Hamileler ilk bebeginizi ne zaman hissettiniz ?

Andyou

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2018
4.252
4.211
133
Merhaba en cok merak ettigim konu bu bebeginizi ne zaman nasil hangi haftada hissettiniz ? Hani sislik oluo atma var falan diolarla bunlar dogrumu ?
Ilk hisleriniz nelerdi hissettiginiz an ?
Rabbim anali babali saglikla hayirli buyutmek nasip etsin.
Olmayanlarada rabbim ellerini boş birakmasim insallah.

Ben ilk hamileligimde 19haftada falan hissettim hafif cirpinma gibiydi şimdi de 15+2 günlük hamileyim arada seyirme gibi oluyo ama bilmiyorum bebekten mi:KK54::anneadayı:

16.haftada hissetmiştim. Günlüğüme de yazmışım hatta. Pıtır pıtır gaz gibi ama değil...

Merhaba en cok merak ettigim konu bu bebeginizi ne zaman nasil hangi haftada hissettiniz ? Hani sislik oluo atma var falan diolarla bunlar dogrumu ?
İlk kızımı 21.haftada hissettim😍bakalım bunu ne zaman hissedeceğim.erkek bebeklerin daha erken hissedildiği kanısındayım.kızlar daha geç hissediliyo bence.

Cok guzel sey ya siz anlattikca bnm icim bi tuhaf oldu rabbim saglikla hayirla nasip etsin ts ederm herkezin farkli demekki ama en erken 16 hafta anlasilan peki sertlik oluyo diolar karin altinda o ne zaman oluo

Ben çok erken hissetmeye başladım ama ilk gebeligim olduğu için tam olarak bebek diyememistim 18 . Haftaya gelince tam anlamıyla dedim meğer onlar da bebek hareketleriymis diye. Bebeğin dönmesi vurması , teması , sürtmesi. Her şeyi anlıyorum.

Ben çok erken hissetmeye başladım ama ilk gebeligim olduğu için tam olarak bebek diyememistim 18 . Haftaya gelince tam anlamıyla dedim meğer onlar da bebek hareketleriymis diye. Bebeğin dönmesi vurması , teması , sürtmesi. Her şeyi anlıyorum.
Sertlik varmiydi sag kasik veya karin altinda ? Ne zaman oldu ellinle karnina dokundugunda varligini hissettigin an

Canım 17inci haftada bağırsak hareketlerine benzer pıt pıt birşeyler oluyordu sanki içerde ufacık hava balonları patlıyor gibi, tam anlayamadım bebek mi değil mi, 18de hareketler daha netleşti, elimi koyunca da az az hissedebiliyordum :)
Sertlik de daimi olan bir şey değil. Benim bazı saatler çok sert oluyor sert olduğu zaman kasık ağrısı da çok yapıyor, bazen de öyle yumuşak oluyor ki karnım, bebek nerde bulamıyorum

Canım 17inci haftada bağırsak hareketlerine benzer pıt pıt birşeyler oluyordu sanki içerde ufacık hava balonları patlıyor gibi, tam anlayamadım bebek mi değil mi, 18de hareketler daha netleşti, elimi koyunca da az az hissedebiliyordum :)
Sertlik de daimi olan bir şey değil. Benim bazı saatler çok sert oluyor sert olduğu zaman kasık ağrısı da çok yapıyor, bazen de öyle yumuşak oluyor ki karnım, bebek nerde bulamıyorum
Ts ederm rabbim saglikli hayirli bi sekilde buyutmek nasip etsin ne guzel seyler bunlar

13. Haftadan beri hissediyorum baslarda segirme gibiydi su an bayagi tekme atiyor ki esimde hissetti. Karnim kalkip inio bayagi bayagi. Baslarda hissettigimde bu kadar erken hissedilmez gazdir diyorlardi ama su an eminim bebek hareketi oldugundan.

Dün yani 17+5de çok net hissettim 😍 elhamdülillah
Ondanönce hep acaba ya da kelebek çırpınışları gibiydi 🥰

En net şekilde 20-21 de hissediliyor ama o balık kayması gibi his 16-17. Haftalarda hissediliyor. 30dan sonrada dan dan vuruyo zaten kemiklere uykudan uyandırıyo :emir_bebek: :KK49:

11+5im hisetmedim zaten cok erken diyolar.bazen gaz hareketi oluyor bebek sanip seviniyorum 😃😃😃😃 deli gibi oldum .
Bakalm ne zamana kismet olck

Sertlik varmiydi sag kasik veya karin altinda ? Ne zaman oldu ellinle karnina dokundugunda varligini hissettigin an
Canım sertliğin zaten 18 haftadan önce hissedilmesi mümkün değil çünkü kemikleri kalsiyum toplama bu haftada başlıyor. Benim miyomum vardı ve o sol tarafimdaydi onun sertliğini hissediyodum sağ tarafında daha yumuşaktı ve 18 haftadan önce çok küçük hareketler vardı. Bebek büyüdükçe sertlik hissediliyor hatta bazen karnın bira daha yamuk duruyo bazen yaslaniyo bi tarafa ve o zaman sertlik oluyo şuan bebeğin pozisyonunu bildiğim için neresinin hareket ettigini neresini dayadigini bilebiliyorum. Sertlik erken dönemde olmuyor.

15+0 da eşime göğüs hassasiyetim ve şişkinliğim ne zaman geçer acaba diye konuşuyorduk. Ertesi gün bütün hamilelik belirtilerim kaybolmuştu bir gün 2 gun derken yok tek bir belirti tek bir hareket yoktu o an 15+3 olmuştum korkmaya başladım birden kesilmesi hayra alamet değil diye okumuştum burada icimi ciddi bir korku sardı eşime anlattim korkma birsey yoktur doktorun dediklerini aklina getir diyordu ama anne yüreği hiç-bir şey dinlemiyordu tabii ki. 15+4 cuma gunun de bir mevlut vardi oraya gittim aklim da hep bebegim vardi kendimi veremedim kafama koymuştum en geç pazartesi kimseye demeden doktora gidecektim. Cuma gecesi yatmadan icimde fırtına kopa kopa dua ettim Allah'ım iyi ya da kötü bana bir işaret gönder diye yattim uyudum.
Cumartesi Sabah kalktım esim ise gitti 7de beni de uyku tutmadı beynimi kemiren sorular yüzünden. Elim de telefon kafami dağıtmaya çalışıyordum video izleyip birden sağ tarafımda bir sislik oluşmaya başladı elma kadar büyüdü. Aklım çıkacaktı yerinden, elimle okşadım biraz bu nedir diye çekilmeye başladı o zaman anladim ki bebeğim annesine Rabbimin izni ile işaret verdi "korkma annecim, ben seninleyim, iyiyim ve bir şeyim yok" diye. O an hıçkıra hıçkıra ağladım tutamadım kendimi defalarca teşekkür ve şükür ettim Rabbime duamı kabul etti diye.
Şimdi 23haftalik olduk maşallah subhanAllah kıpır kıpır bebeğim hıçkırıklarını bile hissedebiliyorum aynı yer pıt pıt defalarca kalp atışı gibi atıp duruyor.

Rabbim dileyen isteyen herkese tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin inşallah, kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim evlat hasreti yaşatmasın inşallah.

Cok guzelmis ya sizleri okudukca umudum cogalio rabbim hepinize saglikla hayirla nasip etsin kolay dogumlariniz olsun insallah ts ederim

Back
X