Hamileliğimizin ilk aylarında kilo almak..

morlacivert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
34
17
38
41
Herkese Merhaba
Mart ayında hamile olduğumu öğrendim ve tabiki dünyalar bizim oldu..
Fakat bende genelin aksine, mide bulantısı yahut kusma yahut aşerme yok..
Müthiş acıkma midemde kazınma ama sıfır iştah var..
Ve bunun yanında;
kilo alma....
:(
Bildiğim kadarıyla hamileliğin ilk aylarında kilo alımı olmuyor bendeki bu hal beni derin düşüncelere saldı.. henüz 2 aylıkken kilo alıyorsam 9 ayın sonunda bilemiyorum...
tavsiyesi olan var mı?
ya da fikri olan..Sizde nasıl durumlar?

Herkese Merhaba
Mart ayında hamile olduğumu öğrendim ve tabiki dünyalar bizim oldu..
Fakat bende genelin aksine, mide bulantısı yahut kusma yahut aşerme yok..
Müthiş acıkma midemde kazınma ama sıfır iştah var..
Ve bunun yanında;
kilo alma....
:KK43:
Bildiğim kadarıyla hamileliğin ilk aylarında kilo alımı olmuyor bendeki bu hal beni derin düşüncelere saldı.. henüz 2 aylıkken kilo alıyorsam 9 ayın sonunda bilemiyorum...
tavsiyesi olan var mı?
ya da fikri olan..Sizde nasıl durumlar?
Canim bende yeni öğrendim gebeligimi, hem benim hemde bebisin sağlığı için ufak egzersizler yapilmali, tabi dikkatlice.Ben hamile platesi ve hamile yogasini araştıracağım ve doktoruma danışarak yapmayı düşünüyorum.
Böylece biraz kilo olayınıda dizginlemiş olurum diye düşünüyorum ;)

Ben de senin gibiyim canım ne bulantı var ne kusma. Istahim açık ve sürekli acikiyorum yaklaşık 1.5 kilo almış durumdayım. Ben de tedirgin olmaya başladım.

Bende kilolu hamileyim o yüzden ekstra dikkat etmem gerekiyor toplam 6 7 kilo alman lazım en fazla dedi dr. Mide bulantim fln pek yok hafif vurup geçiyor sabahları midem kazinarak uyaniyorum fakat istahsizlik var . Suan 6+2 haftaligim birazcık verdim gibi 1 kg kadar hedefim mumkhnse 4 hatta 5 ay kilo almamak. Ekmek pirinç şeker tamamen yemiyorum . Pilav bulgur utercih ediyorum sut yogrt et tavuk fln yiyorum 2 3 tane de ceviz ... böyle devam ediyorum şimdilik ama bulanti başlarsa nasıl olur bilmiyorum

Mrb bende 13 haftalik hamileyim 4 kilo aldim 45 kiloyla hamile kaldim suan 49 kiloyum ama bende hipotiroit var tiroit bezlerim hizli calistigi icin 1 sene ilac tedavisi gördüm ama hamilelikte tekrar yukselmeye baslamis ve ilac yazdi doktor yani benm icin 4 kilo sevindirici bisey zaten zayifim ve tiroit problemim var.. hamilelikte toplam 9-13kilo almak normal eger bunu dengeleyebilirseniz ne mutlu

bende 10 haftalık hamileyim ama pek bir şey yemediğim için ve hep kustuğum için 61 den 58' e düştüm inan az da kilo almak bu kusma ve iştahsızlık, halsizlik hallerinden daha iyidir. bu hafta daha semptomlarım düzeldi sabah öğürmelerim hariç onun dışında kusmuyorum ama iştahım hiç yok. kokular leş ^.^ önerilerdeki gibi riskin yoksa hafif düzenli kısa yürüyüşler yapabilirsin, hamile pilatesi gibi uygun hareketlerle de çalışabilirsin. tabi dr ile konuştuktan sonra.

