• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile olmadan önce bilmem gerekenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Kızlar Ağustos 2015'te evlendim, 28 yaşındayım ve artık son zamanlarda eşimle ikimizde bir çocuğumuz olsun istiyoruz.

Bu zamana kadar hapla korundum, 2 ay önce hapı bıraktım, sonuçta hormon aldım hemen hamile kalmak istemedim, vücudum dinlensin istedim şuan korunmaya devam ediyoruz.

Şimdi size sorularım şunlar:

Hamile kalmadan önce doktora gitmem gerekiyor mu?

Öncesinde vitamin vs bir şey kullanmam gerekiyor mu?

Hamilelik süreciyle ilgili okuduğunuz bir kitap var mı ya da nereden faydalı bilgiler bulabilirim?

Ne gibi hazırlıklar yapmalıyım?

Sigara alkol yok, ama yeme içmemle ilgili ne değiştirebilirim, tatlıyı çok seviyorum.

Belki sizde daha başka şeyler tavsiye edersiniz.

İnşallah Allah isteyen herkese nasip eder.

böyle şeyleri merak etmem doğru değil mi?

acaba çok mu pimpirikliyim dedim de :KK70:
Yoo bızde Allah ızın verırse seneye düşünüyoruz.
Prez** le korunduk hiç ilaç almadım .
Kötü alışkanlığım aburcubur , kola , şekerdi ve asla su içmiyordum.
Şuan kola veya asitli içecek içmiyorum , çaya koydugum şeyi kaldırdım , su içmeyı çoğalttım
aburcuburu azaltamadım yalan yok . :KK43:

Hamilelik oncesi doktora mutlaka gitmeniz gerekir. Kan degerlerinize ve hormonlariniza bakilmali. Ozellikle tsh hormonuna. Kan degerleriniz cok onemli,hamilelikte bebeginiz sizin var olan stoklarinizi kullaniyor cunku. Sonradan almaya calistiginiz hic bir vitaminin degeri yok. Bosu bosuna vitamin kullandirtiyor doktorlar. Sadece folik asit takviyesi kullanirsiniz eger ki doktorunuz da benim gibi dusunen biriyse ;)

Simdiden protein agirlikli beslenin. Sekeri ve rafine tuzu hayatinizdan cikarin. Size ve bebeginize hic bir faydasi yok. Kesinlikle rafine tuz kullanmayin. Sadece kaya tuzu kullanin.
Yemeklerinizde aycicek yagi kullanmayin. Sadece zeytinyagi kullanin onu da cigden pismis yemegin uzerine dokerek kullanin. Yagi pisirmekten kacinin,soganla yagi kavurmaniz gerekiyorsa yagi mumkun mertebe az kullanin.
Yogurdunuzu evde yapin. Asla market tavugu kullanmayin,hindi alin tavuk yerine mecbursaniz. Haftada 2-3 gun balik yiyin onu da izgara sekilde. Yesil yaprakli sebze ve bakliyat tuketin bolca.

Kitap onerim Dr. Robert h. Pantell
Cocugunuza iyi bakin
Hem anneler hem de babalar icin kapsamli bir kitap. Her sorunuza cevap bulursunuz taaa ki cocugunuzun ergenligine kadar baska kitaba ihtiyaciniz olmaz

Hakkinizda hayirlisi

Ben 3 ay oncesinden bir kadın doğum doktoruna gitmiştim.Tum kan ,idrar,smear testini yaptırdım.3 ay önceden folik asit kullanmaya başladım ve hamile kaldım,ikincide sürpriz yaşadık ama saçlarımı birleştirmek için folik asit ve demir takviyesi aliyordum:anneadayı:

Hamilelik oncesi doktora mutlaka gitmeniz gerekir. Kan degerlerinize ve hormonlariniza bakilmali. Ozellikle tsh hormonuna. Kan degerleriniz cok onemli,hamilelikte bebeginiz sizin var olan stoklarinizi kullaniyor cunku. Sonradan almaya calistiginiz hic bir vitaminin degeri yok. Bosu bosuna vitamin kullandirtiyor doktorlar. Sadece folik asit takviyesi kullanirsiniz eger ki doktorunuz da benim gibi dusunen biriyse :KK66:

Simdiden protein agirlikli beslenin. Sekeri ve rafine tuzu hayatinizdan cikarin. Size ve bebeginize hic bir faydasi yok. Kesinlikle rafine tuz kullanmayin. Sadece kaya tuzu kullanin.
Yemeklerinizde aycicek yagi kullanmayin. Sadece zeytinyagi kullanin onu da cigden pismis yemegin uzerine dokerek kullanin. Yagi pisirmekten kacinin,soganla yagi kavurmaniz gerekiyorsa yagi mumkun mertebe az kullanin.
Yogurdunuzu evde yapin. Asla market tavugu kullanmayin,hindi alin tavuk yerine mecbursaniz. Haftada 2-3 gun balik yiyin onu da izgara sekilde. Yesil yaprakli sebze ve bakliyat tuketin bolca.

