• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğini rahim ağzı yetmezliği yüzünden zor geçirenler

İyi akşamlar. Benim ilk hamileliğim 31+4 erken dogum olmuştu. Sebebini bulamamışlardı. Şimdi ikinci kez hamileyim geçen hafta ( 25+3de ) rahim agzı uzunlugum 22 mm çıktı. Rahim ağzı yetmezliğim varmış serklaj için haftam büyük oldugu için PESSER HALKA TAKILACAK. Aranızda bu işlem yapılan var mı ?

İyi akşamlar. Benim ilk hamileliğim 31+4 erken dogum olmuştu. Sebebini bulamamışlardı. Şimdi ikinci kez hamileyim geçen hafta ( 25+3de ) rahim agzı uzunlugum 22 mm çıktı. Rahim ağzı yetmezliğim varmış serklaj için haftam büyük oldugu için PESSER HALKA TAKILACAK. Aranızda bu işlem yapılan var mı ?
İlk bebeğin nasıl iyidir inşallah

Çok güzel inşallah bunuda kucagina alırsın biraz sabret ve kesinlikle yerinden kalkmadan sadece lavaboya git 4 hafta bi atlat inşallah geçer sonrası peki yapacakları işlem ne araştırdınmı
Evet biraz araştırdım ama fazla bilgi yok. Rahim ağzına takıyorlarmış halkayı rahim ağzının yönünü değiştiriyolarmış bu sayede yumuşama olmuyomuş olursada normalden daha yavaş ilerliyor muş

2 ocakta rahim ağzı dikişim yapıldı 15 haftalığız inşallah sorunsuz devam eder bol bol yatıyorum miniğim sağlıkla gelsin

Merhabalar, ben 20 haftalık hamileyim rahim ağzı 3.2 dedi doktorum nstye bağladı kasılma yok. Ama içim içimi kemiriyor. Arada ağrım oluyor rahim bölgem sızlıyor gibi. Bi sıkıntı bitti diyorsun kafaya takacak başka birşey geliyor. İçim daralıyor kötü birşey olacak diye. Ne zor şeymis beklemek

Merhabalar, ben 20 haftalık hamileyim rahim ağzı 3.2 dedi doktorum nstye bağladı kasılma yok. Ama içim içimi kemiriyor. Arada ağrım oluyor rahim bölgem sızlıyor gibi. Bi sıkıntı bitti diyorsun kafaya takacak başka birşey geliyor. İçim daralıyor kötü birşey olacak diye. Ne zor şeymis beklemek
Sakin ol çok dinlen ilac verdimi

Merhaba canım malesef bebeğimi 15 gün önce21.hafada kaybettim dikiş atıldı bi sorun çıkmadı dikişten ama suyum geldi henüz sebebi belli değil tahliller yapılcak
Bebeğin için allah rahmet eylesin o bir melek ve orda bizi bekliyor. Rabbim bu gebeliğinin yolunda gitmesini nasip etsin sağlıkla kucağına al inş
Cennet kapılarını açacak inşallah bize o yavrulamız.. Yok canım suyum gelmedi. Rutin kontrolüme gitmiştim 24. haftamda kontrol sırasında açılmam olduğunu söyledi doktor ve hemen yatırdı. Ki herhangi bir ağrımda olmaştı o kadar açılmaya rağmen. Haftam ileri olduğu için ve açılmam fazla olduğu için dikiş atmanın da riskli olduğu söylendi ve dikiş atılmadı. 10 gün hastahanede yattım progestanlar iğneler serumlar bana mısın demedi açılma durdurulamadı. Açılamamdan dolayı bebeğim de yola girdiği için doğum başladı fakat yan geldiği için acilen sezeryana alındım.
Başınız sağolsun evlat acısının ne demek olduğunu iyi bilirim

Benimde rahim ağzında hucrh degideği vardı kanser riskine karşılık leep oldum yani rahim ağzı biraz alındı tüp bebek yaptım ve tuttu tup Bebek doktoruma durumu soyledim ve onkoloji doktorum hamilelikte dikiş atılması gerek demistd ilettim halde atmadi gencsin gider dedi maalesef 16+2 de erken doğum oldu bebeği mi kaybettim şimdi gene tüp bebek yapacam malesef aynı doktorda görüşmeye gittim de hocam budefa dikiş aticaksiniz dimi dedim adam bana yani önermiyorum çünkü erken doğum riski var riski var falan filan anlattı iyide ben ne yapacam peki bilmiyorum bı tüp Bebeği yapalım tutsun gerisini tartisicaz yanlız doktorum 13 haftadan sonra tüm ilaçları da kesti belki ilaclarla giderdi onuda bilmiyorum tabiki sadece vitamin kullanıyordum en son gittimde biraz açılma var dedi ama Progestan fitil verdi gene bir önlem almamıştı ve eve geldim Tam 1 hafta sonra aniden suyum geldi
Keşke acılmayı gördüğünde ikaç başlayıp yatak istirahati verseydi allah rahmet eylesin rabbim tekrarını yaşatmasın
Adamın biri götürmüş atmış. Sonra komşuları bari bir yere göm demişler. Öyle gömmüş. Ben kıyamadım otopsiye bile göndermedim. Kaç gündür mezarının yerini söylemiyorlar diye ağlıyordum. Bugün gittim. Evimize yakın :KK43: insan başına ne geleceğini bilemeden yaşıyor. 10 gün önce tekme atıyordu yavrum :KK43:
Başınız sağolsun allah rahmet eylesin
Doktor 6 ay korun dedi. Zaman geçer mi acaba
Bende 6 ay sonra gebe kaldım bazen düşünğyorum rahim toparladımı erken doğururmuyum diye

