Hamile miyim🤔 Günler geçmiyor

Masaldunyam

''Inna lillahi ve Inna ileyhi raciun''
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
104
79
28
33
Merhaba
1 sene kadar önce heterotopik gebelik yaşamıştım. İç ve dış aynı anda. Dış gebeligim metotraksat ile sonlandırıldi iç gebelikse kürtajla. Eşimin sperm sayısının düşük olduğu çıktı ortaya ve morfolojisi yüksekti. 7 ay yasakladilar. Birkaç aydır yine uğraşıyoruz ama tık yok. Bu ay adet sonrası 2 gun arayla değerlendirdik.. yumurtlamam erken oluyormuş takvimim uygulamasına göre Dr a gittiğimde yumurtlaman bitmiş demişti..
birkaç gündür belirtiler yaşıyorum
* 4 gün önce spor (squat) yaparken ağırlık kaldırıyordum o sırada rahim bölgemde hassasiyet hissettim canım acıdı ve hemen bıraktım.
*O günden beri adet olacak gibi hassasiyet hissediyorum hatta tuvalete gidip birşey varmı diye baktığım oldu.
* Geçen akşam oksururken sol kasigima bıçak girer gibi birşey oldu kaldım öyle canım yandı.Sol kasigimdaki acı arada bir oldu 1 gün boyunca.
* Geceleri su gibi tuvaletim geliyor sık sık tuvalete cikiyorum.
*Bugünde bir halsizlik var adet olacakmisim gibi rahmimde bir hassasiyet var.

Az önce erken gebelik testi yaptım çift çizgiyi gördüm... İnşallah dış gebelik vs değildir. Çok sevindim ama korkuda var. Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Son düzenleme:
Bu bahsettikleriniz adet belirtisi de oluyor.
Adetiniz yakınsa test yaparak net sonucu öğrenebilirsiniz.
Burada herkesin belirtileri çok farklı

Selam simdi bende heterotopik gebelik var sizde kacinci haftada sonlandirdilar cok nadir vaaka disi sonlandirip rahim gebeligi ile bebegini dunyaya getirenlerin yorumunu okudum boyle bir secenek neden denemediniz rahimdekin dede mi sorun vardi bende cok saskinim suan

Benim heterotopik gebelikte 6+2 de kanama yasamaya başladım regl ağrısınin 2 katı ağrılarım oldu ve kanamam oldu fazlasıyla. Normal gebeliğinde sorunlu olduğunu %99 engelli doğacağını söylediler. Bu yüzden ikisini de sonlandırmalari gerektiğini söylediler. Zaten kese bile görünmüyordu 6+2 mis ama gelişim yoktu.

Zaten normal gebeliğe zarar vermeden dış gebelik için size metotraksat vurmaları imkansız iğne ile sonlandirilacaksa ...yada diğer yol tupunuzden ameliyat olmanız o da gebe iken narkozsuz nasıl olur bilemiyorum. Normal gebeliğe de zararı dokunur. Çok zor bir durum gerçekten.. Benim ikiside sorunlu olduğu için aklim normal gebelikte kalmadı.

Şu an dinlenin. Sırt üstü uzanın. Bir şey almak için uzanmayın. Ağır kaldırmayın. Aile hekimliğinde yarın bir test verin. Başka komplikasyonlar oluşmazsa 7. Hafta gibi de kadın doğum uzmanına gidin. Ki kese ve kalp atışı netleşsin, kendinizi psikolojik olarak yormayın görünmedi diye.

Simdi kontroldeyim 6. Haftada sag tup kanamaya baslamis sag tupde saglikli bebek rahimdeki kese sagliksiz gibi gozukuyor igne ile sonlandirilicak sanirim sonuclari bekliyorum

Heterotopik gebelik sürecin nasıldı, biraz anlatır mısınız?

Heterotopik gebelik sürecin nasıldı, biraz anlatır mısınız?
Adet gecikmesi sonrası gebelik testinde pozitifi gördüm. Üzerinden birkaç gün geçti Dr a gittim hamile olduğumu öğrendim betam 603 tü. Üzerinden birkaç gün geçti ancak ben kendimde hiçbir belirti hissetmiyorum netten araştırırken beta takibi ile 2 katına ulaşması gerektiğini öğrendim. Tekrar acile gdiip kan verdigimde 800 lerde idi betam. Yani tam 2 katı değildi dra yolladım sonucu sağlıklı ilerlemedigini söyledi. O günlerde içim içimi yiyor Dr a gidiyorum ultrason muayenesinde kesem görünmüyor. Hamile olup olmadığım belli degil. 6+2 de kanamam başladı. Acile gittim 2 saat sonra kadın hastalıklarına yonlendirildim. Gittiğim hastane üniversite hastanesiydi prof. Çağırdılar yaklaşık yarım saate kadar ultrasonla baktılar en son heterotopik olduğu anlaşıldı normal gebeliğinde %99 sağlıksız olduğunu soylediler tabi kanamam çoğaldı o gece yatisim yapıldı kendiliğinden düşer dediler fakat düşmedi. Ertesi gün akşama kadar aç bekletildim kürtaj olucam diye sağolsunlar narkozsuz kürtaj yaptılar o acıyı hiç unutmam... Ardından metotraksat vuruldu o da ayrı bir acı..
Allah kimseye yaşatmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…