Kitap onerim Dr. Robert h. Pantell
Cocugunuza iyi bakin
Hem anneler hem de babalar icin kapsamli bir kitap. Her sorunuza cevap bulursunuz taaa ki cocugunuzun ergenligine kadar baska kitaba ihtiyaciniz olmaz

Hakkinizda hayirlisi

ne kadar faydalı şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederimm :KK200:

o zaman en yakın zamanda bir kadın doğumcuya gidip ben hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım dicem :KK48:

kitaba da bakıyorum hemen

Ben 3 ay oncesinden bir kadın doğum doktoruna gitmiştim.Tum kan ,idrar,smear testini yaptırdım.3 ay önceden folik asit kullanmaya başladım ve hamile kaldım,ikincide sürpriz yaşadık ama saçlarımı birleştirmek için folik asit ve demir takviyesi aliyordum:anneadayı:

bu folik asit ne oluyor

Kızlar Ağustos 2015'te evlendim, 28 yaşındayım ve artık son zamanlarda eşimle ikimizde bir çocuğumuz olsun istiyoruz.

Bu zamana kadar hapla korundum, 2 ay önce hapı bıraktım, sonuçta hormon aldım hemen hamile kalmak istemedim, vücudum dinlensin istedim şuan korunmaya devam ediyoruz.

Şimdi size sorularım şunlar:

Hamile kalmadan önce doktora gitmem gerekiyor mu?

Öncesinde vitamin vs bir şey kullanmam gerekiyor mu?

Hamilelik süreciyle ilgili okuduğunuz bir kitap var mı ya da nereden faydalı bilgiler bulabilirim?

Ne gibi hazırlıklar yapmalıyım?

Sigara alkol yok, ama yeme içmemle ilgili ne değiştirebilirim, tatlıyı çok seviyorum.

Belki sizde daha başka şeyler tavsiye edersiniz.

İnşallah Allah isteyen herkese nasip eder.
Folik asite başla. Doktora gidip muayene ol. Rahmin temiz mi idrar yollarında enfeksiyon var mı bakılsın. Yeme alışkanlığını yoluna koy. Abur cubur yemeyin özellikle tatlı şeyleri bırakın sende eşinde. Yumurtlamaya ve sperm üretimine engel. Düzenli ve dengeli uyuyun. Çocuğa kafanızı takmayın. Çok düşünmeyin. Özellikle denemelerde bulunduğunuz ay mümkün olduğunca radyasyondan uzak durun. En azından geceleri telefon radyasyonuna maruz kalmayın uçak moduna alın. Eşin pantolon cebinde taşımasın telefonunu. Basit gibi görünüyor ama İnan çok etkiliyor.
Son olarak adet düzenin büyük ihtimalle haptan dolayı bozulacaktır. Bozulmasa bile kendini motive etmek adına ovülasyon testi al yumurtlama gününü bulmak için. 2 günde bir düzenli ilişkiye girmeye çalışın mümkünse sabah olsun ve hemen banyo yapma sonrasında. Yarım saat 1 saat yat. Sadece senin değil eşinin de sperm tahlili vermesini tavsiye edebilirim. Erkek hormonları çok daha geç tepki veriyor kadına göre. Bişey varsa önceden müdahale etmek gerekir.

ne kadar faydalı şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederimm :KK200:

o zaman en yakın zamanda bir kadın doğumcuya gidip ben hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım dicem :KK48:

kitaba da bakıyorum hemen
Rica ederim ne demek,aklima gelen olursa tekrar yazarim konunuza

Mesela soyle :KK66:
Cig sogan ve sarimsak yemeniz lazim, kuru incir,uzum ve kayisi. Ceviz badem findik ama kavrulmamis cig sekilde olmali badem ve findiklar. Simdi tam mevsimi enginar alin bolca stoklayin. Salatasini yaparsiniz cok saglikli karacigeriniz icin. Alkol kullanmiyormussunuz ama kirmizi sarap cok faydali. Ev yapimi sarap bulabilirseniz ara sira tuketmenizde sakinca yok. Doktorlar bile oneriyor :KK66: ama alkole karsiysaniz gormezden gelin soyledigimi :KK66:

Cokca yuruyus yapin,ne kadar zayif hamile kalirsaniz o kadar iyi. Ayrica kireclenmeyi de onler hareket etmeniz. Bitki cayi kullanmamaya calisin,kahveyi cayi azaltin. Bazi bunyelerde olumsuz etkisi olabiliyor.

