Ya yok ya :) şimdi de yap Sabah'ta yaparsın :) nasıl sabrediyorsun kız :):) yarın sabah yapıcam sabahları daha net sonuç veriyormuş çok heycanlıyım duramıyorum yerimde inş adet kanaması değildir
Hımmm. Ben benimkini zar zor gönderdim 2.kez muayene olacak artık... İnşaallah seninkide gider canım benimki 1sene gitmedi ama korkuyorum diyordu bende üstelemedi m ama artık gidiyor :)24 saat canım, eşim henüz gitmedi doktora, ama doktor eşin sperm testi yaptırsın onun testi basit bir şey varsa bilelim zaman kaybı olmasın dedi. Ama eşim bana söylemese de sanırım çekiniyor ama çok da istiyor bir bebeğimiz olsun geçen ben de gidip yaptırıcam testi dedi bir şey demedim ben zorlamadan yaptırsın istiyorum bakalım canım ayrıca canım eşim benden yaşça biraz büyük bu yüzden kimse inanmaz istemediğimizeCanım ayrıca folik asit kilo aldırmıyor bence ben 3 aydır kullanıyorum, ama şişkinlik yapıyor bende
Gittim geçen yıl o dediğin şey galiba hamada yapıldı bi akıntı alıp laboratuar da incelediler pataloji de... Hiç bir şey çıkmadı listeye vs de... Ama tekrar gideceğim adetimin 3:.günü gelsin :)Canım sen doktora muayene için daha evvel gittin mi? Çünkü evlenen ve düzenli cinsel hayatı başlayan kadınlarda ilk olarak smear testi yapılıyor. Yani rahim girişinden sürüntü alınıyor ve enfeksiyon var mı yok mu bakılıyor. Çok basit bir test. Adetin 3. günü kan verip hormon testlerine bakacaklar, Allah korusun kist falan varsa ultrasonda görülüyor zaten, Hadi hayırlı olsun inşallah gelsin bebişlerimiz:)
Evet ilk bir sene bakmıyorlar diye biliyordum bende... Ben daha hiç folik asit içmesinde galiba Ekim'de başlayacağım artık ama gerek yoksa içmek istemiyoru. YaBende folik asitin hiç bir etkisi olmadı canım, kilo uyku vs hiçbişey yapmadı.
Tahliller için de ben hormon testi yaptırmadım. Genel bir tarama tiroid vs bakıldı rubella (kızamkçık) bakıldı. Hamile kalmama engel bir rahatsızlık var mı diye bakıldı okadar. Doktor deneyin 6 ay olmazsa sonra bakarız şimdilik gerek yok dedi. Daha ilk ayımız bakalım inşallah başka şeylere gerek kalmaz.
Hoş geldin canım :) Rabbim inşaallah hayırlısı ile kavuştursun bebeğine :)Selam kızlar yenı katıldım aranıza 15 aylık evlıyım subatta ıkı bucuk aylık gebelıgıme kalp durması sebebıyle son verıldı.sımdı tekrar ıstyoruz ınsallah hepmızın gonlune gore saglıklı bebıslerımız olur.
Ya yok ya :) şimdi de yap Sabah'ta yaparsın :) nasıl sabrediyorsun kız :)
Hımmm. Ben benimkini zar zor gönderdim 2.kez muayene olacak artık... İnşaallah seninkide gider canım benimki 1sene gitmedi ama korkuyorum diyordu bende üstelemedi m ama artık gidiyor :)
Gittim geçen yıl o dediğin şey galiba hamada yapıldı bi akıntı alıp laboratuar da incelediler pataloji de... Hiç bir şey çıkmadı listeye vs de... Ama tekrar gideceğim adetimin 3:.günü gelsin :)
Evet ilk bir sene bakmıyorlar diye biliyordum bende... Ben daha hiç folik asit içmesinde galiba Ekim'de başlayacağım artık ama gerek yoksa içmek istemiyoru. Ya
Hoş geldin canım :) Rabbim inşaallah hayırlısı ile kavuştursun bebeğine :)
Bende yeni bıraktım korunmayı bana da yaptılar smear testi, rahim ağzı kanseri var mı yok mu onada bakıyorlarmış, aslında her kadının yaptırması gerekli bir test.Hamile kalmadan 3 ay önce başlamak gerekiyor dedi tatlım doktor bana. Bebekte anomali riskini düşürüyormuş.