Off kızlar bende inanılmaz bi miğde yanması şişkinlik var bide üstüne kabız oldum nefes bile alamıyorum zaten yarının gerginliğ var bide bunlar çıktı sinirden oturdum ağlıyorum

Mide yanması erkekte olur derler, sağıkla hayırlısı inş

Öncelikle bebeğimi kaybetmiş tüm annelere baş sağlığı dilşyorum nisan ayında tedaviyle olan ikiz bebeklerimi 25+4te erken suyum gelerek doğurdum. Hastaneye gittiğimde 10cm açılmış kordon ve bebek vajinaya girmiş nerdeyse yolda doğuracaktım. Hastaneye geldim 1 saat içinde doğurmuştum. Rahim ağzı dikildi ciper geliştirici ipne başlandı ama 2. Bebeğimde beklemedi oda 1 saat içinde doğdu. Biri 1 gün diğeri 14 gün yasadı çok zor günlerdi, hayattan koptum resmen. Boş boş yaşıyordum ve hafızam silinmiş unutkanlığım hat safhadaydı. Tüp bebek doktorum hazırsan tedaviye başkayalım dedi geneyim 14 haftalık. Bebekleri annemeziyaretegttiğimde doğurdum doğum hiyağtığım hastane sancım olmadan 10cm açıldığı için rahim ağzı yetmezliği dedi ve 12. Haftada dikilsin sonraki doğumunda dedi. Kendi doktoruma sordum tamamen ikiz olmasına bağladı diğer gebeliğinde rahim ağzı açılacak diye birşey yok dedi. Pzt rahim ağzım 4,5 cmdi cuma 10cm açıkla doğurdum. Şimdi yine hamileyim rhim ağzı takibiyle gececek kontroller eğer sıkıntı olursa dikecekmiş. Bende önlem olarak baştan mı dikilse diyorum. Bebeklerini kaybetmek çok acı ve diğer gebeliğimde kafayı yemek üzereyim ha bişey oldu ha olacak diye.
Rabbim bebeğini kaybeden annelere sabır versin ve en kısa zamanda normal yollardan gebe kalmayı nasip etsin

Bebeğin için allah rahmet eylesin o bir melek ve orda bizi bekliyor. Rabbim bu gebeliğinin yolunda gitmesini nasip etsin sağlıkla kucağına al inş

Başınız sağolsun evlat acısının ne demek olduğunu iyi bilirim

Keşke acılmayı gördüğünde ikaç başlayıp yatak istirahati verseydi allah rahmet eylesin rabbim tekrarını yaşatmasın

Başınız sağolsun allah rahmet eylesin

Bende 6 ay sonra gebe kaldım bazen düşünğyorum rahim toparladımı erken doğururmuyum diye

Mide yanması erkekte olur derler, sağıkla hayırlısı inş

Öncelikle bebeğimi kaybetmiş tüm annelere baş sağlığı dilşyorum nisan ayında tedaviyle olan ikiz bebeklerimi 25+4te erken suyum gelerek doğurdum. Hastaneye gittiğimde 10cm açılmış kordon ve bebek vajinaya girmiş nerdeyse yolda doğuracaktım. Hastaneye geldim 1 saat içinde doğurmuştum. Rahim ağzı dikildi ciper geliştirici ipne başlandı ama 2. Bebeğimde beklemedi oda 1 saat içinde doğdu. Biri 1 gün diğeri 14 gün yasadı çok zor günlerdi, hayattan koptum resmen. Boş boş yaşıyordum ve hafızam silinmiş unutkanlığım hat safhadaydı. Tüp bebek doktorum hazırsan tedaviye başkayalım dedi geneyim 14 haftalık. Bebekleri annemeziyaretegttiğimde doğurdum doğum hiyağtığım hastane sancım olmadan 10cm açıldığı için rahim ağzı yetmezliği dedi ve 12. Haftada dikilsin sonraki doğumunda dedi. Kendi doktoruma sordum tamamen ikiz olmasına bağladı diğer gebeliğinde rahim ağzı açılacak diye birşey yok dedi. Pzt rahim ağzım 4,5 cmdi cuma 10cm açıkla doğurdum. Şimdi yine hamileyim rhim ağzı takibiyle gececek kontroller eğer sıkıntı olursa dikecekmiş. Bende önlem olarak baştan mı dikilse diyorum. Bebeklerini kaybetmek çok acı ve diğer gebeliğimde kafayı yemek üzereyim ha bişey oldu ha olacak diye.
Rabbim bebeğini kaybeden annelere sabır versin ve en kısa zamanda normal yollardan gebe kalmayı nasip etsin
Sağol canım seninde başın sağolsun :( İnşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın.. Birkaç kişi ile konuştum dikiş konusunda kimisi ilk haftalarda hemen dikmiş kimisi sürekli ölçümle gerekirse dikiş atmış. Doktordan doktora değişiyor, doktora güvenip inanmak şart, akılda acabalar kalınca stres sıkıntı basıyor insanı. Sen doktoruna güveniyorsan başka birşey düşünme derim. Tabi bu fikirlerini onunla paylaşırsan sana mantıklı bir açıklama yapacaktır eminim. Sağlıklı gebelikler diliyorum size..

Back
X