Cocuk yapmadan once gezin tozun bir de :KK66: bir sure hayatinizi rolantiye alacaginiz icin moral depolamakta fayda var :KK66:

Folik asite başla. Doktora gidip muayene ol. Rahmin temiz mi idrar yollarında enfeksiyon var mı bakılsın. Yeme alışkanlığını yoluna koy. Abur cubur yemeyin özellikle tatlı şeyleri bırakın sende eşinde. Yumurtlamaya ve sperm üretimine engel. Düzenli ve dengeli uyuyun. Çocuğa kafanızı takmayın. Çok düşünmeyin. Özellikle denemelerde bulunduğunuz ay mümkün olduğunca radyasyondan uzak durun. En azından geceleri telefon radyasyonuna maruz kalmayın uçak moduna alın. Eşin pantolon cebinde taşımasın telefonunu. Basit gibi görünüyor ama İnan çok etkiliyor.
Son olarak adet düzenin büyük ihtimalle haptan dolayı bozulacaktır. Bozulmasa bile kendini motive etmek adına ovülasyon testi al yumurtlama gününü bulmak için. 2 günde bir düzenli ilişkiye girmeye çalışın mümkünse sabah olsun ve hemen banyo yapma sonrasında. Yarım saat 1 saat yat. Sadece senin değil eşinin de sperm tahlili vermesini tavsiye edebilirim. Erkek hormonları çok daha geç tepki veriyor kadına göre. Bişey varsa önceden müdahale etmek gerekir.

radyasyonla ilgili kafama takılan bir şey var. çalıştığım yerde içeri girerken güvenlik girişi var sabah akşam girip çıkıyorum ordan girişim de etkileyebilir mi bunu her geçişimde düşünüyorum.

banyo konusundaki tavsiyeni dikkate alıcam, teşekkür ederimm

Folik asit bir vitamindir.Yesil yaprakli sebzelerde,cevizde vs.bulunur.Noral tüp defekt doğumsal kusurunun başlıca sebebi folik asit eksikliğidir.

radyasyonla ilgili kafama takılan bir şey var. çalıştığım yerde içeri girerken güvenlik girişi var sabah akşam girip çıkıyorum ordan girişim de etkileyebilir mi bunu her geçişimde düşünüyorum.

banyo konusundaki tavsiyeni dikkate alıcam, teşekkür ederimm
Rica ederim.
Az da olsa etkiler. Mecbursan geç yapacak bişey yok. Ama elinde olan bişeyse geçme. Telefon kadar radyasyon yayıyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmem.

Rica ederim ne demek,aklima gelen olursa tekrar yazarim konunuza

Mesela soyle :KK66:
Cig sogan ve sarimsak yemeniz lazim, kuru incir,uzum ve kayisi. Ceviz badem findik ama kavrulmamis cig sekilde olmali badem ve findiklar. Simdi tam mevsimi enginar alin bolca stoklayin. Salatasini yaparsiniz cok saglikli karacigeriniz icin. Alkol kullanmiyormussunuz ama kirmizi sarap cok faydali. Ev yapimi sarap bulabilirseniz ara sira tuketmenizde sakinca yok. Doktorlar bile oneriyor :KK66: ama alkole karsiysaniz gormezden gelin soyledigimi :KK66:

Cokca yuruyus yapin,ne kadar zayif hamile kalirsaniz o kadar iyi. Ayrica kireclenmeyi de onler hareket etmeniz. Bitki cayi kullanmamaya calisin,kahveyi cayi azaltin. Bazi bunyelerde olumsuz etkisi olabiliyor.

Cocuk yapmadan once gezin tozun bir de :KK66: bir sure hayatinizi rolantiye alacaginiz icin moral depolamakta fayda var :KK66:

çay ve kahve beni zorlayacak o zaman çok seviyorum çünkü :)

ben kendimi kandırıyorum şuan çocuk olunca da gezerim ne var ki diyerek :D :D

çay ve kahve beni zorlayacak o zaman çok seviyorum çünkü :)

ben kendimi kandırıyorum şuan çocuk olunca da gezerim ne var ki diyerek :KK70: :KK70:
Hahaha ya geziliyor da, normalde oldugu kadar degil. Cocukla ben de cogu yere gittim ama asla cocuktan oncesi gibi degildi. Gozum kulagim telefonda oluyor annem ha aradi ha arayacak diye. Bir de gece hayatimiz vardi esimle cok severiz partidir clubtir falan,cogu yalan oldu. Sinema tiyatro da ayni sekilde :)

Back