• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik Boyu Özel hastahanede muayene doğumda devlet hastahanesi?

GLYMRK

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.273
1
0
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim şu,
Ben şuanda İzmit Özel konak hastahanesinde gülçin hanıma muayene oluyorum. 14+5 haftalık hamileyim . Doğumu parasal sıkıntılar yüzünden kadın doğum hastahanesinde yaptırmayı düşünüyorum. O zamana kadar özelde muayene olduğum için devlet hastahanesi doktoru problem çıkarır mı? Bide durumumu kontrollerimi nerden bilecek nasıl doğurtacak.
Bu şekilde doğum yapan varsa bilgi verirse sevinirm.
Cevaplarınızı bekliyorum.. :44:

merhaba canım.bende aynı şeyleri yaşadım.maddi nedenden dolayı değil ama zorunluluktan.hamileliğim boyunca özel hastaneye gittim doğum günü gelince doktorumuzu aradık ama anastezi doktoru şehir dışında olduğu için bebeği ve anneyi riske atamam dedi bizi kadın doğum hastanesine yönlendirdi.hiç bir sorun yaşamadım sormadılar bile neden buraya geldin diye.normal doğum yaptım doktor bile girmedi doğuma.ebeler yaptırdı.allahtan tanıdık bir ebe vardı hiç zorluk çekmedim.ilk başta çok canım sıkılmıştı ama kadın doğuma 20 tl vererek çıkış yaptım özele vereceğim 500 tl oda normal doğum parasıydı bize kaldı çookta iyi oldu.biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur sana.

merhaba canım.bende aynı şeyleri yaşadım.maddi nedenden dolayı değil ama zorunluluktan.hamileliğim boyunca özel hastaneye gittim doğum günü gelince doktorumuzu aradık ama anastezi doktoru şehir dışında olduğu için bebeği ve anneyi riske atamam dedi bizi kadın doğum hastanesine yönlendirdi.hiç bir sorun yaşamadım sormadılar bile neden buraya geldin diye.normal doğum yaptım doktor bile girmedi doğuma.ebeler yaptırdı.allahtan tanıdık bir ebe vardı hiç zorluk çekmedim.ilk başta çok canım sıkılmıştı ama kadın doğuma 20 tl vererek çıkış yaptım özele vereceğim 500 tl oda normal doğum parasıydı bize kaldı çookta iyi oldu.biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur sana.

yaaa çok teşekkür ederim, bende korkuyordum sorun olur diye. daha erken ama napalım düşünmeden olmuyo.

Ben şuanda İzmit Özel konak hastahanesinde gülçin hanıma muayene oluyorum. 14+5 haftalık hamileyim . Doğumu parasal sıkıntılar yüzünden kadın doğum hastahanesinde yaptırmayı düşünüyorum. O zamana kadar özelde muayene olduğum için devlet hastahanesi doktoru problem çıkarır mı? Bide durumumu kontrollerimi nerden bilecek nasıl doğurtacak.

merhaba cnm ben sana devlet hastanesine gitmeni tavsiye ederim nacizane benimde 4 yaşında bir kızım var ben tüm kontrollerimi ve doğumumu özel bir hastanede yaptım ama şimdi yapsam devlet hastanesinde yapardım.çünkü özelde daha fazla para almak için olmadık hastalıklar,tahliller ve sezeryan daha kolay ve daha pahalı olduğu için sezeryan yapıyorlar.eğer sende ve bebeğinde bir sağlık sorunu görünmüyorsa devlet hastanesi en ideal.sağlıklı günler:

CNM BENDE ÖZELE qıdıyorum ama doğum evınde doğum yapmayı düşünüyorum ablam özelde yaptı sezeryan dıye üsteledıler o ınat ettı normal yaptı normal doğumda doktor çok önemlı değıl ben ablamın doğumunu canlı canlı ızledım ebe çok önemlı bırde doğum evınde ığneden serumdan vs ücret almadıkları ıçın senın o sancılı anında şu şu kadar olur kabul eder mıısnız qıbı sorularla canın sıkılmaz dıyelım sorun çıktı odu arkadaşıma erken doğum yaptı ama kuveyz yeterlı olmadığı ıçın özelden devlete sevk ettıler zor qünler qeçırdı.devlette muanelerde ılqı qerçekten zayıf ama doğumdan erkes memnun. sezaryan düşünüyorsan doğum evı doktoruna qıt saten ıstedığın doktor o an qırıyo ben öyle yapıyorum

slm hastane doktoru hiç bir problem çıkarmaz yanlız doğum yapmadan önce doğum yapacağın hastaneye gidip kayıt yaptırmak gerekiyor sonrası kolay
şimdiden hayırlı olsun:nazar:

arkadaşlar benimde doğumum yakında olacak inş. bende muayenelerde özele gittim izmitte cankatta. ben sakarya da oturuyorum. doğumumu izmit devlette yapmak istiyorum. kayıt yaptırmak zorundamıyım. acil gittiğimde beni almazlar mı?

kendi soruma kendim cvp vereyim. öyle bir kayıt işlemine gerek yokmuş. doktoruma sordum.:1:

merhaba sorunu görmemişim kusura bakma..
benimde hala doğru dürüst bi bilgim yok.. nasıl yani?
direk doğuma gidebiliyormusunun? kadın doğum hastahanesine..

ben de bursa da özele gittim.sakaryada doğumevinde yaptım.acilden girdim vakit gelince.dezavantajı sancı çeken insanlarla birarada olmak ve eğer rastlarsan bi iki gıcık ebe.ama tabii çok iyi ebelerde vardı.soru soruyorlar kan alıyorlar sonra sancı odasına yatırıyolar.belli aralıklarlada açılmalarını kontrol ediyorlar.vakit gelincede doğum odasına alıyorlar.benim hastanenin hasta odaları güzeldi.2 kişilik banyosu wc si içinde.tv li temizdi.ben pişman olmadım devlette olduğuma.paramda cebimde kaldı.ama her yer öyle mi bilemiyorum(ama devlette kontrollere gitmek istemem bi daha.çünkü kontroller çok kötüydü.bi kere gittim.azar yedim doktorları bilemem ama yanlarındaki ebeler sinir bozucuydu.halden anlamıyolar)

devlet hastahanesinde sormuyorlar cnmm..özel hastahanede doguma yakın başka bi özel hastahaneye gitseydin oralarda soruyorlar amaa devlet hastahanesinde sormaslar..

bende hamileliğim boyunca özele gittim, ama sonra 7. ayımın sonlarında doktorumu değiştirmek zorunda kalınca devlet hastanesinde çalışan ama aynı zamanda muayenehanesi de olan bi doktora gittim. kontrollerim hep özelde oldu ama doğumumu devlet hastesinde yaptım, sezeryan oldum, doğumuma da kendi doktorum girdi. özel oda tuttuk. şimdiki aklım olsa başta gittiğim doktora hiç gitmezdim. ben çok memnun kaldım devlet hastanesinde doğum yapmaktan.sizde hem devlet hast. de çalışan hem de muayenehanesi olan bi doktora gidebilirsiniz. ama tabi normal doğum olacaksa zaten kime hangi doktora gittiğinizin bi önemi kalmıyo..

Back