Folik asit bebeğin nörolojik gelişimi için gereklidir canım, nörolojik gelişim ise 12. haftada biter. O yüzden 12. haftadan sonra kulanmanın bir anlamı yoktur. Genelde ilk 3 ay sonunda bırakılır folik asit....
folik asiti hamile kalmadan önce bir müddet kullandım sonra bıraktım ve hamile olduğumu tatilde farkettim önemini bildiğim için hemen folik asit aldım tekrar kullanmaya başladım dönüşümde doktora gittiğimde 7 haftalık hamileydim ve doktorum folik asitin artık faydasının olmadığını sadece mide bulantısını arttıracağını söyledi psikolojikmidir bilmiyorum folik asiti keser kesemez mide bulantım geçti şuan 11 haftalık hamileyim folik asiti yediğimiz gıdalardada zaten alıyoruz diye üzerine düşmedim.İlaç kullandırmaya 3 aydan sonra başlayacakmış.
bende 15 haftalik hamileyim..:CüvCüv: 12. haftaya kadar folik asit kullandim..iceriginde gebelik oncesi ve 3. aya kadar yaziyor..simdide doktorumun tavsiyesiyle folik asit hala aliyorum ayni marka ayni hap ancak icerigi farkli bu seferki doguma kadar ve emzirme süresini kapsiyor..bilmiyorum belki türkiyede farkli veriyor ilaclari doktorlar CADIARZU
benim doktorum 4.ayda vitamin ve demire geçmedi benim folic asitim de bitmemişti daha diye devam ettim. 5.ayda gittiğimde söledim folic asitten başka bişi kullanmadım diye gynoferon ve elevit yazıp vermişti doktor.
bende 3.ayda kestim. banada elevit yazdı ama kullanma dedi. vitamin olduğu için..... bol bol meyve tüket hapını meyve tüketmediğin günlerde içebilirsin dedi. ben daha aldım ama paketi açmadım. nede olsa meyve yiyerek o ara kapanıyo... hem daha sağlıklı..