• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile olmadan önce bilmem gerekenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Korunmayı bırakmadan önce en az 3 ay folik asit kullanmanız gerekir. Ben de kullanıyorum folik asiti (pkodan dolayı tedavi görüyorum) bu 17.ayım doktorum bir gün bile unutamamı söyler hep. Eğer folik asit eksikliğiniz varsa bebeğinizin zekasını olumsuz yönde etkiler bu durum. Bir hapla engellenebilecek bir durumken, eksikliği Allah korusun zeka engeline sebep oluyor bebekte...

Bence ilk fırsatta bir kadın doğum doktoruna gidin, kan değerlerinize vs bi baktırın. Eğer bildiğiniz kist vs gibi bir durum yoksa zaten ekstra bir tedaviye gerek kalmayacaktır.

En önemlisi de stres yapmayın, kendiniz sıkmadan akışına bırakın. Stres gebeliğe düşman. Hayırlısıyla güzel haberlerinizi en yakında alırsınız umarım:KK36:

Hahaha ya geziliyor da, normalde oldugu kadar degil. Cocukla ben de cogu yere gittim ama asla cocuktan oncesi gibi degildi. Gozum kulagim telefonda oluyor annem ha aradi ha arayacak diye. Bir de gece hayatimiz vardi esimle cok severiz partidir clubtir falan,cogu yalan oldu. Sinema tiyatro da ayni sekilde :)

bir yere gidince bir çanta alıp çıkıp gidiyorum şuan ama çocuk olunca böyle olmayacağını biliyorum

o zaman keyfini çıkarayım şuan :D

teşekkür ediyorum bilgiler için

Korunmayı bırakmadan önce en az 3 ay folik asit kullanmanız gerekir. Ben de kullanıyorum folik asiti (pkodan dolayı tedavi görüyorum) bu 17.ayım doktorum bir gün bile unutamamı söyler hep. Eğer folik asit eksikliğiniz varsa bebeğinizin zekasını olumsuz yönde etkiler bu durum. Bir hapla engellenebilecek bir durumken, eksikliği Allah korusun zeka engeline sebep oluyor bebekte...

Bence ilk fırsatta bir kadın doğum doktoruna gidin, kan değerlerinize vs bi baktırın. Eğer bildiğiniz kist vs gibi bir durum yoksa zaten ekstra bir tedaviye gerek kalmayacaktır.

En önemlisi de stres yapmayın, kendiniz sıkmadan akışına bırakın. Stres gebeliğe düşman. Hayırlısıyla güzel haberlerinizi en yakında alırsınız umarım:KK36:

hapı bıraktık ama korunmaya devam ediyoruz, şöyle düşünmüştüm vücudum bir düzene girsin sonuçta hormon aldım o kadar zaman diye yani şuan hala korunuyoruz

o zaman ben en yakın zamanda hastaneye gideyim ama bu arada korunmaya devam edelim sonrası allah büyük

Bir diş doktoruna gitmenizi de çok tavsiye ederim.Curuk ,dış eti problemi varsa giderilmiş olur.Hamilelikte dış problemi çokça yaşanıyor malûm icinizde kanlı canlı bir bebek yoktan oluşuyor

hapı bıraktık ama korunmaya devam ediyoruz, şöyle düşünmüştüm vücudum bir düzene girsin sonuçta hormon aldım o kadar zaman diye yani şuan hala korunuyoruz

o zaman ben en yakın zamanda hastaneye gideyim ama bu arada korunmaya devam edelim sonrası allah büyük
İlk mesajınızda da anladım onu. Kendi doktorumun dediğini yazdım ben de o yüzden. 3 ay folik asit kullanmadan korunmayı bırakmayın diyordu.

Kullanmadan da gebe kalan var mutlaka fakat biz bilinçli bir şekilde bu yola çıkmak isteyenlerdeniz :KK5:

Kızlar Ağustos 2015'te evlendim, 28 yaşındayım ve artık son zamanlarda eşimle ikimizde bir çocuğumuz olsun istiyoruz.

Bu zamana kadar hapla korundum, 2 ay önce hapı bıraktım, sonuçta hormon aldım hemen hamile kalmak istemedim, vücudum dinlensin istedim şuan korunmaya devam ediyoruz.

Şimdi size sorularım şunlar:

Hamile kalmadan önce doktora gitmem gerekiyor mu?

Öncesinde vitamin vs bir şey kullanmam gerekiyor mu?

Hamilelik süreciyle ilgili okuduğunuz bir kitap var mı ya da nereden faydalı bilgiler bulabilirim?

Ne gibi hazırlıklar yapmalıyım?

Sigara alkol yok, ama yeme içmemle ilgili ne değiştirebilirim, tatlıyı çok seviyorum.

Belki sizde daha başka şeyler tavsiye edersiniz.

İnşallah Allah isteyen herkese nasip eder.
Evet doktora gitmen gerekiyo ki sana folik asit başlasın

Back