Hamile miyim?Hazır değilim,istemiyorum:(

canımmm konunu tesadüfen gördüm...kendime çok benzettim :)

benim açtığım konudaki duyarlılığından sonra bu konuyu görünce daha da yakın buldum kendime....

öncelikle tebrik ediyorum,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...:1hug:

bende senin gibi doğumdan çok korkarım eskiden beri....kan aldırırken hep baygınlık geçirirdim...bi kaç senedir biraz rahatım o konuda ama asla bakmam kan alınırken:)

böyle ameliyattı,doğumdu hiç izleyemem bakamam,tansiyonum düşer hemen....akannehir

ve bende senin gibi sigara tiryakisiyim ne yazık ki....:kedi:

henüz nişanlıyım ama seneye nisan mayıs gibi evlenicem inşallah ve şu sıralar bunu düşünüyorum hep...sigarayı bırakmam gerektiğini...şimdiden bırakmak istiyorum..bende çok denedim önceleri ama bırakamadım.....ama bebek olayını düşününce çok etkileniyorum...düşünsene kanımızda pis pis nikotin geziyor,o minicik tertemiz bebeği zehirlemeye hakkımız var mı?eminim sende düşünüyorsundur bunları ama bırakmak zor geliyodur...ben şimdi bırakamazsam bile ( ki bırakmak için çabalıycam) hamile kaldığımı öğrendiğim an bırakırım....

inşallah en kısa zamanda kurtulmayı başarırsın şu illetten ve bebeğini sağlıklı kucağına alırsın...

Yorumunu görünce çok mutlu oldum cnmopuyorumnanaktan Öncelikle iyi dileklerin için çookkk tşk ediyorum..Ortak noktalarımız da çoğaldı:)Hayırlı olsun sana da cnm nişanlıymışın Allahm tamamına erdirsin hayırlıysa inş.En güzelini düşünüyosun cnm şimdiden bırakabilirsen ki umarım bırakırsın çok iyi olur.Bende gelecek yıl için bebe planı yapıyodum ve güya bu yıl bırakıcaktım,tedavide olucaktım iğne korkum nedeniyle ama hayat işte planladığın gibi götürmüyor işleri..Şimdilik herşey yolunda şükür mutluluğumu gölgeleyen illet haricinde tabi..İnş onu da alt edicem,etmem gerekiyor başka alternatif yok..Ankaralısın sanırım cnm sen?Bende Konyalıyım

olumunekankayizsmile

evet baya ortak noktamız çıktı...

bende teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan

Ankaralı değilim ama evlenince oraya yerleşicem canım...

bzen sürprizlerle karşılaşabiliyor insan...seninkide sürpriz olmuş,sağlıklı ve hayırlı evlat olsun inşallah....darısı başıma delikafadulden

İlk mesajını okuyunca geçen sene mayıs ayı geldi aklıma gebelik testinde çift çizgi görünce şok olmuştum yanlıştır diye eşimle gidip kan testi yaptırdık pozitifti eşim havalara uçtu bense üzüldüm ağladım hazır olmadığımı düşünüyordum doğumdan korkuyordum ama o melek karnımda büyüdükçe doğumun nasıl olacağı umrumda bile değildi bian önce gelmesini istiyordum. bebeğim oldu 1 ay yaşadı vefat etti ve şimdi hamile olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum..

Allah sana inşallah çok kolay doğum nasib eder bi nefeste kurtulursun biricik yavrunu kucağına alıp öpüp koklarsın sana ve meleğine Allah uzun ömürler versina.s.

Sevgili Hera;
öncelikle yazdığın uzun uzun cevap için teşekkür ediyorum.
tatlım eşimleistemediğimi konuştum bana saygı duyduğunu
yumuşak bir ifadeyle dile getirdi...Ancak onuda anlamamı istiyor.
senin yaşın küçük doğru çok şanslısın diyor,bebeğimiz olduğunda 2 sene sonra bile
olsa sen yine genç anne olacaksın,ama ben genç baba olamayacağım diyor...
çoçuğumun yanında dedesi gibi değil babası arkadaşı gibi olmak istiyorum diyor.
hak veriyorum,tamam diyorum.. ama yinede evet diyemiyorum!

