Hamileligi gizlemeli mi?

Başka hastaneye git bence. En kötü 3. ay annen önce yengenin bildiğini öğrenir yine kırılır. Risk almaya hiç gerek yok

Onu tatmin edecek bir cevap degil ne yazik ki. Beni hice saydinla baslar git yengen kdr degerim yokmus tan cikar. 12.haftada kaybettim.
Bende ilk bebegımı 8.haftada kaybettim kalbi durmuştu
Hemen arkasından hamıle kaldım şimdi bebeğim 4 aylık yanımda elleriyle oynuyor :)
Hamileliğim panik ve korkularla geçti malesef sizin öyle olmasın çoğu kadın yasıyor bunu sonrasında sağlıklı bebekler geliyor dünyaya.
Annen panikse söylemeyin özellikle 3 ay bitene kadar.

Ilk 3 ayi bitir. Sonra anlat annene canim. Biz ogrendigimizde annelere falan soyledik ama ilk 3 ay bitti yeni yeni yayiyoruz. Sende annenin rahatsizligindan dolayi soylemek istememekte haklisin. Bence 10. Haftanda falan aciklayabilirsin

Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Yakin yakinada otursaniz cinsiyetin belli oldugu haftalarda gebelik disaridan dikkatli bakilirsa belli oluyo. Bol giyersin anlamaz bile. Benim cinsiyet haftalarim sayilir bebegim gosterirse doktorum haftaya soylicek. Gobegim azcik cikti ama belli olmuyo disaridann

Anneme hemen soylemistim
Kvme 6.ayda soyledik,sonuc küstü

Bugun olsa gene saklarim. Sacmasapan seyler yapiyor bazi insanlar cunku

İlk haftalar için başka bir hastaneye gidin, üç ayı geçirdikten sonra önce annenize söyleyin sonra yengenizin hastanesinde kontrollere devam edersiniz

Ben ilk uc ay soylemedm bu sefer. Baskalarina zaten hic soylemeyi dusunmuyrm. Milletin sorulari falan bayiyo. Yani sizde en azndan ilk 3 ay bekleyebilrsinZ . Sonrasi size kalmis.

Annen seni zaten hamile olursam benden saklama diye söylemiş üstüne birde yengenin bilip kendisinin bilmemesi daha kotu hale getirir durumu ya annene söyle yada kimse bilmesin bence

Yengene de soyleme madem annen gonuk koyacaksa, kımseye sylemedım dersın bu durumda cok kırılmaz... Ya da bastan hamıleyım ama bubkonuyla alakalı knusmayı yasaklıyorum de

Bakın lütfen yanlış anlamayın beni önce siz kendi kaygılarınızı dizginlemeye çalışın.
Daha hamile olmadan gizlemeli mi diye sormanız sizin de panik olduğunuzu gösterir.
Siz soğukkanlı olmaya çalışın önce.
Ben gebeliğimi - kendi annem dahil- 10.haftada duyurdum.
Ben olsam farklı bir kurumu giderdim. Bir kişi duyarsa herkes duyar.

Amaaan, benim ablam ki çok yakınız 3 aylik hamileyken bebek haberini verdi. Hatta bebek haberini aldik, birkaç haftaya cinsiyet ogrendik
Hiç de alınmadık gücenmedik,insan mutlu habere kırılır mı?
Bence siz nasıl mutlu hissedeceksiniz öyle yapın. Yengenin öğrenmesini istemiyorsanız da başka hastaneye gidin, zaten ilk aylarda çok fazla hastane işi olmuyor ki.

İlk 3 ay söylemesen 3 aydan sonra annen yine felaket senaryoları yazmaya başlayacak huyu buymuş çünkü. Aman bebeğe bişey olur kimse duymasın saklama fikri bana saçma geliyor. Ne olabilir ki? Dünyada ilk hamile kalacak kadın sen misin? Asıl böyle kendini strese sokarak vücuduna kötü sinyaller yollama. Hersey olacağına varır. Her hamilelik mutlu sonla bitmiyor malesef ama hayatımızda yaşadığımız müddetçe hep bir risk var. Ertesi güne belki engelli bir birey olarak uyanayacağız belkide bir daha hiç uyanamayacağımız? Rahat ol hamile kaldığında keyfini cıkar.

Bence soylemeyeceksen hem yengene hem de anne söylememelisin.İki kişinin bildiği sır değildir hani derler ya söyleme dostuna,söyler dostuna diye.Soyledikten sonra annenin duyma ihtimaliyle kaygı yaşamaktansa içinde yasa 2-3ay derim.Bide annen yazık kadın duyarsa daha bi üzülür kafaya takar daha kötü sarar.En güvendiğim dediğim insana bile anlattığım şeyi o da gitmiş en yakınına anlatmış sonra da benim kulagima geldi.Esinizle el ele verin içinizde yaşayın derim.

İki gebeligimde de 8. Haftadan sonra ailelere söyledik.Daha da söylemezdim de milletin kapısına bile çıkardığım oldu,mecbur kaldım söylemeye

Söyleme canım.Annenin durumu malum.12 haftayı doldur en azından.Bir sıkıntı olurda üzülürsün diye söylemedim dersin.Yada dr.risk görmüştü ondan söylemedim şimdi sorun yok herşey normal dersin.Ama yengen gevşek ağızlı biriyse ve annen dolaylı yoldan duyarsa işte o zaman çok sıkıntı olur.Inşallah hayırlısıyla sağlıklı bir evlat alırsın kucağına canım.Allah yardımcın olsun.

Canım benim, ilk gebeliğimde hiç sorun yokken 3. ayımda bebeğimin kalbi durdu ve kaybettim,kürtaj oldum çok yüreğim yandı sonraki gebeliğim ikiz oldu. 10. haftamda ( çift yumurta ikizi ) keselerden biri gerilemeye başladı ve ikizlerimden birini kaybettim yüreğim bir kez daha yandı 4 farklı doktora gittim beni zor sakinleştirdiler.diğer bebeği düşün o sağlıklı böyle üzüntü yaparsan onuda kaybedersin diye.diğer yavrum için dayandım.çok sükür gayet sağlıklı bir kız evladım oldu.şuan 28 aylık çok şükür.hala aklıma gelir kaybettiğim yavrularım. ama üzülme rabbim hayırlı zamanlarda sağlıkla evladını versin inşallah.

İlk gebeliğimde uzun bir seyehatim söz konusu olduğundan ailelere söyledim ama ikincide 3 ay dolana kadar kimseye söylemedim.
Şöyle düşünüyorum, olumsuz bir şey olursa üzülmelerine gerek yok, dolayısıyla gebeliğin sağlıklı ilerlemesi aşamasında ve artık yavaş yavaş göbek belirdiğinde söylemek mantıklı.
Siz de öyle yapabilirsiniz.
Bu kadar panikle durumu yaşayan bir aileniz varmış madem, detaylı ultrason tarihine kadar bile saklamanız yerinde bir davranış olur.
Umarım Allah en kısa zamanda tüm isteyenlere sağlıklı bebekler nasip eder, tüm üzüntülerinizi unutturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…