim
Ne olursa olsun icinde bi canli var atan bi kalp var sana emanet edilmis sigara alkol uzak dur zarar verme o masuma ☹
Normalde zaten alkol bağımlılığım yok. Sigara kullanmam. Çok az içerim. Ama hamileliği öğrendiğimden beri alkole meylim arttı

Bebeğine bunu yapmaya hakkın yok.
Alkol için söylüyorum.
Diğer konuda da yaşadığın ebeveyn olmamak senin elinde.
Kendin diyorsun aile hayatın çok iyi, eşinin iyi baba olacağına eminsin.
İnan sende çok iyi bir anne olacaksın.
Yaşadıkların seni iyi bir anne yapacak.
Bak bende güzel bir çocukluk geçirmedim.
Ve bende hep öyle olmaktan korktum.
Sonra oğlum oldu.
Ve ben 2 senedir oğlumu büyüttükçe, onu sevdikçe değer verdikçe o içimdeki yaralı çocuk gün gün iyileşiyor.
Çünkü bi çocuğa ne yapılır ne yapılmaz çok iyi biliyorum.
Çok şükür çevremde hep çok iyi bir anne olduğumu söyler.
Hamd olsun oğlumda çok mutlu bir bebek.
Kucağına aldığında herşeyin sıfırlanacak.
Bambaşka bir sen olacaksın.
Ve kokladığın zaman ağzından çıkan tek cümle iyi ki geldin, keşke daha önce gelseydin olacak.
O bi tebessüm edecek sen aşktan çıldıracaksın.
Bu nasıl bir nimetmiş diyeceksin.
Buna emin ol

Benden nefret ederse ya? Hatta şimdiden ediyorsa?

Benden nefret ederse ya? Hatta şimdiden ediyorsa?

Öyle bişey olabilir mi?
Lütfen at kafandan bunları.
Hatta sana tavsiyem psikolojik destek al.
Hamilelik bi kadının yaşayacağı en güzel dönemlerden.
Çok özleyeceksin.
O yüzden zehir etme kendine tadını çıkar.
Konuş onunla güzel güzel.
Ne kadar seveceğini, iyi bi anne olacağını anlat.
Oda büyüdüğünde sana tekmelerle cevap verecek zaten

Bugün ona piyano çaldım, bir nevi özür dilemek için

Bugün ona piyano çaldım, bir nevi özür dilemek için

İçinde bir canlı olması muhteşem birşey.
Biraz daha geçince anlayacaksın.
Bak ne yap internetten bebek eşyalarına kıyafetlerine bak.
İnsan bakmayla bile pozitif doluyor

İçinde bir canlı olması muhteşem birşey.
Biraz daha geçince anlayacaksın.
Bak ne yap internetten bebek eşyalarına kıyafetlerine bak.
İnsan bakmayla bile pozitif doluyor
Çalıştığım üniversiteden bir öğrencim bebek patikleri yollamış. Şimdi komodinin üzerinde duruyor. Ah ayakları o kadar küçük mü olacak

Bence annen gibi olmak yerine senden alinan anne ve baba sevgisini en güzel şekilde bebeğine vermeye calis yanlis seyler yapmak yerine bebegine iyu bir anne olmak icin iyice saril derim ve bebegim 6 aylik yeri geliyor bende kiziyorum cunku insaniz bizlerde sinirlenebbiliyoruz ama beni o kadar cok seviyorki kizdigimda onu sevdigimi saniyor ve bana guluyor iste o an dunyanin en guzel ani sende bunlari yaşayacaksın o yuzden bence bebegin sana gelecek en buyuk mucize o yuzden ona kötülük yapip alkol almak yerine onu guzel bir sekilde koru ilk dogdugunda anlamayacaksin zaten biraz gecince seni taniyinca sana ilk gülünce onu cok seveceksin

Sevdiğimi biliyorum ama çok zorlanıyorum

Sevdiğimi biliyorum ama çok zorlanıyorum
Kabul edersen zorlanmazsin ben hamilelgimde hic hamile degilmisim gibiydi 1 kere bile kusmadım cunku bunlari hic dusunmedim dusunme bunlqrda gececek ilk onu hissettiginde gececek zaten cocuk zor evet cok zor ama cok guzel birsey uyurken bile fotoğraflarına bakiyorsun o yuzden bunlari düşünme birak akışına zaten bereketiyle geliyor biraz bebek gelişimi oku hafta takibi yap bunlari oku emin ol sana cok iyi gecelecejk canim

Çalıştığım üniversiteden bir öğrencim bebek patikleri yollamış. Şimdi komodinin üzerinde duruyor. Ah ayakları o kadar küçük mü olacak

Onların yarısı oluyor ilk doğduklarında

Ya şu sıralar daha çok müzik yapmaya ve kitap okumaya başladım. Bana iyi geliyor. Bir de ona çello çalmayı öğreteceğim günleri hayal ediyorum. O da güzel.

Onların yarısı oluyor ilk doğduklarında
Ay oyuncak gibi. Minik kelebek. Nasıl gülecek, nasıl kokacak ve nasıl şarkı söyleyecek? Belki gözleri benimkiler gibi mavi olur. Bir yıl sonra bugün ne hissedeceğim bunları okursam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…