• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik beklerken psikoloji

sakariki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
129
5
68
Tekirdağ
selam kızlar
bende bir çok kadın gibi hamilelik düşünüyorum ama 3 aydır malesef olmadı. en az 1 sene beklenmesi gerektiğini biliyorum ama insan ister istemez düşünüyor acaba oldu mu olmadı mı diye. belkide bu yüzden olmuyor ,fakat bu düşünceyi kafamdan nasıl atacağımı bilmiyorum. kendime telkinler versem de o düşünce yatarken,kalkarken,çalışırken,yemek yerken hep aklımda. bir türlü akışına bırakamıyorum,ne kadar takmıyorum desemde olmuyor. kafanın rahat olmadığı sürece hamilelik gerçekleşmiyormuş ve ben sırf bu yüzden hamileliğimin ertelenmesinden korkuyorum. kızlar siz nasıl rahatlattınız kendinizi?

selam kızlar
bende bir çok kadın gibi hamilelik düşünüyorum ama 3 aydır malesef olmadı. en az 1 sene beklenmesi gerektiğini biliyorum ama insan ister istemez düşünüyor acaba oldu mu olmadı mı diye. belkide bu yüzden olmuyor ,fakat bu düşünceyi kafamdan nasıl atacağımı bilmiyorum. kendime telkinler versem de o düşünce yatarken,kalkarken,çalışırken,yemek yerken hep aklımda. bir türlü akışına bırakamıyorum,ne kadar takmıyorum desemde olmuyor. kafanın rahat olmadığı sürece hamilelik gerçekleşmiyormuş ve ben sırf bu yüzden hamileliğimin ertelenmesinden korkuyorum. kızlar siz nasıl rahatlattınız kendinizi?

merhaba :) aynı ben.bu ay 3 ayım denemelere devam tabiykide ama adetime 1 hafta kala o kadar sıkıntı yaşıyorum ki anlatamam.allah yıllarca bekleyenlerin yardımcı olsun onları düşündükçe ,bian silkeleniyorum zor bir durum.kimsenin kucağı boş kalmasın kimse beklemesin..biz eşimle ik korunmayı bırakma kararımızı aldığımızda o iş bile tuhaf geldi :) ister istemez odaklanıyorsun.arkadaşım tadını çıkar elbet olur demişti ama o psikolojiyi atamıyorum.nerem ağrı yapsa değişik bişey olsa acabımı diyorum :))yalnız değilsin canım bu konudaa

sorma çok fena bişey. kendini daha fazla dinlemeye başlıyorsun,bu sefer vücudunun her tepkisini hamileliğe yoruyorsun. bir de aynı zamanlarda hamilelik düşündüğüm arkadaşım 2.denemsinde hamile kalınca biraz moraller bozuldu tabi:)

Canim bu hamilelik karisik bir olay

Rabbimizin bir nimeti

Kesinlikle vakti vardir bekliyordur saati gelmeden eyapsan ayda yok

Oluruna birak gerekli testleri y aptir saglik kontrollerini aptir

Bol da et

Allah tez zamanda bebek sesiyle doldursun evinizi

Uykusuz gecelere hazir ol:)

1 yıl geçmedi haziran 2013 te yazdım:) ama hala hamile kalamadım,bu ayda kırmızılar ziyaret etti beni.

Son düzenleme:
Bütün hastalığın başı psikolojik derler ya gerçekten de doğruymuş. Bende bebek isteyenlerdenim daha 1.5 ay oldu karar verip başlayalı ve ilk ay okadar çok stresyliydim ki herşeyi acaba hamilemiyim diye yormaya başladım.Psikolojik olarak kendimizi sıktığımız için olacağı varsada olmuyor. Bunu düşünmemek için ne yapılır bilemiyorum ama bazı şeyleri oluruna bırakmakta hayır var.Allah inşallah tez zamanda seni en çok istediğin hayaline kavuşturur.

selam hanımlar
bende sonunda hamile olarak yazılar yazmaya başladım :) gelişen süreci aktarayım öncelikle. temmuz ayı 5. denememiz olacaktı ve ben artık olursa olur moduna girmiştim. olmazsa doktora gitmeyi düşünüyorduk eşimle. o ay bir de malum ramazan ayı ve ben oruç tuttum,bu da yetmedi evdeki bütün koltukları kaldırdım,o da yetmedi halılarımı balkondan silktim. aman çocuk varsa bişey olur diye tedirginlik yaşamadım,tutuncağı varsa tutunur diye düşündüm. kendi evimi temizledikten sonra bir de anneme bayram temizliğine gittim,yine orada da koltukları çekerek temizlik yaptım. ramazan olduğu için malum iftar yemeklerinden evde yemek yiyemez hale geldik ve genç olduğum için aç aç millete hizmet ettim. hamilelik için tek özen gösterdiğim zaman yumurtlama günlerimde evde kaldım. sonra adetime 5 gün varken sabaha karşı rüyamda bi kız bebek gördüm,sonra dar bir kapıdan giriyorum aynı kapıdan çıkmaya çalıştığımda kapının genişlediğini farkediyorum(ben rüyalarımı pek hatırlamam). daha sonra işe gelince sadece göğüs ucumu iki parmağımla sıktım ve acıdığını farkettim,normalde adet zamanlarımda sıktığımda böyle bi acı olmazdı. bir de idrarımı yaptığımda bayağı bulanık olduğunu farkettim. ilk iş olarak kocama "bu ay tuttu galiba" dedim. içime doğdu sanki hamile olduğum. işten çıkar çıkmaz eczanaden gebelik testi aldım,bir de evde ovulasyon testlerimden vardı. her ikisinden de yaptım ve kalbim yerinden çıkacakmış gibi sonuç bekledim. evet hamileydim :) ovulasyon testi 2. çizgiyi çok net çıkardı,gebelik testi de fazla net olmasada 2. çizgi vardı. iftarı yaptığımız gibi hemen kan testi yaptırmaya gittik ve 1,5 saat sonra test sonucumuzu aldık. sokak ortasında sevinçten hıçkıra hıçkıra ağladım,böyle bir mutluluğu bana yaşattığı için Allah'a binlerce kez şükrettim. şimdi 7.haftamın içindeyim. 6. haftamda ultrasonda miniğimi gördük,kalp atışlarını duyduk. Allah isteyen herkese yaşatsın bu mutluluğu. sonuç itibariyle sakın stres yapmayın hatunlar,biliyorum çok zor. ben de sizin gibi en başta stres yaptım ,ama ne zaman o kadar umursamadım hamile kaldım. bir de şöyle bişey var,ben annemin bire bir kopyasıyım,annemde 5.ayında hamile kalmış. kesin bende o zaman hamile kalıcam dedim ve oldu :)

Back