Hamile olabilirmiyim?

olasiliksizlik

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
58
129
23
37
Herkese merhaba. Ben romotoid artrit ve hipotiroid hastasiyim. Duzenli ilaclarimi kullaniyorum ve romatizma ignelerimden dolayi hamile kalmamam lazim.

tiroid hapimida normalde sabah kahvaltidan yarim saat once icmem lazim. Ancak ramazanin son 10 gunu sahur yapmadigim icin hapimi icip niyetlenerek yattim.yani ilacin alis sekli tamamen degismis oldu.

simdi geleyim aklima takilanlara. Esimle en son nisan ayinda birliktelik oldu ve adetim normal gununde normal bir sekilde geldi. Adetimin son gunu kendisi isinden dolayi sehir disina gitti ve 1 aydir sehir disinda. Gecen ay ramazanin sonuna dogru goguslerimde inanilmaz bir sisme oldu. Tiroid hapindandir dedim cunku tamamen alisi degisti.

Bu ayda normal gununde tam zamaninda yine adetimi oldum. Hatta son gunlerimdeyim. Ama 2 gundur inanilmaz bir mide bulantisi. Ayni kizimdaki hamileligimdeki gibi.

Test yaptirip hamilesin denmesinden korkuyorum suan. Cunku ilaclarimdan dolayi hamilelik yasak. Sizce hamilemiyimdir?

Ozetle:
Mart 14 adet baslangici
Nisan 1-14 eşle birliktelik
Nisan 14 adet baslangici
Nisan 18 esin sehir disina gidisi
Nisan 20 goguslerde sislik ( ancak tiroid hapi alis degisikligi)
Mayis 14 adet baslangici
Mayis 16 mide bulantisi

Halen midem cok bulaniyor ama hamilelikte ustune gorme normal adet gibi 2 aydir olurmu?

Zannetmiyorum ya üstünü görme de olsa farklı olur anlaşılır sanırım. Günü gününe birebir normal olmaz. Yani varsa yapacak bir şey yok zaten öğrenmeseniz de vardır. Bence eczaneden Bi test alıp yapın bu kadar şüpheye düştüyseniz.

Yarin yaptiracagim bulanti bugun gecerse diye bekledim ama gecmedi suan icimde bir korku var. Hamile kalmamam gerektigi icin. Umarim degilimdir .
Mide bulantisi sadece hamilelik habercisi değildir ki. Her sey olmus olabilir, besin zehirlenmesi yasiyor olabilirsiniz.

İlacın kullanım şeklini değiştirirken doktora danıştınız mı? Ben de hamile olduğunuzu sanmıyorum.

Bence hamile değilsinizdir çünkü adet döngünüz ikidir devam ediyor bulantınızda büyük bir ihtimalle tiroid ilacınızı alışını değiştirdiğinizden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü iki aydır adet döneminiz de üstüne görme bilemiyorum ama gene de bir kan testi verin

Hangi ilaçları kullanıyorsunuz romatoit artrit ile ilgili bende iğne ve ilaç kullanırken hamile kaldım çok şükür bir sorun olmadı

Metotreksati hap olarak kullanmıştım ben biliyorum onu evet o problem olabilir benim kullandığım iğne actemra bende çok tedirgin olmuştum hatta kürtaj düşündüm aman bir kaç doktora sordum proftu bir tanesi denk geldim şansıma sorun olmaz merak etme demişti çok şükür bir problem yok 5 buçuk aylık bebeğim ama hamileyken romatoit artrit ten dolayı hastanede yattım enfeksiyon değerlerim yükseldi kan değerlerim düştü çok dikkatli olmak lazım kontrollerini aksatmamak lazim
Metotreksat kullaniyorum. Drum gebelik dusundugunde 6 ay onceden kesmemiz lazim diye bastan uyarmisti. Ama ben ignemi kullanmazsam agridan duramiyorum.

Gebelikte tek belirti mide bulantısı değildir ki ayrıca o mide bulantısı için de bir buçuk aylık bir bebek olmalı. Bence değilsiniz. Ki zaten adet olmuşsunuz imkansız bu durumda.

Mide bulantisi ve göğüs şişliği hemen olmaz. Ayrica regl doneminde de gogusler siser bazi donemlerde ödemden, sicak havadan dolayi daha cok siser. Yani bunlar erken donem gebelik belirtisi degil. Hamile oldugunuzu sanmıyorum iciniz rahat olsun

Cok haklisiniz regl doneminde degisiklikler oluyor ama bu ara normal reglimde yasamagim sislik bulanti yasayinca ve hamile kalmamam gerektigini bildigimden kafam allak bullak oldu.. normalde 13 yillik evliyim 9 yasinda kizim var ve 9 yildirda romotoid hastasiyim. Ilk defa boyle uzun sureli degisiklik yasayinca korktum acikcasi .

Cok haklisiniz cok dikkatliyiz aslinda ama bu ara ust uste degisik durumlar yasayinca tedirgin oldum.Cok sevindim sizin adiniza saglikla buyutun bebeginizi insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…