Hamile Olup Sigarayı Bırakamayanlar !!

Pembe Ask

Kulillah Sümme Zerhum
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
442
248
18
7+6 hamıleyım sıgara ıcıyorum. Benım durumumda olan var mı acaba
O kadar mutsuzum kı bır turlu bırakamıyorum

Allah yardimciniz olsun, insAllah hamilelik vesileniz olur bir daha agziniza surmezsiniz. Benim ailemde ve etrafimda herkes iciyo babam hem beyin kanamasi hemde kalp krizi gecirdi bu yuzden doktorlar ne desede birakamadi hala hatta giderek cogaliyor tabii yaninda saglik sorunlarida giderek cogaliyor simdi olmasada sonrasi var bebeginizi temiz havada buyutmek isteyeceksiniz ne kadar balkonda icip gelssenizde sevmeye kiyamicaksiniz o koku ustunuzdeyken.. birakmak zor birakamamak daha zor vicdanen.oncelikle kendinizi cok iyi motive etmeniz gerekiyor bence bırakabilirsiniz 35 yildir icen annem birakti sizde miniginiz icin bunu yapmalisiniz inanin ger ictiginizde vicdan azabi cekiceksiniz en azindan ne kadar azaltabiliyosunuz azaltn simdilk insAllah tamamen kurtulursunuz

Allah yardimciniz olsun, insAllah hamilelik vesileniz olur bir daha agziniza surmezsiniz. Benim ailemde ve etrafimda herkes iciyo babam hem beyin kanamasi hemde kalp krizi gecirdi bu yuzden doktorlar ne desede birakamadi hala hatta giderek cogaliyor tabii yaninda saglik sorunlarida giderek cogaliyor simdi olmasada sonrasi var bebeginizi temiz havada buyutmek isteyeceksiniz ne kadar balkonda icip gelssenizde sevmeye kiyamicaksiniz o koku ustunuzdeyken.. birakmak zor birakamamak daha zor vicdanen.oncelikle kendinizi cok iyi motive etmeniz gerekiyor bence bırakabilirsiniz 35 yildir icen annem birakti sizde miniginiz icin bunu yapmalisiniz inanin ger ictiginizde vicdan azabi cekiceksiniz en azindan ne kadar azaltabiliyosunuz azaltn simdilk insAllah tamamen kurtulursunuz
Amın Allah razı olsun sızden guzel dualarınızdan inşaAllah
Babanıza hayırlı sıfalar olsun
Keske bır tıksınme gelse dıyorum gelmıyor
Vıcdan azabı cekıyorum her ıctıgımde
Yaptıgım dogru degıl bılıyorum farkındayım
Bebegıme yazık günah
Ama basaramıyorum
Allahım büyük

Bende hamile kalmadan önce sigara içiyordum. Ve bırakmadım hiç. Hatta hamileliğimi bilmeden de içtim. Ama öğrenince bebeğim için bıraktım. Sadece kararlı olmanız gerekiyor. Ben seviyordum sigarayı ve bırakmaya niyetim yoktu ama bebeğim için bıraktım. Yeterki istekli ve kararlı olun. Aklınıza bile gelmeyecek emin olun.

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam
Hepımızın kı ınsallah
Saglıkla kucagımıza alırız ınsallah
Ama bence damacana ya kaldıysak
Dişimizi fırcalayıp banyo yaptıgımız sular bıle baslı basına sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 4+4 haftalık hamile olduğumu dün öğrendim ve aktif sigara kullanan birisiyim şuan inanılmaz bir savaş veriyorum kendimle ama dün öğrendiğimden beri içmiyorum çocuğunu düşün ona verdiğin zararı düşün benim 2. gebeliğim allah hayırsıyla kucağına almak nasip etsin allah yardımcın olsun.

Slm kizlar bende 6+0 haftalik gebeyim ve sigara iciyorum neyapicam nasil birakicam bilmiuorum normalde 1 paketten fazla iciyodum ama suan 7 8 e indirdim insallah bidakabilirim 2ci gebeligim oglumda tiksinmistim hic icememistim bugun biraz bulantilarim basladi gibi insallah bundada hic icmem 1 bucuuk ay oncede kurtaj oldum adet gormeden hamile kaldim

Slm kizlar bende 6+0 haftalik gebeyim ve sigara iciyorum neyapicam nasil birakicam bilmiuorum normalde 1 paketten fazla iciyodum ama suan 7 8 e indirdim insallah bidakabilirim 2ci gebeligim oglumda tiksinmistim hic icememistim bugun biraz bulantilarim basladi gibi insallah bundada hic icmem 1 bucuuk ay oncede kurtaj oldum adet gormeden hamile kaldim
Bu sıgara tıksıntısı ne zaman gelıo
Kımlere gelıo
Ben anlayamadım G gcm19944
Bana gelmedı de

Aynen cnm banada gelmiyo cok üzluyorum bu duruma nasil birakicam hiic bilmiyorum bulanti kusmamda yok inat gibi canim ya
Canım ben 0,1 e gectım zarar tabıkı cok buyuk ama nıkotın oranını azaltmak ıcın
Cok daha agır sıgara ıcıyordum
Dumanı yok pek ama el tıryakılıgı ıcın ıyı bı denesen

Canım ben 0,1 e gectım zarar tabıkı cok buyuk ama nıkotın oranını azaltmak ıcın
Cok daha agır sıgara ıcıyordum
Dumanı yok pek ama el tıryakılıgı ıcın ıyı bı denesen
Keske yapabilsem beyinde bitiyo ama basaramiyorum evladima zarar veriyorum cok uzuluyorum en aza indirmeye calistim bakalim tamamen birakicam insallah cnm

Ben de her gün 1 paket içiyordum. Taki hamile olduğumu öğrenene kadar. Hamile olduğumu öğrenince 1 sigara yaktım ve vicdan azabından içemedim. Ve bir daha ağzıma sürmedim 2 haftadır içmiyorum. Ben bırakabildiysem herkes bırakabilir diye düşünüyorum. İçen arkadaşlara tavsiyem her sigarayı yakışınızda o zehirin bebeğinize gideceğini aklınızdan geçirin. Ve kendinizi onun yerine koyun. Aklıma her sigara gelişinde canım içmek istediğinde bunu hissediyorum.

