Hamile Olup Sigarayı Bırakamayanlar !!

Vallahı helal olsun canım
Hep te boyle gıtsın ınsallah
Sabah bulantım oldu acayıp
Dırekt aklıma sen geldın
Dedım kı Allahım sıfa versın kusması olmasın
Ne kotu bıseymıs
Allah razı olsun kuzum :* ama inan bu mide bulantısı benim için nimet aslında hepimiz için öyle çünkü güzel sağlıklı bir hamileliğimiz olduğunu gösteriyor ama işte herşeye öğürmek insanı bazen bezdiriyor. Ayy canım ben duvarın renginden tiksindim biliyor musun? Duvara bakmak istemiyorum :D kuzum sana bişey soracağım ben kaç haftalık hamilesin? İlk hamileliğin mi? Bide hiç kanaman oldu mu? Benim düşük riskim var kanamam oldu da. Ben bu farenjite bağladım çünkü çok kötü öksürüyodum ve karnım geriliyodu acaba ondan mı diye düşünüyorum

7+6 hamıleyım sıgara ıcıyorum. Benım durumumda olan var mı acaba
O kadar mutsuzum kı bır turlu bırakamıyorum
Küçücük bir canı sigara dumanına nasıl maruz bırakabiliyorsunuz:(
Canlı bir bebeğe solunum yoluyla duman vermekten bir farkı yok bunun :( mutlaka bırakmalısınız .

BEnde bırakamıyorum diyenlerdenim ama her hamile kalışımda ilk gebeligim de bir defa yemin ettim eğer hamile kalırsam hamileliğim boyunca sigara içmeyeceğim diye şükür işin içine yemin girdimmi ve zaten içine düşen yavruna kıyamıyorsun evet sağlıkla doguranda var ama herkes bir olmuyor

Allah razı olsun kuzum :* ama inan bu mide bulantısı benim için nimet aslında hepimiz için öyle çünkü güzel sağlıklı bir hamileliğimiz olduğunu gösteriyor ama işte herşeye öğürmek insanı bazen bezdiriyor. Ayy canım ben duvarın renginden tiksindim biliyor musun? Duvara bakmak istemiyorum :KK70: kuzum sana bişey soracağım ben kaç haftalık hamilesin? İlk hamileliğin mi? Bide hiç kanaman oldu mu? Benim düşük riskim var kanamam oldu da. Ben bu farenjite bağladım çünkü çok kötü öksürüyodum ve karnım geriliyodu acaba ondan mı diye düşünüyorum
Canım benım ılk. Hamdolsun olmadı kanamam. Tedavıyle hamıle kaldım progestan ıgne oldum düşük ıcın sana da verebılırler. Tedavı olanlara rısk olmadan verıyorlar. Ben 9.haftadayım kısmetse canım. Bana sorarsan öksürük yapmaz canım cunku bebıs o kadar korunaklı bı yapının ıcınde kı öksuruk falan degıl o kanamanın olacagı vardır olmustur yanı bence oyle. Kacıncı haftandasın tatlım

Küçücük bir canı sigara dumanına nasıl maruz bırakabiliyorsunuz:KK43:
Canlı bir bebeğe solunum yoluyla duman vermekten bir farkı yok bunun :KK43: mutlaka bırakmalısınız .
Bızler kendı kendımızı yeterınce yargılıyoruz zaten yaptıgımızdan sıgara hatasından dolayı
Sızın yargılamanıza kınamanıza gerek kalmadan ! merak etmeyın
Icmeyen bırıysenız zaten yanlıs topıctesınız

BEnde bırakamıyorum diyenlerdenim ama her hamile kalışımda ilk gebeligim de bir defa yemin ettim eğer hamile kalırsam hamileliğim boyunca sigara içmeyeceğim diye şükür işin içine yemin girdimmi ve zaten içine düşen yavruna kıyamıyorsun evet sağlıkla doguranda var ama herkes bir olmuyor[/QUOTE
Icmıyorsunuz hamılelıgınızde demekkı

BEnde bırakamıyorum diyenlerdenim ama her hamile kalışımda ilk gebeligim de bir defa yemin ettim eğer hamile kalırsam hamileliğim boyunca sigara içmeyeceğim diye şükür işin içine yemin girdimmi ve zaten içine düşen yavruna kıyamıyorsun evet sağlıkla doguranda var ama herkes bir olmuyor
Hamılelıgınızde ıcmıyorsunuz demekkı

Ben hamileliğimi 4. Haftada öğrenmiştim sigarayı bırakmadım devam ettim 7. Haftada hastanede yatacak şekilde bulantı kusma yaşamaya başlayınca değil içmeyi istemek sokakta içilse bana geliyordu kokusu o derece nefret ettim allahtan eşim içmiyor ben sigara kokusu duyunca midem kalkıyo nefesim kesiliyor hala 7 aylık hamileyim eşim içmediği için ben içtiğim zaman ona öyle pis kokuyomuşum ama beni kırmak istemediği için söylemiyomuş bu beni çok üzmüştü onuda duyduktan sonra artık kesinlikle içmem benim hamilelik vesile oldu iyikide oldu sanada bırakmanı tavsiye ederim özellikle bebeğin ciğerleri gelişip nefes almaya başladığı zaman süt gibi ciğerleri dumanla dolsun istemezsin doğumdan sonrada bebeği öpmek iatediğin zaman sigara kokmak istemezsin

