• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin 16. Haftasında idrar kaçırma

Hacires

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2023
4
1
1
31
16 haftalık hamileyim ve artık gece yatarken altıma kaçırıyorum, çok utanıyorum eşime karşı, rezil oluyorum, obsesif kompulsif bozukluğu rahatsızlığımdan dolayı idrar tutardım tuvalete gitmemek için, çünkü tuvaleten temiz çıkacam diye çok yorardim kendimi, bu takıntı yetmezmiş gibi, bide bu durumu yaşıyorum :( psikolojim alt üst oldu, yani hamileliğin 16.haftasında uykuda idrar kaçırma normal mi, bişey söyleyin lütfen :(

16 haftalık hamileyim ve artık gece yatarken altıma kaçırıyorum, çok utanıyorum eşime karşı, rezil oluyorum, obsesif kompulsif bozukluğu rahatsızlığımdan dolayı idrar tutardım tuvalete gitmemek için, çünkü tuvaleten temiz çıkacam diye çok yorardim kendimi, bu takıntı yetmezmiş gibi, bide bu durumu yaşıyorum :KK43: psikolojim alt üst oldu, yani hamileliğin 16.haftasında uykuda idrar kaçırma normal mi, bişey söyleyin lütfen :KK43:
Yani ben de 24 haftalık hamileyim bayağıdır hapşırırken falan kaçırıyorum ama bir damla kaçırmak ayrı birşey kese baskı yaptığı için mesaneye.
Sizinki komple yatağı ıslatmak mı?

hamilelikte çok olağan bir durum. Ama idrar tutmak malesef pelvik kaslarını zayıflatan bir durum. Muhtemelen bu da durumunuzu etkilemiştir. Birden fazla kez başınıza geldiyse, çeşitli önlemler alabilirsiniz. Büyük beden bezlerden kullanabilirsiniz.

16 haftalık hamileyim ve artık gece yatarken altıma kaçırıyorum, çok utanıyorum eşime karşı, rezil oluyorum, obsesif kompulsif bozukluğu rahatsızlığımdan dolayı idrar tutardım tuvalete gitmemek için, çünkü tuvaleten temiz çıkacam diye çok yorardim kendimi, bu takıntı yetmezmiş gibi, bide bu durumu yaşıyorum :( psikolojim alt üst oldu, yani hamileliğin 16.haftasında uykuda idrar kaçırma normal mi, bişey söyleyin lütfen :(
Hamilelikte idrar kaçırma çok sık rastlanan bir durumdur ama bu ileriki haftalarda meydana gelir. Çünkü bebek büyüdükçe maseneye baskı yapar ve kaçar .. Fakat bu ne yazık ki bahsettiğiniz şekilde tüm yatağın ıslanması gibi değil birkaç damla şeklinde görülür . Psikolojik destek alıp durumla ilgili doktorunuzu da bilgindirin bence. Çok geçmiş olsun, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallh 🙏🏻

İnşallah... Çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgi için de 🙏❤️
Hamilelikte idrar kaçırma çok sık rastlanan bir durumdur ama bu ileriki haftalarda meydana gelir. Çünkü bebek büyüdükçe maseneye baskı yapar ve kaçar .. Fakat bu ne yazık ki bahsettiğiniz şekilde tüm yatağın ıslanması gibi değil birkaç damla şeklinde görülür . Psikolojik destek alıp durumla ilgili doktorunuzu da bilgindirin bence. Çok geçmiş olsun, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallh 🙏🏻

Back