Hamileliğinin ilk haftalarında bebeğinin kalbi duranlara bir sorum olacak

nilsguny

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2015
26
18
36
Hamileliğinin ilk haftalarında bebeğinin kalbi duranlara bir sorum olacak arkadaşlar,, ben de tam 9 haftalık hamileyim, ilk hamileliğim. Burda okuyunca merak ettim Acaba bebeğinin kalbi duran arkadaşlar bir belirti yaşıyor mu öncesinde Kanama, şiddetli ağrı vb. Veya önceki kontrollere gittiğinde doktorlar bir riskten bahsediyor mu Gelişimi haftasına göre geri, kese yerleşimi iyi değil vb. veya başka şeyler.. Allah korusun tabi ki her zaman herşey olabilir ama insanın her an birşey olmuşmudur düşüncesi de iyi olmuyor. Ne gibi belirti yaşadıklarınızı o dönem merak ettim. Allah'a emanet olunuz. Rabbim bütün evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Amin inşallah sağlıkla bebeğini dünyaya getirirsin.ben geçen hafta 12 haftalık olması gereken bebeğimi 8+4 de kaldığı ve kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kaldım.benim bebeğim ölünce mide bulantılarım gitti birden.bende 12 haftaya yaklaşıyor heralde ondan demiştim.bu benim ikinci ölü bebeğim.ilkinden hemen sonra adet görmeden hamile kaldım ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim.hamilelikte kanamam olmuştu ama bebeğe zarar vermedi.yani son üç bebekten çok normal olan iki hamileliğin bebeği öldü ama kanamalı olan riskli bir hamileliğin bebeği doğdu. Her şey kısmet korkma inşallah benim ilk bebeğim de doktora geç gittim özel filan da yok o yıllar yaygın değil.ultrason resmi bile yok mesela gayette sağlıklı sorunsuz doğdu.ilk bebekler daha sorunsuz oluyor.bana doktor şimdi üç ay korun dedi mesela ben çok kararsızım iki sağlıklı hamilelikte iki sağlıklı bebek kaybettim.kürtaj sonrası hemen kalınca sağlıklı oldu tek sorunum üç aylık olana kadar kanama vardı ama şimdi kanama çok kişi de var kürtaj olmayan da da çok görülüyor.işte böyle...

Kanamalı gebeliğinin sağlıklı sonuçlandığını paylaşmak bizim gibi endişeli gariplere ne kadar çok destek olur biliyor musun canım arkadaşım?
Allah senden razı olsun.

Ne yazık ki hiçbir belirtim olmadı. 8 haftada kalbi durdu. Ne kanamam oldu, ne de hamilelik belirtilerim (koku hassayeti, sık idrara çıkma vs) değişti. Şok olduk... Kendi düşmedi o yüzden kürtajla aldılar kuzumu. Kromozom anomalisi olduğu ortaya çıktı.

7.haftada dusuk yaptim geride dedi doktorum haftaya tekrar gel demisti 2 gun sonra dusuk.gwrceklesti bi anda kanama baslamisti kurtaja gerek kalmadan kendi kendine.adet gibi gitti bebisim 7 ay sonra tekrar hamile kaldim simdi oglum 1.5 yasinda Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin isteyen herkese versin insallah

benim de 7.5 hflıkken kalbi durdu. öncesinde kesenin şekli bozukmuş ama doktor bize söylememişti kalbi durduktan sonra söyledi yani ben üzülmeyeyim diye sağlıksızdı zaten mi demek istedi bilmiyorum. bir de 1 hafta geride kalmıştı gelişimi. ilk kalp atışını duyduğumuzda da kalp atım sayısı düşüktü zaten. hatta kesesi bile beklenenden 5 gün geç görülmüştü geç döllenme olabilir demişti. kalbi durduktan sonra bende ne bulantı kaldı ne kusma.. apar topar da kürtaja gittim zaten

Ben de 12.haftada kaybettim bebeğimi.
Usg sat uymuyordu.
Lekelenme vardı.
Hiç belirtim yoktu.
Ama kalp atışı bardı ve hareket ediyordu.
Naaip olmadı ve ocakta kürtaj oldum.şimdi rabbim tekrar nasip etti.
6.haftamdayım ve coraspin kullanıyorum.
İnşallah sağlıkla kucağıma almak da nasip olur.

Hepinize geçmiş olsun hanimlar. Sagliklikli gebeliklerimiz olsun. Benim 8+5 te kalbi durdu. Ne kanama ne ağrı hicbir sey hissetmedim. Hatta bulantim bile devam ediyordu sanirim yeni kalbi durmuştu kontrolde öğrendik. Sadece ondan önceki haftalarda kalbi zayıf atıyordu..

8+5 te kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Doktorumun ultrasondaki kalp atisini goremedigi anda yuzunun aldigi ifadeyi unutamam adam bildigin sok oldu. Yanildigini dusundu kardiyolaga sevk etti, gelisimi cok guzel kese cok duzgun bu senin hamileligin icin hic bekledigim bir durum degildi dedi.

Bende hic bir belirti olmadi, kasiklarim agriyordu sadece bebek buyudukce, ogrendigimde 4 gun once kalbi durmustu bir kac gundur agri hissetmemistim ama zaten surekli agrimiyordu 3 gun agriyor 5 gun agrimiyor diye normal olsugunu dusunmustum. Hic bir belirti vermedi, doktora tesadufen gitmeseydim haberim bile olmayacakti

Çok güzel bir konu olmuş arkadaşım ben de çok merak ediyorum sürekli kendimi dinliyorum belirtiler geçti mi acaba kanama olmadan da düşük olur mu diye.Bebeklerini kaybeden bütün annelere sabırlar sağlıklar diliyorum.İnşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız sağlıkla sıhhatle.Allahım kimseye yaşatmasın rahme düştükten sonra bile insan öyle bir sahipleniyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…