hayırlısı olsun inşallah tez zamanda hamile kalırsın ve bebeğini kucağına alırsınSelam kızlar yenı katıldım aranıza 15 aylık evlıyım subatta ıkı bucuk aylık gebelıgıme kalp durması sebebıyle son verıldı.sımdı tekrar ıstyoruz ınsallah hepmızın gonlune gore saglıklı bebıslerımız olur.
Anamali nedir canım?? Bendemi sarı bir hap günde 3 tane diyor içinde 90tane var... Kullanmaya başlasam mı ki ya bende?? Ama kan değerlerimiz iyiyse güzel de besleniyorsak gebede bu hapı veriyorlarmıHamile kalmadan 3 ay önce başlamak gerekiyor dedi tatlım doktor bana. Bebekte anomali riskini düşürüyormuş.
Anamali nedir canım?? Bendemi sarı bir hap günde 3 tane diyor içinde 90tane var... Kullanmaya başlasam mı ki ya bende?? Ama kan değerlerimiz iyiyse güzel de besleniyorsak gebede bu hapı veriyorlarmı
Ikimiz de ki hap farklı ama.... Ben bende olanı doktora göstereyim de öyle başla derse başlarım 20eylül gibi gideceğim nasılssaan
anomali canım, özür vs. beslenmeye bakılmıyor folik asitte, ben günde 1 tane folbiol alıyorum. Bildiğim kadarıyla besinlerden yeterince alınamıyor folik asit, bu sebeple direk kullanılıyor.
Suda çözünen bir vitamin olan folik asit, DNA sentezi ve hücre çoğalması için gereklidir. Bazı çalışmalar kalp anomalileri ve yarık dudak ve damak oluşum riskini azalttığını gösterir. Plasentanın desteklenmesinde etkili olan folik asit, nöral tüp defektlerini de yüzde 50 oranında azaltır. Nöral tüp defekti üzerindeki koruyucu etkiden yararlanılabilmesi için gebe kalmadan en az bir ay, tercihen iki-üç ay önce başlanması ve gebeliğin 9-12. haftalarına kadar devam edilmesi önerilir. Günlük önerilen doz 0,4 mg olup, daha önce nöral tüp defekti olan çocuk doğuranlarda bu doz 4 mg olarak belirlenir. Ancak gebelik döneminde 0,6 mg ve emzirme döneminde 0,5 mg alınması gerekir. Normal besin alımı ile nöral tüp defektlerini önleyici etkiyi sağlamak oldukça zordur. ABD’de 1988’den beri ekmekler günde 0,1 mg folik asit sağlayacak şekilde zenginleştirilmiştir. Ancak bu değişikliğin esas amacı ileri yaş grubunda B12 eksikliğine bağlı anemilerin folik asit eksikliği ile maskelenmesini önlemektir. Ayrıca tahıl gevreklerinin içeriği de folik asit ile zenginleştirilmiştir. Ancak nöral tüp defektlerini önleyecek miktarda folik asit alınması oldukça zor olduğu için gebelik planlayan kadınların bunu dışarıdan ilaç olarak alması tavsiye edilir. Bu şekilde folik asit ile zenginleştirilmesinden sonra gebelik döneminde nöral tüp defektleri yüzde 25 ve alfafetoprotein yüksekliği yüzde 32 oranında azalma göstermiştir.