Canım benım ılk. Hamdolsun olmadı kanamam. Tedavıyle hamıle kaldım progestan ıgne oldum düşük ıcın sana da verebılırler. Tedavı olanlara rısk olmadan verıyorlar. Ben 9.haftadayım kısmetse canım. Bana sorarsan öksürük yapmaz canım cunku bebıs o kadar korunaklı bı yapının ıcınde kı öksuruk falan degıl o kanamanın olacagı vardır olmustur yanı bence oyle. Kacıncı haftandasın tatlım
Aşkım ben şuan 7.haftadayım. kanama 6.haftada oldu. Banada kanama olduğu gün doktor progesteron iğnesi yaptırdılar. Kanamam bitti allaha şükür yarın doktora gideceğimde bir sorayım dedim sizlerede. İnşallah bişey olmaz benimde ilk gebeliğim tedaviyle olmadı ama ben çok istiyodum daha doğrusu biz rabbim hayırlısıyla nasip etsin hepimize inşallah kuzummm

İnsan ilk öğrendiğinde zaten içine düşen ilk acı bu sigara illeti oluyor. Keşke içilmese hiç ama bende içiyordum ve bulantılarım sayesinde bırakabildim. Dua ediyorum ki bulantılarım bittiğinde başlamayım ama dayanamıyorum adına dahi. Eşim dışarı içip geldiğinde bile midem alt üst oluyor. İnşallah sizlerede vesile olur arkadaşlar bırakırsınız dua ediyorum hepiniz için inanın. Ama kendinizi de kasmayın yıpratmayım strese sokmayın bırakamıyorum diye dua edin allaha inşallah bir sebep verir sizlerede ama inanın korkacak bişey yok içmeyince öyle yoksunluk krizine falan girmiyosun bakın denemeye çalışın elinizin altında sürekli limonlu su bulunsun isteğiniz geldikçe için. Sadece 3 gün bayanlar 3 gün dişiniizi sıktınız mı vallahi gerisi kolay. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
İçmeyenler lütfen içen anneleri yargılamasın kınamasın rabbim başınıza vermeden almaz canınızı...
Herkese hayırlı geceler olsunn

Bızler kendı kendımızı yeterınce yargılıyoruz zaten yaptıgımızdan sıgara hatasından dolayı
Sızın yargılamanıza kınamanıza gerek kalmadan ! merak etmeyın
Icmeyen bırıysenız zaten yanlıs topıctesınız
Mesajım yargılama veya kınama değil. Sadece küçücük bir canın neye maruz kaldığını ifade etmek yönünde.. Ben de içiyordum. Hatta tüp bebek ile bebek sahibi olduk. Ne zaman ki ilaçlara başladım pat diye birakıverdim. Tamamen psikolojik bir olay sigarayı bırakma işi. Oyle azaltmayla falan olmuyor. Kafanızda kendinizi sartlandirip, içinizdeki o masum yavruyu düşünüp bir anda birakacaksiniz. Allah korusun doğumdan sonraki telafisi olmayan acılar yaşamayın. Hamilelikte sigara, geri dönüşü olmayan tehlikeler iceriyor. Umarım bırakırsınız.
Gerekiyorsa uzman bir destek alın bırakmak için..

Ben de 5 haftalık hamileyim. 4 haftalıkken öğrendim bebeği. Geçtiğimiz cuma gecesi son sigaramı içtim. Dün içmedim. Bugün de 2.gün. Ama gebelik henüz yeni olduğu için bulantım yok ve tüm yoksunluk belirtilerini yaşıyorum. Kendimi yemeye verdim tamamen. İlk 3 gün bi an evvel geçsin hatta bulantılarım başlasın diye bekliyorum. Yeter ki şu sigara çıksın aklımdan. Herşeyi, her konuyu sigaraya bağlıyorum istemsizce...

Selam arkadaşlar ben gebe değilim ama bu sigara mevzusuyla ilgili size bişey söylemek istiyorum... benim yakın komşum ve arkadasım aynı zamanda sigara içiyordu hamile kaldı ve bırakmadı ben Binlerce kez bırak dedim ama bayağı bayağı içiyordu... geçtiğimiz günlerde yani iki gün önce Doğum yaptı drlar anne karnında gayet sağlıklı dediler çocuk dünyaya bi geldi ki subhanellah... gözkapaklarının yarısı yok inanır mısınız yemin ederim... öyle üzüldük ki dr bile bu cok nadir yaşanan bişey demiş ve çocuğun hem gözleri kapalı hemde iki gözünün de yarı kapağı yok çocuk uyurken bile gözlerinin içi gözüküyo cok üzücü bi durum... demem o ki siz siz olun 9 aylık bi süreci evladınızın hayatına değişmeyin... ona ne gibi zararlar vereceğini tahmin edemezsiniz... belki de o arkadaşım suan kendine kızıyordur ki keşke içmeseydim de çocuğumu da bu halde görmeseydim... ne olursa olsun bu dünyada çocuğunuzdan kıymetli hiçbişey olmamalı... iyi geceler hepinize...