Gerçekten ne kadar eğitimli olursak olalım ya da her ne kadar dergi kitap internet araştırma yaparsak yapalım ciddi anlamda müthiş bir acemilik, bi ne yapacağını bilmezlik durumunda oluyor insan ilk gebeliğinde..
Mesela göğsüm büyümeye başladı (zaten vücuduma göre iri göğüslüydüm) korkuyorum! acaba doğumdan sonra kalıcı olarak kalır mı diye??
bilemiyorum ...
çok karışığım.. vücudumu ne kadar çok seviyormuşum meğerse..
karışığım, mutluyum sevinçten uçarken birden aynaya bakıp koca memeli mi olacaksın sen deyip triplere giriyorum..
sonra utanıyorum!
benim yerimde, bizim yerimizde olmak isteyen bu acılara sıkıntılara katlanmak için herşeyini feda etmeye hazır binlerce kadın var..
sanırım bütün bu karışık duygular, hassasiyetler, korkular da gebelikten..
inşallah geçer
hepimiz bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırız ve isteğimiz görüntüye tez zamanda döneriz :KK55:

Bugun bi komsumla konustum 64 le hamile kalmış 68 kiloyla doguma gitmis ve bebegi 3.200 kilo doğmuş 9 ayı serumlarla gecirmis kotu bi hamilelik ama kizlar bu kilo konusunu bence stres yapmayin dedigim gibi cevremde iyi ve kotu cok örnek var ama maşallah bebekleride gayet saglikli olumlu düşünün canınızı sıkmayın ;)

70 kilo ile hamile kaldim suan 68e dustum bulanti kusmalar sagolsun bebegimi nasil besliycem bilmiyorum faydali olan hicbirseyi yiyemiyorum herseydeen tiksindim balik tavuk sut yumurta.. Bildigim kadariyla ideal alinmasi gereken kilo 9-10 civarinda hamilelik boyunca. Bunun fazlasi zarar diye biliyorum. Daha cok faydali ve protein degeri yuksek seyler yemeye calisin tok tutsun diye. Yuruyus konusu da gunun her saati uygun olamiyorsaniz bile en azindan aksam yemeginden sonra bi 15-20 dakika yavas tempoda yurumeye calisin.
Bircok kilo alan arkadasim genelde aksam yuruyusu yapiyor cunku..

meraba kızlar bende aynı durumdayım hmile olduğumu öğrendiğimden beri hiç bulantım kusmam yok oyuzden iştahım inanaılmaz açıldı kendimi tutamıyorum 1.5 kilo aldım şimdiden sabahları aç uyanıyorum kilolu değilim ama böyle giderse yandım:110:

Merhaba bende 17 haftalik hamileyim. 65 kilo ile başladım. Bulanti ve kusma yok aşırı yemek yiyorum özellikle hamur ici cok yiyorum ama anlamadığım bir sekilde 2 kilo vermisim. O kadar yememe ragmen nasıl düştüm hala anlamadim. Takip yapan ebe ise bunun normal oldugunu ilerleyen zamanlarda kilo almaya baslayacagimi söyledi

70 kilo ile hamile kaldim suan 68e dustum bulanti kusmalar sagolsun bebegimi nasil besliycem bilmiyorum faydali olan hicbirseyi yiyemiyorum herseydeen tiksindim balik tavuk sut yumurta.. Bildigim kadariyla ideal alinmasi gereken kilo 9-10 civarinda hamilelik boyunca. Bunun fazlasi zarar diye biliyorum. Daha cok faydali ve protein degeri yuksek seyler yemeye calisin tok tutsun diye. Yuruyus konusu da gunun her saati uygun olamiyorsaniz bile en azindan aksam yemeginden sonra bi 15-20 dakika yavas tempoda yurumeye calisin.
Bircok kilo alan arkadasim genelde aksam yuruyusu yapiyor cunku..

hayatım sen kussan da bebek alacağı protein besin vs alıyormuş. yani üzülme nasıl beslenecek diye :)

Merhaba bende 17 haftalik hamileyim. 65 kilo ile başladım. Bulanti ve kusma yok aşırı yemek yiyorum özellikle hamur ici cok yiyorum ama anlamadığım bir sekilde 2 kilo vermisim. O kadar yememe ragmen nasıl düştüm hala anlamadim. Takip yapan ebe ise bunun normal oldugunu ilerleyen zamanlarda kilo almaya baslayacagimi söyledi
Çok şanslısın...

Back
X