- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
merhaba doktor bey,aslında hikayem çok uzun ama kısaca yazmaya çalışacağım,geçen sene geç döllenmeyle(yanlış tabir kullandıysam özürdilerim)hamile kalmıştım ve hamileliğim boyunca ara ara kanamam oluyordu ve doktorum progestan fitili ve iğnesi veriyordu bebeğimde ise bir sorun yoktu,hamileliğimin 16.haftasında yine kanamalarım başladı ve sancılandım,acile kaldırıldım,ultrasonla baktılar yine bebek normaldi,o gece hastanede kaldım ertesi günü eve geldim.sancım geçmişti ancak kanamam devam ediyordu ve o akşam tekrar sancılandım,karın ve bel ağrım dayanılmaz haldeydi yine acile gittim ve orada suyum boşaldı yani bebişi kaybettik.doktorum narkoz verip bebeği aldı,hala bunun adının düşükmü erken doğummu olduğunu bilmiyorum bile,neden bebeğimi kaybettiğimide bilmiyorum,sonraki kontrollerimde ve birkaç hormon vs...testlerimle birlikte ultrason,spekülümle bakıldıktan sonra doktorlarım rahmin temiz bişeyin yok dediler ve rahim filminede gerek duymadılar.en son geçen ay rahim boyumu ölçtürmek istedim ve doktorum ölçtükten sonra rahmin çok geniş sanki 7-8 çocuk doğurmuş gibi,bir daha hamile kalırsan takip eder dikiş atarız büyük ihtimalle dedi.yani rahimağzı yetmezliği ama bildiğim kadarıyla bu durumda düşük sancısız olurmuş,muş diyorum çünkü öyle dediler,peki eğer öyleyse ve ben bebeğimi bu yüzden kaybettiysem neden doğum sancısı yaşadım.bu olay 6 martta yaşandı,3 ay eşimle korunduk ve 7 aydır hamile kalamadım.normalde adetlerim çok düzenlidir ve 28 günde bir olurum.en son 28 kasımda regli oldum 15 aralık gibi aynı gün içerisinde 3 defa olmak üzere pembemsi akıntım geldi ama sadece tuvalet kağıdında görülüyordu iç çamaşırımı kirletmedi ve ertesi günü geçti.bugün ayın 29'u hala regli olmadım,tabi dayanamayıp dün kan testi yaptırdım değerim 0.65 çıktı.yani hamilelik yok.ama kafamı karıştıran reglim düzenliyken adetim neden gecikti ve bugün akşam yine aynı şekilde sadece 1 kere tuvalet kağıdında beliren o pembe akıntım geldi birdahada olmadı.bu ayın ortasındada aynı şeyin olması,adetimin gecikip bu akşamda tekrarlaması kafamı karıştırdı,korkuyorum.tabiiki yarın doktora gideceğim ama burada yazdığımız kadar onlara detaylı anlatamıyorum.sizce bana neler oluyor ve artık ciddi anlamda kendim için ne yapmalı,nerden başlamalıyım,belliki bir problem var!?özürdilerim uzun oldu sanırım.