• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik belirtileri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

wickerpark

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
422
187
18
31
Merhaba, Şubat sonundan beri bebek çalışmalarına başladık. 2 adet dönemim geçti. Genel de adeti hiç şaşmayan düzenli olan biriyim yumurtlama dönemini değerlendiriyoruz. Şuanda da adetim 1 gün geçti. 10 gündür göğsüm de şişkinlikler var kasıklarım da ağrı var adet ağrısı gibi. Hamilelik ve adet belirtileri farkı nedir. Adet ağrısı gibi kasıklarım ağrıyor. Göğüslerim hala ağrıyor dokununca. Sitresten adetim geçilmiş de olabilir dün test yaptım negatif çıktı.

Merhaba, Şubat sonundan beri bebek çalışmalarına başladık. 2 adet dönemim geçti. Genel de adeti hiç şaşmayan düzenli olan biriyim yumurtlama dönemini değerlendiriyoruz. Şuanda da adetim 1 gün geçti. 10 gündür göğsüm de şişkinlikler var kasıklarım da ağrı var adet ağrısı gibi. Hamilelik ve adet belirtileri farkı nedir. Adet ağrısı gibi kasıklarım ağrıyor. Göğüslerim hala ağrıyor dokununca. Sitresten adetim geçilmiş de olabilir dün test yaptım negatif çıktı.
Ben de o durumdayım göğüs uçlarım çok sızlıyor ağrı gibi değil de tahriş olmuş yara olmuş gibi bi sızlama var uçları hep dik duruyor ve büyüdü gibiyiz
Kasıkta çok hafif ara ara batma oldu bel ağrım çok fazla reglime daha var.
Stres de adeti geciktirir keşke stres yapmasak
Umarım gebesindir
Bahsettiğin belirtiler hep gebelik belirtisiymiş. Biraz daha bekle sonra kan testi yaptır bence
İnşallah gebesindir

Anlamaya çalıştığım şey aslında hamilelik belirtisi ve adet belirtisi farkı nedir . Ben her ay adet mi olucam yoksa hamilemiyim diye dert mi edicem. Her ne kadar kabul etmesem de ufak bir sitresim var. Endişelenmeye kaç ay denedikten Sonra başlamalıyım :(

Anlamaya çalıştığım şey aslında hamilelik belirtisi ve adet belirtisi farkı nedir . Ben her ay adet mi olucam yoksa hamilemiyim diye dert mi edicem. Her ne kadar kabul etmesem de ufak bir sitresim var. Endişelenmeye kaç ay denedikten Sonra başlamalıyım :KK43:

Anlamaya çalıştığım şey aslında hamilelik belirtisi ve adet belirtisi farkı nedir . Ben her ay adet mi olucam yoksa hamilemiyim diye dert mi edicem. Her ne kadar kabul etmesem de ufak bir sitresim var. Endişelenmeye kaç ay denedikten Sonra başlamalıyım :KK43:

Canım benim de 2 gün geçti ve negatif ama belirtilere baktığımda farklı olan şeyler
☘️Uyku isteği
☘️Göğüs uçlarının dik ve koyu olması
☘️Koku hassasiyeti vb bunların hepsi de bende var ama negatif

Aslında sanırım rahat olup beklemek adetten 1 hafta sonra doktora gidip test yaptırmak herkesin belirtisi farklı

İlk hamileliğimde göğüslerim adet olmadan önce olan şişme şeklinden daha fazla şişmişti bir hafta önceden başlamıştı ve ciddi anlamda yatarken sağa sola dönerken bile acıyordu kasık ağrımda bir hafta öncesi başlamıştı ve yürüyüş yaparken süpürge yaparken oluyordu, adet olcağım zaman ise kasıklarım sürekli sabit bi ağrıda olurdu.

Ama ikinci hamileliğimde hiç biiir belirtim olmadı 7. Haftaya kadar göğüs ağrılarım şişkinliğim ise daha yeni başladı aynı önceki gibi oldular. Belirtler olabilir ama onlara bağlı kalıp stres yapma hiç belirti olmayadabilir kafa rahatlığı cok önemli düşünmeyince gerçekleşiyor 😊

Benimde akıntim çok fazla aynı yumurtlama dönemimde olan akıntı gibi ara ara kramp giriyo adet sancısı kadar keskin değil idrara çıkıyorum sürekli ağzımda acı tat midemde yanma var karnım geriliyo sanki. Adetten önce akıntı olurmu şeffaf uzayan bir akıntı anlamadim gitti 😏

Çok haklısın kimisi adet gibi sancı oluyor diyo kimisi farklı bir şey
Bünyeden bünyeye farklılar gösteriyormuş tabii
Keşke stres yapmasak ama elimizde değil
İnternette bi video izlemiştim ovulasyon testi ile ilgilş bir ay boyunca tamamen her gün ovulasyon testi yapıp görmek gerekiyormuş yumurtlama gününü çatlayıp çatlamadıgını..
3 ay boyunca yumurtlamayı takip edip ona rağmen gebe kalınmıyorsa doktora başvurmak gerekiyormuş
Çünkü olaya yumurtalık testi ile başlayarak takip ediyoruz ve erken teşhis olabilirmiş
Ebru Ceylan diye birisi baya iyi anlatmış

İstersen bi izle

Canım benim de 2 gün geçti ve negatif ama belirtilere baktığımda farklı olan şeyler
☘️Uyku isteği
☘️Göğüs uçlarının dik ve koyu olması
☘️Koku hassasiyeti vb bunların hepsi de bende var ama negatif
Bu bahsettiğiniz belirtiler bende de var ve dün bugün sabah kalktığımda baş dönmesi ve çok hafif bi bulantım oldu ve afedersiniz aşırı gaz var gibi şiş hissediyorum

Bence adet geçmeli kendini dinleme yoksa ikisinde birbirine benziyor ben kaç kez yaşadım yani hamile miyim acaba diye ama adet geçerse hem üzülmemiş olursun hem de emin

Teşekkür ederim hanımlar :) 2. Gün geçmiş oluyor adetim bi kaç gün daha bekledikten sonra kan testine gidicem çok teşekkür ederim ♥️

Benim göğüs dolgunluğum ve ucundaki ağrım geçiyor gibi ya sanırım regl olcam
Ama belim çok ağrıyor anlamış değilim
Yatarken veya çok ayakta kaldığımda bel ağrım aşırı artıyor
Bugün de bi tur bisiklete bindim felaket bel ağrım oluştu

Ben oldum regly az önce Allah isteyen anne olmak isteyen ruhu anne olan herkese nasip etsin. Bir daha ki Aya kaldık :)

Back