- 26 Ağustos 2016
- 3.616
- 3.867
- 133
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
İlk etapta baska hastaneye gidin sonra soylerkende bizde beklemiyorduk yeni ogrendik falan diyin bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Panik filan degilim sadece fikir almak istedim. Er ya da gec yasanacak olan bu. Bebegimi 12.haftada kaybettigim icin cinsiyet belli olana kdr soylememek en mantiklisi gibi geliyor su anda.Bakın lütfen yanlış anlamayın beni önce siz kendi kaygılarınızı dizginlemeye çalışın.
Daha hamile olmadan gizlemeli mi diye sormanız sizin de panik olduğunuzu gösterir.
Siz soğukkanlı olmaya çalışın önce.
Ben gebeliğimi - kendi annem dahil- 10.haftada duyurdum.
Ben olsam farklı bir kurumu giderdim. Bir kişi duyarsa herkes duyar.
Boyle yureklendirici yorumlar duymaya cok ihtiyacim var teşekkür ederim . Annem kdr olmasa da ben de kaygili bir insanim. Ilk hamileligimde 3 farkli doktora gittim surekli ultrasona girdim. Belki de istemeden sakinan goze çöp batmasina sebep oldum. Bu kez her anlamda daha rahat olmaya calisacagim. O bu kirilir demeden once kendimi dusunmem gerek belki de.İlk 3 ay söylemesen 3 aydan sonra annen yine felaket senaryoları yazmaya başlayacak huyu buymuş çünkü. Aman bebeğe bişey olur kimse duymasın saklama fikri bana saçma geliyor. Ne olabilir ki? Dünyada ilk hamile kalacak kadın sen misin? Asıl böyle kendini strese sokarak vücuduna kötü sinyaller yollama. Hersey olacağına varır. Her hamilelik mutlu sonla bitmiyor malesef ama hayatımızda yaşadığımız müddetçe hep bir risk var. Ertesi güne belki engelli bir birey olarak uyanayacağız belkide bir daha hiç uyanamayacağımız? Rahat ol hamile kaldığında keyfini cıkar.
Ben de onu diyorum olmayan bir durum hakkında kendinizi nasıl davranacağım diye sıkmayın.Panik filan degilim sadece fikir almak istedim. Er ya da gec yasanacak olan bu. Bebegimi 12.haftada kaybettigim icin cinsiyet belli olana kdr soylememek en mantiklisi gibi geliyor su anda.
Bence annenizi kiricak bi sey yapmayin. Anneniz yengenizle kusse bile bildigu bsy vardir.Arkadaslar bilenleriniz vardir. 6 ay once bebegimi kaybettim ve o gunden bu yana yeni toparlaniyorum diyebilirim. Sonunda korunmayi birakip tekrardan bebek sahibi olmaya cesaret toplayabildim. Bu ay hic korunmadik, bebis ne zaman gelir bilemiyorum. Ill gebeligimde hersey yolunda gidiyor gibi gozukurken rutin kontrolde bebegimin kalbinin durdugunu ogrenmistim. Haliyle her ne kadar iyi dusunmeye calissam da olasi bir 2.hamilelikte kaygılarım olacak. Kurtaj surecinde ve sonrasinda annem ve anneannem de en az benim kadar yiprandilar. Ikisi de yuksek tansiyon hastasi. Ayrica annem anksiyete bozuklugu yasiyor bir suredir. Panik atak da mevcut bir suredir. Isinden ayrildi ve bir suru olumsuz sey yasadi kisa zamanda. Benim bebegimi kaybettigim donemde sikayetleri tavan yapti uzuntuden. En ufak bir seyi büyütüp saatlerce ona ağlama uzulme gibi bir huyu var. Ne yazik ki her seyin en kotusunu dusunur. Hamileyken de devamlı kaygiliydi. Ortada sebep yokken bile aman ilerde gebelik zehirlenmesi yasamazsin ins, gebelik sekeri de cok fena vs vs devamlı bunlardan bahsederdi.
Olur da nasip olursa yeniden hamile kalirsam ilk haftalarda bunu annemlerden saklamayi dusunuyorum. Zaten benim kaygim endişem bana yetecekken bir de surekli annemin takintilariyla bogusmak istemiyorum. Ote yandan annemin uzun zamandir kus oldugu yengem ( dayimin esi) saglikci ve kurtajimda bizzat operasyona girip elimi tutmus, oncesinde sonrasinda beni asla yalniz birakmamis biri. Calistigi hastanede gidecegim kontrollere ve haliyle haberi olacak. Ayrica gebelik surecinde danisabilecegim birisi ve gayet sogukkanli. Sizce anneme haber vermeyip ona vermem ne derece mantikli olur? Annemin cok kirilacagi malum. Bunu göze alip ilk haftalarda kendimi stresten uzak tutmam mi mantikli, yoksa annemi cignemek mi olur bu? Siz olsaniz bu kosullarda hamileliginizi gizler miydiniz? Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.
En azindan kalp atisini duyana kdr kimseyle paylasmamaya kararliyiz. Esimin tarafi uzakta sayilir ama bzmkilere belli etmemek cok zor. Ananem hastanede tedavi goruyor. Surekli git gel yapiyorum. Bir seyler tasinmasi gerekiyor. Zaten cok hassasim ilk kaybimdan oturu...bir adada yasasam ne guzel olurdu...
Bn de soyledim soylemicem size diye ama soylemezsem de alınacaklar biliyorum.Bende kontrole gittiğimde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim daha 2 aylıktı. Bnde tekrar hamilelik düşünüyorum ama 3 ayı geçmeden kimseye söylemeyeceğim. Benim annemde çok üzüldü. Zaten söyledimde 3 aya kadar kimseye söylemeyeceğimi.