Hamileliginizi ogrendikten sonra nezaman doktora gidilmeli

Umuttttl

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
238
112
18
31
Herkeze hayirli aksamlar diliyorum. Daha cok bilgisi olanlar lutfen yazsin. Idrar testinde pizitifi gordukten sonra nezaman doktora basvurulmali. Nasil muayene ediliyor. Tesekurler

Ben kan testiile doktorda ogrenmistim 6. Haftada kalp atislarini dinledik biraz bekleyin ve daha sonra gidin bence

2 günde 2 kat artacak ona göre ilk değerinize göre hesaplama yapıp 5000 hcg değerinden önce gitmeyin. Boşuna gidersiniz kese gözükmez doktor da sonra gelmenizi söyler.
6. Haftada görmüştüm keseyi ben.
İdrar testinden 2 hafta sonra gitmiştim. Aşağı yukarı kese gözükecek değer 6. Haftada oluşuyor. 7.haftada da kalp duymuştum.

Herkeze hayirli aksamlar diliyorum. Daha cok bilgisi olanlar lutfen yazsin. Idrar testinde pizitifi gordukten sonra nezaman doktora basvurulmali. Nasil muayene ediliyor. Tesekurler
Canım bu aralar hastaneler sıkıntılı problemin olmadıkça gitme derim. 7-8 haftalıkken git bebeği kalp atışını görürsün. Alttan bakmazlar sorun olmadığı müddetçe ama baksalar da bu düşük yaptırmaz. Hayırlı olsun bebeğiniz

Cok tesekur ederim canim yillardir beklenen mucizem ister istemez tedirgin oldum

Canım Şimdi düşünüyorumda normal bi zaman olsa hemen git derim.. ben doğudayım gebelik haberimi alınca memlekete gidip dr kontrolü olmak istedim ama erteledim biraz daha ilerlesin gidince şöyle bi 7 haftalık olayım kalp atışlarını da duyarız falan dedm.
Allah yardım etmiş 6+3 te heyecana yenik düşüp burda bi özel muaynane buldum gittim. Dış gebelikmiş ölecekmişim az daha. Acil ameliyata alındım yani değil yolculuk yapmak hastaneden eve gitmeme bile izin vermediler iç kanama başlamıştı..
Burda kendi talihsiz hikayemi paylaşmayı hiç sevmiyorum ama her ihtimal akılda olmalı.. 12 gün hamileyim diye mutluluktan uçuyordum. 21 gün oldu ameliyat olalı hala atlatamadım, hala kahve içeyim diyince durrr diyor içimden bi ses. Hani ramazan bitince bi süre yemek yiyip içince ay oruçluydum! Yanılgısı olur ya, onun gibi...
Tevekkeli eğer temiz güvenli bildiğin bir yer varsa git takibini yaptır derim.. hastanelerdense özel kadın doğum muayenehanesini düşünürüm yerinde olsam. Ama faiş ücretler engellerse seni, en fazla 1 hafta bekle. Zaten usg de en sağlıklı görüntü 6. Haftada oluyor..

Tesekuler

T Tesekurler cevap icin canim

Bende 6. Haftamda gitmiştim. Karından bakılmıştı bana Ama sanırım bu durum kişiden kişiye değişiyor çünkü hemşire eğer göremezsek Vajinal ultrason yaparız demişti ama biz gördük bebeği.

2 gun önce gittim 5 haftalık olduğunu öğrendim keseyi gördük 2 hafta sonra kalp atısı için çagırdı. Yerinizde olsam bu karısıklıkta kalp atısı duymak için 2 yada 3 hafta sonra giderdim tabi o zamana kadar bir sıkıntı olmazsa ortalık karısık ÇÜnkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…