Hamile olduğunuzu işvereninize nasıl söylediniz ?

minseo

𝑬.🌾🤍
Pro Üye
5 Mart 2013
23.546
44.670
798
Kızlar merak ettiğim bir konu çalışan arkadaşlar hamile olduğunuzu işvereninize kaçıncı ayınızda ve nasıl söylediniz ?

Son düzenleme:
ben arkadaşlarıma söylemiştim 5 6 haftalarda onlar söylemişler hayırlı olsun vs dediler öyle duyuldu :)

ofisde en samimi arkadaşıma söylemiştim oda çığlık atmıştı sevinçten doğal olarak ordaki herkes duydu, duyanda duymana söylemişti.
2 gün sonra herkes biliyordu

Benim devamlı midem bulanıyordu 1-2 defa da hastaneye gittim mide bulantılarım geçmeyince ben de hamile olduğum için geçmiyor dedim öyle ani bir şekilde söylemiştim 7 haftalıktım

bende bu konuda sıkıntıya gırmıştım.
düşük tehlıkem vardı. dr a rıca ettım gebelık yazmayın dıye.
ama iş yerı açısından zorlanırsın kontrollerın sık olacak sende rahat edersın dedı ve rapor sayesınde cumle alem duydu.merkalılar malum çok.hesap soramıyorlar ya da arkandan laf edemıyorlar bu sayede.
ama kendılerı az sumuk aksın koşa koşa on gunluk raporu çaktırıyorlardı o başka.

dusuk tehlikem sebebiyle 10 gunluk rapoe almam gerektiginden idarecime telefon acip ozelden rica ettim kimseye duyurmamasi icin. ilk gebeligim kalp durmasiyla sonlandigindan bunu duyurmak istemedim. karnim cikana kadar da 5 ay neddeyse kimse bilmemisti. artik ogrencilerim bile hocam hayirdir bebis mi geliyor diyene kadar kimseye soylemedim:)

12. hafta bittikten sonra müdürüme söyledim yapacak bir şey yok dedi olan olmuş ama rapordu izindi sıkıntı çıkarmıyorlar Allah'tan

patronların korkulu rüyası gebelik ben de özel sektörde bir firmanın demirbaşıyım denebilir muhasebe ik dış ticaret lojistik hepsi bende hamile kalınca yıkılacaklar

Aynı düşünce bende de var. Lakin ben merkez ofiste değilim, başka bir şehirden destek veriyorum ve şu an 8. haftamın içindeyim.

Sanırım telefonda söylemek yerine merkeze gider gitmez haberi vereceğim :) çünkü bizim işimizde projelerin süreleri, kimlerin çalışacağı her zaman belli olur, ön planlama için bunu geciktirmemem gerekir diye düşünüyorum.

benim müdür bide erkek, 14 haftasında sizinle konuşabilir miyim diye utana utana söylemiştim. benim adıma memnun olduğunu ve doğum iznindeyken benim yerime bakabilecek birini arayacağımızı söyledi. Ben bide doğumdan sonra öğlene kadar çalışmak istediğimi de belirttim, onu daha konuşacaz dedi. Ben müdürümden çok memnunum ama))

Özel sektör mü devlet mi ?
12-13 haftaya kadar söylemeyin kimseye bence

Ogrenir ogrenmez soylemek gerekiyor cunku isveren de basinin caresine bakmali. Olasi bir istifa,rapor vs durumlari yasanabilecegi icin

patronların korkulu rüyası gebelik ben de özel sektörde bir firmanın demirbaşıyım denebilir muhasebe ik dış ticaret lojistik hepsi bende hamile kalınca yıkılacaklar
Henüz şu an gebelik yok yani ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…