Hamileler, emziren anneler, gebelik planlayanlar ve HAMİLELER COVİD-19 aşısı olmalı mı? BioNTech mi, Sinovac mı?

Hanımefendi, siz televizyon izlemiyor ve bu haldeyseniz vah halimize. Ben siz tv izlemeyince kitap okuyordur diye tahminde bulunup, okuduğunu da anlıyordur dedim de siz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz.

Bakın şunu o aklınıza sokun ; Aşı zorunlu değil, aşı bir tür emniyet kemeri, dileyen bu kemeri takar dileyen takmaz. Ben uluslararası kurumlar kaynak gösterilerek hazırlanmış bir makaleyi yayınladım. Kendi imzamı da koymadım kafası biraz çalışan okuyunca anladığı kadarını kendisi için kullanır, ister aşı olur ister olmaz.

Bende 17 haftalık hamileyim. Doktorum Biontech veya Sinovac farketmez yeterki aşı olmamı, koronanın bırakacağı etkilerin daha kötü olacağını, plasenta sayesinde bebeğe sadece antikor geçeceğini söyledi. Ben henüz aşı olamadım, herşeye rağmen çekiniyorum. Aşı olduktan sonra yaşanacak yan etkilerden değil, 1-2 sene sonra bebekte yada bizde çıkabilecek bilinmeyen yan etkilerden çekiniyorum. Aktif bir şekilde çalıştığım için koronadan da korkuyorum. Hepimiz için zor bir süreç ((

Asi olanların bebekleri doğmadı ki daha o yüzden ne kadar arastirma olsa da yeterli gelmiyor çok yeni olduğu için
Ben gebelik düşünmesem olurdum hep diyorum
Ama şimdi emin degilim
Yok biontech olup doguran tanıdığım insanlar var. Bebekleri normal saglikli

Aşıdan sonra ağır rahatsızlıklar geçiren ve kaybettiğim yakınlarım oldu. Yan etkilerle ve kronik hastalıkları depreşmiş olanlar da var. 14 haftalık gebeyim asla aşı istemiyorum. Takip ettiğim güvendiğim doktorlar da önümüzdeki 5 yıl içinde tam etkileri çıkacak diyorlar. Ben kendim için de bebeğim için de olası etkileri göze alamıyorum. Sağlıklı beslenerek ve bağışıklığımızı güçlü tutarak gayet de ilaçsız aşısız yaşanıyor. Ecelin saati zaten şaşmıyor, o yüzden korona olursam ölürsem diye de korkmuyorum. Ki evde atlattım geçen kış doğal yollarla. Antikorum da gayet iyi. Olanlara da şifa olmasını diliyorum.

Ben temmuz ayinda adetten 3 gun once kan testi verip sözde emin olduktan sonra biontec 1. Dozu vuruldum meger gec dollenmeymis ve dusuk (kimyasal) yaptim hemsireler kendi aralarinda aşıdan sonra kacinci dusuk sayamadim diye bi yorumda bulundular 2. Biontec asimi vurulduktan 3 hafta sonra hemen bidaha hamile kaldim 5. Haftamdayim bu saglikli ilerliyor sukur

Buda çok mantıksız bı iki sene sonra ne çıkabilir ki ?

Demekki ilgisi yokmuş. Zaten düşük olması virüsten öncede çok yaygındı. Yediklerimiz içeriklerimiz herşey kimyasal. Eskisi gibi değil. Sağlıklı embriyolar kolay oluşmuyor.

Evet malesef. Bekleyecek zamanımız yokki. Neredeyse virüs aşıdan daha iyi gibi bı anlam çıkıyor çok mantıksız.
Evet öyle diyorlar virüs aşıdan daha iyi .. ama canım herkes aynı değil ki! Anlatamıyorum.
Babamın,arkadaşının 23 yasinda asısiz oglu yakalandı ve kardeşimiz vefat etti.
Benim iki doz sinovac li 88 yaşında koma hali anneannem yakalandı hiç belirtisiz atlattı.

Ne yapalım şimdi?

Size de mantıksız gelmiyor mu bu durum? Yani hemen aşıya bağlı diye bir yorumda bulunmak .

Benim 4-5 tanıdığım asi olmadıgi için vefat ettiler malesef. Çoğu 50 yaş altı en küçüğü 17 yaşında. Doktorlar asi olsalardı olmezlerdi demiş. Ne bileyim buda mi yalan yani bizzat yaşayıp gördüm.

Buda çok mantıksız bı iki sene sonra ne çıkabilir ki ?
Kesinlikle aşı karşıtı degilim, aşı hakkim çıktığında 5 haftalik hamileydim, yoksa kesinlikle olurdum ki eşim ve bütün ailem aşı oldu. Sadece söyle bir durum var gerek yurt içinde, gerekse yurtdışından bir sürü makale okudum, Dunya Saglik Örgütünün aciklamalarida bu sekilde: Asi ile ilgili elimizde yeterli bir calisma yok, fakat koronanin potansiyel kötü yan etkileri düşünüldüğünde aşı olmak faydali olabilir deniyor. Yani %100 aşı güvenlidir diye hic bir bilgi ve veri yok ne yazikki. Hamilelikte neredeyse ilac bile kullanilamazken, asinin güvenilirliği benim kafamdaki tek problem.

Evet bende daha yeni asi oldum. Hamilelik olmasa hemen vurulurdum. Bizlerin durumu farklı tabi hamile oldugumuz için. Hamile olmayıp asi olmayanları anlamıyorum sadece. Bu ara varyantlar çok tehlikeli. Ölen hamile çok. Birde bebeği atmamak için bağışıklığımiz çok düşük o yüzden biz çok riskli durumdayız. Korktum vuruldum.

2 doz biontec oldum bayramdan once bitti ikiside ilkinde 6 saat
emzirmedim ikincide 2 saat bile gecmeddn emzirdim sikinti yok sukur🖐

Size de mantıksız gelmiyor mu bu durum? Yani hemen aşıya bağlı diye bir yorumda bulunmak .
Benim yüzüme söylenmiş birsey yok zaten sadece herkes basina geleni yazmis bende yazdim hepsi bu herseyin cevabi koca bir kaos kendiliginden kimyasalda olabilir aşı da etkilemiş olabilir bir netliği tabiki yok

Demekki ilgisi yokmuş. Zaten düşük olması virüsten öncede çok yaygındı. Yediklerimiz içeriklerimiz herşey kimyasal. Eskisi gibi değil. Sağlıklı embriyolar kolay oluşmuyor.
Yani bilemiyorum döllenme aşamasında vuruldugu icin etkiledi mi etkilemedimi yüzüme söylenmiş birsey olmadi kendi aralarinda konusurlarken o sekilde bir yorum duydum hemsire hanimlardan duydugumu yazdim bunlarin cevabi koca bir kaos kimse bilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…