• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğunuzu işvereninize nasıl söylediniz ?

patronların korkulu rüyası gebelik :eek: ben de özel sektörde bir firmanın demirbaşıyım denebilir muhasebe ik dış ticaret lojistik hepsi bende hamile kalınca yıkılacaklar :-)
nasıl yani daha hamile değilken mi bunu dert ettiniz :işsiz:

benim müdür bide erkek, 14 haftasında sizinle konuşabilir miyim diye utana utana söylemiştim. benim adıma memnun olduğunu ve doğum iznindeyken benim yerime bakabilecek birini arayacağımızı söyledi. Ben bide doğumdan sonra öğlene kadar çalışmak istediğimi de belirttim, onu daha konuşacaz dedi. Ben müdürümden çok memnunum ama))
evet özel sektörde çok geciktirmemek lazım çünkü özellikle tek kişinin olduğu pozisyonlarda yerine bakacak birini bulup yetiştirmek uzun bir süreç diye düşünüyorum

ben 5 haftalıkken söyledim ama
tamamen işvereninizin karakterine göre yapın bunu.
Normal Türk patron şirketi çalıştığım ancak çok anlayışlı gerçek Allah korkusu olan insanlar olduğu için hemen söyledim.
Sürekli de yemekler bir şeyler getirip duruyorlar. Ama bir önceki iş yerim olsaydı mesela herhalde ben de 7 aylıkken söyleyen arkadaşın yaptığını yapardım :D bası iş yerleri çok insafsız olabiliyor. Ancak erken söylemenin faydasını çok gördüm, hiçbir zararını yaşamadım.

İş verenim yok devlet memuruyum .
Müdür yardımcımın odasına gittim hocam size bi şey söylemek istiyorum dedim Hamile misin dedi hemen anladı evet dedim 😊 bu şekilde

ben 5 haftalıkken söyledim ama
tamamen işvereninizin karakterine göre yapın bunu.
Normal Türk patron şirketi çalıştığım ancak çok anlayışlı gerçek Allah korkusu olan insanlar olduğu için hemen söyledim.
Sürekli de yemekler bir şeyler getirip duruyorlar. Ama bir önceki iş yerim olsaydı mesela herhalde ben de 7 aylıkken söyleyen arkadaşın yaptığını yapardım :KK70: bası iş yerleri çok insafsız olabiliyor. Ancak erken söylemenin faydasını çok gördüm, hiçbir zararını yaşamadım.
haklısınız, tamamen karakter meselesi hamile olduğu için işten çıkarılanlar da var el üstünde tutulanlar da

burası bir derdim var bölümü ya?
fikir alıyor olmak neden sizi rahatsız etti anlayamadım ? bir şeyleri merak etmek bilgi edinmek için o durumun içinde olma şartı mı var ? ki çalışan insanlar türkiye ortamında malesef bunları önceden düşünmek zorunda. Belki şuan aynı şeyi merak eden bir başkası okuyup fikir edinecek yazılanlardan allah aşkına gereksiz polemiğe gerek yok, şurda insanlar 2 tecrübesini yazacak altı üstü

İlk gebeliğimde 12. haftada kürtaj olduğumda doktorun verdiği raporla öğrendililer. O haftayı atlatsaydım söyleyecektim.

Şu anki gebelimde kısmetse 12. hafta sonrası söylemesi düşünüyorum. İzinden ziyade istifa edeceğim. Çalıştığım kurumda üst düzey yöneticiyim. Emeklilikte yaşa takılanlardanım, gençlerin önü açılsın, ben de bebeğime gönül rahatlığıyla bakayım istiyorum. :KK16:

Aynı düşünce bende de var. Lakin ben merkez ofiste değilim, başka bir şehirden destek veriyorum ve şu an 8. haftamın içindeyim.

Sanırım telefonda söylemek yerine merkeze gider gitmez haberi vereceğim :) çünkü bizim işimizde projelerin süreleri, kimlerin çalışacağı her zaman belli olur, ön planlama için bunu geciktirmemem gerekir diye düşünüyorum.

Önceden planlanan bir iş içindeyseniz önden söylemenizde fayda var, hayırlı olsun bu arada :KK16:

İlk gebeliğimde 12. haftada kürtaj olduğumda doktorun verdiği raporla öğrendililer. O haftayı atlatsaydım söyleyecektim.

Şu anki gebelimde kısmetse 12. hafta sonrası söylemesi düşünüyorum. İzinden ziyade istifa edeceğim. Çalıştığım kurumda üst düzey yöneticiyim. Emeklilikte yaşa takılanlardanım, gençlerin önü açılsın, ben de bebeğime gönül rahatlığıyla bakayım istiyorum. :KK16:
allah kucağınıza almayı nasip etsin, hayırlı olsun :KK16:

fikir alıyor olmak neden sizi rahatsız etti anlayamadım ? bir şeyleri merak etmek bilgi edinmek için o durumun içinde olma şartı mı var ? ki çalışan insanlar türkiye ortamında malesef bunları önceden düşünmek zorunda. Belki şuan aynı şeyi merak eden bir başkası okuyup fikir edinecek yazılanlardan allah aşkına gereksiz polemiğe gerek yok, şurda insanlar 2 tecrübesini yazacak altı üstü
ben polemik yaratmıyorum ki merak ettim her zaman böyle sinirli misinizdir?

Back