Hamileliğin ilk 3 ayında imom primo vs İmom omega kullanan var mı?

world1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2023
1.448
2.400
Kızlar selamlar,

İmom ile ilgili benzer konular açılmış ama çok eski olduğu için yeniden açmak istedim.
Gebeliğimin 5. haftasındayım. Gebelikten önce 3 ay imom primo kullandım. Şuan bitmek üzere.

Yeni alacağım ama ilk 3 ayım bitmediği için imom primo mu i mom omega mı alsam bilemedim. Omegada birden fazla vitamin var. Multivitamin diye geçiyor sanırım.

İnternetten araştırdığımda da ilk 3 ay multivitamin kullanımı için "Gebelerde ilk 3 ay multivitamin desteği alınması A vitamini düzeyini arttıracağı için bebek üzerinde olumsuz konjenital anomali riskini artırabilir. Bu nedenle gerekli görülmedikçe kullanılmaması gerekir." diyor.

Benim doktorum folik asit markası vermedi. 400 mkg olması yeterli demişti. O yüzden kararsız kaldım.
ilk 3 ayında imom omegayı kullanan var mı ? doktorunuz önerdi mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Ben 5. haftamdan itibaren kullanmaya başladım ve hala da kullanıyorum (18. haftamdayım). 2 ayrı doktora sordum kullanabilirsin dediler. Ben özellikle içindeki folit asit ve iyot nedeniyle başlamıştım (iyot eksikliğim olduğu düşünüldü). Başka okuduğum bazı yorumlarda da doktorlar tarafından ilk trimesterda da imom kullanımının tavsiye edildiğini gördüm, hatta hamilelikten önce olmak itibariyle kulllanımının tavsiye edildiğini gördüm.

Sizin internette gördüğünüz kısım yaptığım araştırmalara göre sanırım balık karaciğerinden yapılan omega 3 için geçerli. Balık karaciğerinde yüksek oranda A vitamini olduğu için sakıncalı kabul ediliyor (Bu konuda bkz. Op.Dr. Banu Çiftçi "Eczanelerde satılan omega-3 tabletlerinde önemli olan, balığın karaciğerinden yapılmamış olanları tercih etmenizdir. Çünkü balık karaciğeri yüksek oranda retinol vitamin A içerir ve bu madde doğum sakatlıklarına yol açabilir. Dolayısıyla balığın karaciğerinden değil vücudundan elde edilen omega-3 tabletleri tercih edilmelidir. Özellikle hamileler içi olan tabletlerde zaten buna dikkat edilmiştir. Bu tabletler EPA ya da DHA içerir ve civa içermezler".) Fakat hamilelerin kullanımı için güvenli olan imom gibi vitaminler balığın kendisinden yapılan omega 3. DHA ve EPA içeriyor ki bunların hamilelikte alınması özellikle tavsiye ediliyor. Hatta şöyle bir araştırmaya da denk geldim: DHA supplementation and pregnancy outcomes - PubMed Erken doğum riskini önlüyor deniyor. Omega 3'ü balık yiyerek de alabiliriz ama yüksek civa içeren balık tüketmemek gerekiyor.

Bir de anladığım kadarıyla omega 3 özellikle 2. trimester'da gerekli bebek büyüdüğü ve beyin gelişimi için. O nedenle özellike 2. trimesterda doktorlar öneriyor. Ama ilk trimesterda alınmasında da bir zarar yok, en fazla çok faydası olmaz bebeğe ama anneye faydası olabilir.

Ben doktor veya sağlık çalışanı değilim ama kendimce yaptığım araştırmalarda bu sonuçlara rastladım. Umarım güzel bir gebelik süreci geçirirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Geçtiğimiz yıl düşüğüm olmuştu. O zaman gittiğim Doktor folik asit içeren multivitamin vermişti. Onunla ilgili olsa da olmasa da açıkçası endişelendiğim için multivitamin içeren folik asit yerine primo ile devam ettim. Ben de şuan 10. Haftamı bitirmek üzereyim. Bu kutum bitince Perinatologum da bir şey demezse imom omegaya geçeceğim .

Sizlerde güzel bir gebelik geçirir ve Sağlıkla doğum yaparsınız inşallah

Merhaba brvl
merhaba benim size bir sorum olacaktı ben de 6 ay önce düşük yaptım üç ay süre vermişti doktor sizin düşükten kaç ay sonra hamilelik oluştu ben de şuan da i mom vitamin ilacı kullanıyorum kaç ay kullanılacağı söylenmedi ben de bitirene kadar devam edeceğim inşallah zararı olmaz

Biz düşükten 9ay sonra denemeye başladık . Ama folik asiti gebelikten 3 ay önce kullanımını tavsiye etmişti doktor bana

Biz düşükten 9ay sonra denemeye başladık . Ama folik asiti gebelikten 3 ay önce kullanımını tavsiye etmişti doktor bana
Kaç ay içeresin de oldu hemilelek ben de şuan İMOM kullanıyorum folik asit kullandım çok etki etmedi bana imom daha etkili

Merhaba imom kullananlar doğum yaptınız mı sağlıklı bir doğum gerçekleşti mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…