• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamileliğe hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Kızlar yaklaşık bir buçuk yıldır sağlık ocağının verdiği doğum kontrol hapını kullanıyorum. Bir iki aya kadar bırakmayı düşünüyorum. Çocuk planı yapıyoruz. Bu şekilde planlı bir hamilelikte ne gibi bir hazırlık yapmalıyım. Doktora gittim. Açıkçası pek ilgilenmedi. TSH ve bir kaç birşey daha baktı. Herhangi bir vitamin eksikliği veya kansızlık falan varmı ona bile bakmadı doktor. Folik asit verip gönderdi sadece. Bana çok yetersiz geldi. Siz doktora gitmiş miydiniz?
Doktor nelere baktı?
Nelere dikkat etmeliyim?
Tavsiyeleriniz ve önerilerinize ihtiyacım var.

Herhangi bir dahiliye uzmanina gidip kan degerlerine baktirabilirsin.Ya da kadin dogumcuya gidip detayli muayene olabilirsin yumurtaliklarini kontrol eder rahminde bir sorun enfeksiyon vs var mi bakar .Hemen isteyince hamile kalamayabilirsiniz bu tamamen şans. Ben ilk yil korundum sonra çocuğum olmadi bu sefer onla ilgili problemler yasadik su an hamileyim cok şükür .Yumurtlama gununuzde birlikte olmalisiniz adetleriniz duzenliyse ovulasyon programlari var verimli gunleri tespit ediyor .Ovulasyon testi de kullanabilirsiniz

Herhangi bir dahiliye uzmanina gidip kan degerlerine baktirabilirsin.Ya da kadin dogumcuya gidip detayli muayene olabilirsin yumurtaliklarini kontrol eder rahminde bir sorun enfeksiyon vs var mi bakar .Hemen isteyince hamile kalamayabilirsiniz bu tamamen şans. Ben ilk yil korundum sonra çocuğum olmadi bu sefer onla ilgili problemler yasadik su an hamileyim cok şükür .Yumurtlama gununuzde birlikte olmalisiniz adetleriniz duzenliyse ovulasyon programlari var verimli gunleri tespit ediyor .Ovulasyon testi de kullanabilirsiniz
Ben gittim işte kadın doğum doktoruna. Yumurtalıklarıma falan bakmadı. Kan tahlili yaptı sadece. Sağlık ocağında daha detaylısını yapıyorlar resmen. Hiç içime sinmedi. Başka bir doktora daha gideyim en iyisi

Back