Doğru sölüyorsun canım, bu sorular konuşmalar yüzünden 9 ayda 5 kez doktora gittim:) artık alıştım, doktorlar da hiç 1 şey yapmayı önermedi anlamıyorum, en son gittiğim doktor her şey normal görünüyor ama rahmin ters bir yılın dolmasını bekleyelim ondan sonra rahim filmi çekeriz dedi. Ama ben bu ay dayanamayıp çektiricem rahim filmini
Bensiz bensiz ııııımmmm :₺
şimdi iş yerimdeyim öyle bi fırsatım yok oooo 5 gün sabrettimm ben :) Sabaha kadar da beklerimm :)Ya yok ya :) şimdi de yap Sabah'ta yaparsın :) nasıl sabrediyorsun kız :)
Hımmm. Ben benimkini zar zor gönderdim 2.kez muayene olacak artık... İnşaallah seninkide gider canım benimki 1sene gitmedi ama korkuyorum diyordu bende üstelemedi m ama artık gidiyor :)
Gittim geçen yıl o dediğin şey galiba hamada yapıldı bi akıntı alıp laboratuar da incelediler pataloji de... Hiç bir şey çıkmadı listeye vs de... Ama tekrar gideceğim adetimin 3:.günü gelsin :)
Evet ilk bir sene bakmıyorlar diye biliyordum bende... Ben daha hiç folik asit içmesinde galiba Ekim'de başlayacağım artık ama gerek yoksa içmek istemiyoru. Ya
Hoş geldin canım :) Rabbim inşaallah hayırlısı ile kavuştursun bebeğine :)
Merhabalar kızlar,aranızda yeni katıldım.Başlığı görünce dayanamadım yazmak istedimBen 3ay rahımde ıltıhap oldugundan dolayı tedavı gordum,çok ağladım çok üzüldüm,smear test sonuclarım bıraz sıkıntılı gelmişti,fakat cok sukur kiii son aldıgımız smear testte hücrelerimin hizaya geçtiğini öğrendik,sadece hafıf iltihap var çıktı.Bu ay çalışmalara başladık,yumurtlama gunumde.bugün regl günüm aslında hala gelen gıden yok,heyecanla bı kac gunun geçmesini beklıyorum
Canm
Bu arada yumurtlama gununu kacirdiginizi nasil anladin?
Anladm cnm. Olsn bu ay calsn neydek o bebek gelecekkk8 agustostu yumurtlamam ben çalışıyodum ogün 2 gün üst üste sabah ve gece mesaim vardı eşimi iki gün göremedim haliyle onun için ekşın da olmadı
Enerjini geceye sakla baby :)senlede kaynatırız be güzelim sorun değil...bizde enerji çokkkkkkkk
Sabaha güzel haberlerini bekliyoruz :)şimdi iş yerimdeyim öyle bi fırsatım yok oooo 5 gün sabrettimm ben :) Sabaha kadar da beklerimm :)
Geçmiş olsun canımMerhabalar kızlar,aranızda yeni katıldım.Başlığı görünce dayanamadım yazmak istedimBen 3ay rahımde ıltıhap oldugundan dolayı tedavı gordum,çok ağladım çok üzüldüm,smear test sonuclarım bıraz sıkıntılı gelmişti,fakat cok sukur kiii son aldıgımız smear testte hücrelerimin hizaya geçtiğini öğrendik,sadece hafıf iltihap var çıktı.Bu ay çalışmalara başladık,yumurtlama gunumde.bugün regl günüm aslında hala gelen gıden yok,heyecanla bı kac gunun geçmesini beklıyorum
Anladm cnm. Olsn bu ay calsn neydek o bebek gelecekkk
Enerjini geceye sakla baby :)
Sabaha güzel haberlerini bekliyoruz :)
Geçmiş olsun canım... Çok şükür atlatmışşsın :) biraz daha bekle bakalım hafta sonu sede test yaparsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?