Calısan anne adayları ıcın bence durum cok daha farklı. Streslı bır ıs ortamım var benım. Tabıkı bu bır bahane degıl. Evde olsam sıgara bu kadar aklıma gelmıyor mesela hafta sonları.
Ayrıca her anomalıyı sıgaraya baglamak yanlıs. Bunun bılıncınde olmak gerek. Sıgara gebe olmayan da bıle bu kadar zararlıyken bızler ıcın cok daha kotu
Gebelıgın bır suru boyutu var sadece sıgara degıl beslenme stres uyku genetık kalıtımsal faktorler
Herhangı bır anne adayı bu sayfayı actıysa demekkı sıgara ıcmenın ızuntusunu yasıyor kımse zevkle yapmıyor spnucta
Icmeyen yada bırakma ıradesıne sahıp olup bırakmıs kımse bızlerı anlayamaz

Calısan anne adayları ıcın bence durum cok daha farklı. Streslı bır ıs ortamım var benım. Tabıkı bu bır bahane degıl. Evde olsam sıgara bu kadar aklıma gelmıyor mesela hafta sonları.
Ayrıca her anomalıyı sıgaraya baglamak yanlıs. Bunun bılıncınde olmak gerek. Sıgara gebe olmayan da bıle bu kadar zararlıyken bızler ıcın cok daha kotu
Gebelıgın bır suru boyutu var sadece sıgara degıl beslenme stres uyku genetık kalıtımsal faktorler
Herhangı bır anne adayı bu sayfayı actıysa demekkı sıgara ıcmenın ızuntusunu yasıyor kımse zevkle yapmıyor spnucta
Icmeyen yada bırakma ıradesıne sahıp olup bırakmıs kımse bızlerı anlayamaz
Sizi anlıyorum ama bu bahaneden başka bişey olmamalı siz için ama cocugunuzun susam kadar bedeni bunu asla kaldıramayacak... ben gözümle şahit olduğum bişeyi söylüyorum nette bile yazdım böyle bişey çıkmadı işte nasıl kalıtsal bişey olsun ki sülale sapasağlam tabiki Rabbim vermek isteyince verir ama tedbir almakta fayda var İnan’ın resmini atsaydım size ne demek istediğimi cok daha iyi anlardınız... ki biliyoruz ki vücutta en hassas organ göz ve bu çocuk belki ömür boyu gözlerini kaybedecek neden peki??? Annesinin çektiği stresi sigara sebebiyle atabileceğini düşündüğü için. Ben size sadece sunu söylemek istiyorum 9 ay mı bi ömür boyu mu bunu cevapladıgınızda hiç bi sorun kalmayacak

Selam arkadaşlar ben gebe değilim ama bu sigara mevzusuyla ilgili size bişey söylemek istiyorum... benim yakın komşum ve arkadasım aynı zamanda sigara içiyordu hamile kaldı ve bırakmadı ben Binlerce kez bırak dedim ama bayağı bayağı içiyordu... geçtiğimiz günlerde yani iki gün önce Doğum yaptı drlar anne karnında gayet sağlıklı dediler çocuk dünyaya bi geldi ki subhanellah... gözkapaklarının yarısı yok inanır mısınız yemin ederim... öyle üzüldük ki dr bile bu cok nadir yaşanan bişey demiş ve çocuğun hem gözleri kapalı hemde iki gözünün de yarı kapağı yok çocuk uyurken bile gözlerinin içi gözüküyo cok üzücü bi durum... demem o ki siz siz olun 9 aylık bi süreci evladınızın hayatına değişmeyin... ona ne gibi zararlar vereceğini tahmin edemezsiniz... belki de o arkadaşım suan kendine kızıyordur ki keşke içmeseydim de çocuğumu da bu halde görmeseydim... ne olursa olsun bu dünyada çocuğunuzdan kıymetli hiçbişey olmamalı... iyi geceler hepinize...
Ben de aynı durumdayım da, nasıl geçti hamileliğiniz sormak istedim

Maalesef bende hala kullananlardanım. Çok kötü bir anneyim biliyorum çocuğumu buna maruz bıraktığım için. Eskiden günde 1 paket içerdim şimdi 3 _4 tane ama yine de çok çok üzülüyorum.

Merhaba. Ben gunde 1 paket sigara iciyordum biraktim. Su videoyu izle bence birakmani yuzde 70 saglar.

Back
X