Merhaba kızlar bende 6+5 haftalık hamileyim. Aktif sigara kullanan birisiydim. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendiğimde çok direndim kendime ama başaramadım maalesef. Günde 5 veya 6 tane içiyordum. Doktora 2.kan tahlili vermek için gittiğimde midemin hafif bulandığını fark ettim ve bunun üstüne giderek iyice içmeye çalıştım ki tiksineyim diye. Sen deme farenjit olmuşum iyice azdırdı hastalığımı. Geniz akıntısının haddi hesabı yoktu. Bende bundan faydalanarak şöyle bişey yaptım kendimce. Sigarayı ortadan ikiye böldüm öyle yaktım 2 fırt çektim midem bulanıyrmuş gibi kendimi adapte ettim. O 2 fırttan sonra söndürdüm. 3 gün böyle devam ettim ve bingo tam 6 gündür ağzıma gram sigara vurmadım. Gerçi mide bulantılarımda başladığı için evde içilmesine bile tahammül edemiyorum. Yani demem o ki kendinizi sıkmayın üzmeyin mide bulantılarınız başlayınca bir iki tane inadına için ve beyninizde sigarayla mide bulantısı bağdaştırın inşallah hepiniz bırakırsınız. İlk 3 gün çok önemli gerçekten o 3 gün içmezseniz bidaha içmezsiniz. Arada içme isteği gelmiyor değil bana ama hemen içtiğimde mide bulantılarımı hatırlıyorum ve kendiliğinden kesiliyor. Gerisi irade. İmşallah başarırsınız dualarım sizinle

Bu durumu yasayan bir benim sanıyordum ben de ogrenene kadar mentollu bur paket iciyordum...öğrendikten sonra günde 3e 4e düşürdüm kese görmeye gittiğimde doktorumla paylaşımı durumu.ters bi tepki almadım günde 3e kadar bebege geçebilecek bi zararı olmaz dedi..ama benim yine de içim rahat degil.halbuki ilk hamileligimde hemen bırakabilmiştim...5 aylıkken akşamdan aksama 1 tane içmeyi başlamıştım o da 3 ay sürmüştü son ayımda bırakmıştım yine ama bu sefer bırakamıyorum nedense..Doktor olumsuz konuşmadı ama benim içim yine de rahat değil..Bu paket bitsin yenisi almayacağım inşallah

Merhaba kızlar bende 6+5 haftalık hamileyim. Aktif sigara kullanan birisiydim. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendiğimde çok direndim kendime ama başaramadım maalesef. Günde 5 veya 6 tane içiyordum. Doktora 2.kan tahlili vermek için gittiğimde midemin hafif bulandığını fark ettim ve bunun üstüne giderek iyice içmeye çalıştım ki tiksineyim diye. Sen deme farenjit olmuşum iyice azdırdı hastalığımı. Geniz akıntısının haddi hesabı yoktu. Bende bundan faydalanarak şöyle bişey yaptım kendimce. Sigarayı ortadan ikiye böldüm öyle yaktım 2 fırt çektim midem bulanıyrmuş gibi kendimi adapte ettim. O 2 fırttan sonra söndürdüm. 3 gün böyle devam ettim ve bingo tam 6 gündür ağzıma gram sigara vurmadım. Gerçi mide bulantılarımda başladığı için evde içilmesine bile tahammül edemiyorum. Yani demem o ki kendinizi sıkmayın üzmeyin mide bulantılarınız başlayınca bir iki tane inadına için ve beyninizde sigarayla mide bulantısı bağdaştırın inşallah hepiniz bırakırsınız. İlk 3 gün çok önemli gerçekten o 3 gün içmezseniz bidaha içmezsiniz. Arada içme isteği gelmiyor değil bana ama hemen içtiğimde mide bulantılarımı hatırlıyorum ve kendiliğinden kesiliyor. Gerisi irade. İmşallah başarırsınız dualarım sizinle
Ah canım ya bende denedım 2 ye kırmayı
1 nefes cekmeyı
3 nefes cekıp atmayı
9.haftaya yaklastım ne bulantı ne tıksıntı
Aman bulantım olmasında calısıyorum cunku

Ah canım ya bende denedım 2 ye kırmayı
1 nefes cekmeyı
3 nefes cekıp atmayı
9.haftaya yaklastım ne bulantı ne tıksıntı
Aman bulantım olmasında calısıyorum cunku
Ayy olmasın o bulantı bendeki bulantının haddi hesabı yok. İnsan hayatını çok etkiliyor. Ama başardım ben artık sigara adını duyunca bile midem bulanıyor bırak içmeyi :) bu konuda kendimle gurur duyuyorum :D

Ayy olmasın o bulantı bendeki bulantının haddi hesabı yok. İnsan hayatını çok etkiliyor. Ama başardım ben artık sigara adını duyunca bile midem bulanıyor bırak içmeyi :) bu konuda kendimle gurur duyuyorum :KK70:
Vallahı helal olsun canım
Hep te boyle gıtsın ınsallah
Sabah bulantım oldu acayıp
Dırekt aklıma sen geldın
Dedım kı Allahım sıfa versın kusması olmasın
Ne kotu bıseymıs

Back
X