Hamileler, emziren anneler, gebelik planlayanlar ve HAMİLELER COVİD-19 aşısı olmalı mı? BioNTech mi, Sinovac mı?

23 haftalık gebeyim pazar günü ilk doz biontech aşımı oldum perinataloga bizzat danıştım olmamı önerdi sadece kol ağrısı yaşadım

36. Haftada oldum 1. Doz biontech. Ben bilime güveniyorum. Yan etkiden korkuyordum bi yan etki yaşamadım şükürler olsun

Emziriyorum 2. Doz biontech aşımı Temmuz ortasında olmuştum. İlk dozda kol ağrısı hafif uyku yaptı, ikinci dozda kol ağrısı, ateş, baş ağrısı, kas ağrısı gibi yan etkileri oldu. Baş ağrısı hariç yan etkiler 1 gün sürdü. Baş ağrım 4-5 gün devam etti.

Bende kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum 2 yıl gibi kısa süre içinde döngü sonucunu kimse bilemez. Kesin sonuç yok. İleriki yaşlar da çocukta zeka ve gelişiminde nasıl etki yaratabileceğini biliyormuyuz bilmiyoruz.
Şu an tek motivasyonum, ben covid olup ölürsem bu çocuk annesiz kalacak. Ona en büyük zarar bu olur diyorum.. yoksa tamamen belirsizlik evet..

30 haftamda Biontech aşısı oldum... Çok hafif bir kol ağırısı oldu.. Yan etki yaşamadım 2. Dozumu olucam 35 veya 36 haftamda...

Ben de emziriyorum ve bence burda dikkat edilmesi gereken aşı vurulduktan sonra yan etki yapıp yapmaması değil, beş on yıl sonra bizim ve bebeğimiz üzerinde ne gibi etkileri olacağı. Malesef bu aşılar üretileli zaten bu kadar süre geçmediği için kimse ne olacağının garantisini veremiyor.
Fakat covid olup ölme riskini alamadığım için kendimi aşı belirsizliğine atıp mecburen aşı olacağım. Tercihim de Biontech olacak.
Aynen, bende ondan korkuyorum yıllar sonra bir şey olur diye, Allah korusun kanser vs gibi.

Merhaba emziriyorum bebegim 5 aylik kadar.
Ben 2 doz biontech aşımı oldum bebegim 4 aylik olmadan tamamlanmiştı aşilarim.
Ates ve vucut agrim disinda kalıcı bir yan etki ole karsilasmadim suana kadar bebegimde iyi cok sukur ve iki aşıdan sonra da hemen emzirdim.

2 gün önce 28 haftalik hamile lise arkadasimi kaybettik covid+ olunca yoğun bakıma alındı durum kötüye gidince bebek alindi anne vefat etti bebekse hayla yoğun bakimda...
Gecen hafta ayni sekilde gebe bir arkadasimizi bizde kaybettik ama bizde bebek anneden once vefat etti maalesef😔

31 haftalık hamileyim. Bı hafta önce dayanamadım sinovac oldum. Hiçbir yan etkisi olmadı. Keşke biontech olsaydım daha etkili

Bende kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum 2 yıl gibi kısa süre içinde döngü sonucunu kimse bilemez. Kesin sonuç yok. İleriki yaşlar da çocukta zeka ve gelişiminde nasıl etki yaratabileceğini biliyormuyuz bilmiyoruz.
Uzmanlar ileride etkisi devam eden bı aşının olmadığını söylüyor.

Asi olanların bebekleri doğmadı ki daha o yüzden ne kadar arastirma olsa da yeterli gelmiyor çok yeni olduğu için
Ben gebelik düşünmesem olurdum hep diyorum
Ama şimdi emin degilim

Çok televizyon izlediğiniz çok belli, hiç bir sorumluluğu kabul etmeyen bi işe imza atmak bi insanın çok düşünmediği anlamına gelmez mi? Keşke aşı yüzünden ölenler komalık olanları habere çıkarsalar da içimizde ki o çok isteklik geri çekilse 😬

Aşı olanların bebeklerinin doğmadığı yazılmış oysaki araştırmak isterlerse biontech için gebeler üzerinde yapılan çalışmalar var. Çalışma sonucunda ne annelerde ne doğan bebeklerde bir problem olmadığı ortaya konmuş. 1,5 yıllık pandeminin ortasında çalışan gebe bir sağlık personeli olarak tereddütsüz biontech oldum zira bu dönem bizi bizden aldı. Kol ağrısı ve eklem ağrısı yaşadım aşının ertesi günü sonra geçti. Aynı zamanda gebelikte covid geçiren de bir anne olarak bu yan etkiler hiçbir şeymiş dedim. Ben antikorlandım bebeğim antikorlandı. Yoğunbakımda yanımda sezaryen seti ile her an ne zaman bir şey olur korkusunu ne kendime ne aileme yaşatmak istemedim.

2 dozu oldum. 2.dozu 16 temmuzda oldum.
Şimdi hamileyim inşallah herşey iyi olur

Doktorum aşıyı olmamami söyledi sağlık ocagimda bende son üç aylık dönemde olurum diye düşünmüştüm ama malesef ki yakalandim şuan pozitifim ve keşke asi olsaydım diyorum herkes rahatken beni zorluyor bu sağ salim atlatirsam bu süreci hemen asi hakkım çıkınca sinovac tercih edeceğim kan pıhtılaşma sorunum olduğu için

konu %100 bilimsel makaleden alınmış olup sizi ilgilendiren kısımları koyu şekilde belirgin hale getirilmiştir. Türkiye'de uygulanmayan Viral vektör aşılar ve Rekombinat aşıların açıklamaları kafa karıştırmaması için makaleden çıkartılmıştır.
elinize emeğinize sağlık Kazen Bey çok güzel bir çalışma olmuş 👏

topiğimde bahsettiğim detayların burada da olması beni çok mutlu etti,insanlara doğru bilgiler verdiğimi bir de bu yoldan onaylatınca kendimce, inanılmaz bir mutluluk ve hafiflik oluştu içimde .

ellerinize sağlık sevgili editörümüz ve emeği geçen herkes ♥️👊💥

X