• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileler, tiksinecek olanlar lütfen okumasın, konu:et

Missim kansız et olur mu hiç ?
Markette paketli et ve tavukların altında ped var akan kan oraya toplanıyo . Diğerleride kağıda sarıyo ama kağıt kanlanıyo .

Dışarda ye sen madem tiksindin görme .

En az bekleyen urunu almak lazim hemen tuketilmeli.
Ben Almanya ya geldigim ilk senelerdeki kanli tavuk maceramdan sonra agzima surmedim.
Gorsel hafizam kuvvetli, hep bir seyleri bir diger seye benzettigimden. Yillar sonra astim.
Baskasi pisirsin siz yeyin.

Birde benim bazi aile buyuklerim kusbasi dogranmis eti cig iken yikamazlar /ben yikarim.
Onlar once tencereye atip, pisirirken suyunu vermesini beklerler sonra bir -iki su calkalayip o kopuklu ve koyu renkli suyu dokup, suzerler.

Imkan bulsam kiymayi bile yikarim.

Doğru olan onların yaptığı ama . Ette tavukta yıkandığında bakteri üretiyo. Kaynarken ilk suyunu dökmek gerekiyo.

Eeee siz ik defa mı et alıyorsunuz. Her ette o su olur bir de sıkmışsınız eti normal yani etin kendine ait içinde sakladığı bir suyu vardır et zaten kırmızı ve kanlı olduğu için suyu da kırmızıdır bunda endişelenecek ne var ilk defa et görmüş gibisiniz. Helal haramla ne alakası var. Yıkarsınız ki aslında et yıkanmaz ama isterseniz yıkarsınız yani.

kendi yaptırdığımız kıymada bile buzlukta durunca kan oluyor bir miktar. seninki de kandır ama sen farklı bir hayvan eti olmasından şüpheleniyorsun sanırım.onu bilemem yiyince anlaşılmaz mı ki?

kendi yaptırdığımız kıymada bile buzlukta durunca kan oluyor bir miktar. seninki de kandır ama sen farklı bir hayvan eti olmasından şüpheleniyorsun sanırım.onu bilemem yiyince anlaşılmaz mı ki?

Nasıl diyeyim kan miktarı fazla geldi. Biraz olabilir tabi ama benimkinde miktar bayağı fazlaydı.

Kırmızı etse demek :ıslık:kırmızı su vermiş
:KK48:
Şaka şaka. Normal bu .yalnız eti yıkamayın diyenlere katılıyorum
Ah belki aldığınız et daha önceden yıkandı fazla su vermesi ondan ötürü .

Doğru olan onların yaptığı ama . Ette tavukta yıkandığında bakteri üretiyo. Kaynarken ilk suyunu dökmek gerekiyo.
Yikama ile pisirme arasinda sure uzun degilse yikamadan kaynakli ekstradan bir bakteri ureme durumu olmaz ama cig ette zaten bir miktar bakteri oldugu icin yikamayla etrafa bakteri sacilir bu yuzden cig eti yikamak pek tavsiye edilmiyor.

Anlaşılmıyor
Iranda deve eti yedim dana diye
Moskovada zaten belli değil
Koyun diyede geyik yemişiz
;;((((
Domuz salamlarını iştahla yerken
Bilmiyosun tabi
Bilsemde mecbur ;;:KK66:))))
Tövbem kabul olur insallah

Ahhhaaahhhaaa

Kankacım , helal olmayan etler çok kanlı ve acaip tiksiniyorum o yüzden paranoya yaptım. Bilmiyorum ne aldım artık. Bu garip konuyu açmamın sebebi de buydu:deli:
Miss yavrum aldığın etin içindeki kan ve et suyu karışımıdır o gördüklerin, bizlerde et, kıyma aldığımızda paketinde benzer görüntü oluyor.

Yazdıklarına güldüm yalnız kusura bakma :KK70: her yerde demeyeyim ama sanki buralarda biz ne yiyoruz sanıyorsun:KK70:
4 devlet hastanesine yemek dağıtan firmanın At eti kullandığı, bazı lokantalara yapılan baskınlarda kedi eti yakalandığı ve bir kısım halkımızın dağlarda bayır danası adıyla kamufle edip domuz eti yediği haberlerine hiç denk gelmedin mi:KK53:

Adamlar ne yapıyor devirip kesiyor bitti gitti:KK59:

Normal sanırım, biz de güvendiğimiz bir marketin kasap reyonundan alıyoruz genelde eti, kıymayı falan. Kırmızı pembe bi sıvı malesef var. Ve ben malesef kıymayı bile yıkıyorum :KK57:. Eğer etin rengi tuhaf değilse, yıkayıp kullanıyorum her halukarda

Miss yavrum aldığın etin içindeki kan ve et suyu karışımıdır o gördüklerin, bizlerde et, kıyma aldığımızda paketinde benzer görüntü oluyor.

Yazdıklarına güldüm yalnız kusura bakma :KK70: her yerde demeyeyim ama sanki buralarda biz ne yiyoruz sanıyorsun:KK70:
4 devlet hastanesine yemek dağıtan firmanın At eti kullandığı, bazı lokantalara yapılan baskınlarda kedi eti yakalandığı ve bir kısım halkımızın dağlarda bayır danası adıyla kamufle edip domuz eti yediği haberlerine hiç denk gelmedin mi:KK53:

Adamlar ne yapıyor devirip kesiyor bitti gitti:KK59:

Beni tiksindiren yanı pişerkenki gördüğüm kan. Başkası pişirip getirse tadı da iyiyse umrum olmaz yani:deli:

Back
X