Hamile olduğunu öğrenseydin eğer,tepkin benimki gibi olurmuydu demişsin.
düşündüm ve hayır seninki kadar büyük tepki göstermezdim ama en az senin kadar yıkıma uğrardım..
3 ay önce hamilelik şüphesi üzerine yaptırdığım kan testinin sonucunu pozitif olarak aldığımda dünya başıma yıkılmış,yanımda olan anneme ''ya anne ya ben şimdi neyapacağım'' diye sarılıp ağlamam doktorun bu tepkime şaşırması...
sonra eve geldim tabii hala ağlıyorum ve 2-3 saat sonra tel çaldı hastaneden arıyorlar.
Tuğba hanım hastaneye lütfen bir yanlışlık oldu doktor hanım sizinle görüşmek istiyor..
gittim ve dünyaları bana geri verdiler bir ohh çektim.

raporlar karışmış,test sonucu benim değil aynı isme olan birinin sonucuymuş :)
bu sefer annem yoktu doktoruma sarıldım ve defalarca teşekkür ettim
önceden çocuk istediğimi zannediyordum ama bunu yasadıktan sonra kesinlikle hazır olmadıgımı istemediğimi anladım..çünkü zerre heyecanlanmadım..

tebrik ederim arkadaşım ne güzel işte allah sana böyle güzel bir armağan vermiş kıymetini bil.birde olmyanları düşün yıllarca uğraşıpta eli boş kalanları.allah sana evlat sahibi olmayı nasip etmiş şimdi senin bebeğinin sağlıklı bir şekilde doğması için dua etmen lazım.herşeyin hayırlısı.ben bebeğimi düşüreli 24 gün oldu ve bu 24gün benim için hergün gözyaşı,acı dolu ve bir daha olmasıda imkansız.o yüzden bebeğinin kıymetini bil ve şükret

yeni gördüm cevabını. geç oldu kusura bakma lütfen. görüşmelere gelemedim hiç. ilçedeyim ben. 1 yaşında kızım var. kısmet olamadı bi türlü. ama bundan sonrakilere katılmaya çalışıcam.

kız ne istememesi delimisin :ecrin_bebek:ayy çok tatlı....... sana tutunmuş hayata gelmek istiyor.......bu işler hep böle değilmi zaten aniden oluverir....

amaannn hiç dert etmeyin valla bende beklemiyoken kızıma hamile olduğumu öğrendim nasıl bakarım vs.vs. soru işaretleri vardı aklımda doğdu ondan sonra dünyalar benim oldu
o zaten kendine baktırıyo rızkıyla geliyo gerçekten çalışan insan her şekilde çocuğuna bakar bakanlar nasıl bakıyo aslında çok beklemeden çocuk yapıp büyütüceksin ilerde daha rahat edersin ama daha yaşım küçük diye düşünürsende ilerde dahada zorlanırsın kızım 15 yaşındayken ben 38 olucam yaşasın genç annelik :):)

Amin..İyi dileklerin ve duaların için tşkler nihan..Allah rahmet eylesin yavrunu çok üzüldüm o kısmı okuyunca bi anda doldu gözlerim Takdir-i İlahi elden bişi gelmiyor işte..Neden kaybettin cnm yavrunu seni üzecekse bu sorum okumamış ol ok ve hiç konuya girme.Allahım en kısa zamanda tekrar nasip eder inş sana sağlıklı,uzun ömürlü bir bebek..Herşey gönlünce olur umarım....

Tşkler arkadaşım..Çok üzüldüm bebeğini kaybetmene..Neden bi daha olması imkansız?Hayatta imkansız diye bi kavram yok bence inş en kısa zamanda tekrar olur ve sana sıkıca sarılır..Allahım tekrarını yaşatmasın inş.Evet uğraşan,arayan çok arkadaşımız var ve bende nacizane aklıma geldikçe dua ediyorum en kısa zamanda kucakları dolsun diye..Allahm bana aratmadan verdi şükürler olsun ancak hiç düşünmezken,yakın gelecekteki planda yokken bi anda böle bi sürprizle karşılaşınca normal düşünebilmem ve durumu algılayabilmem zaman aldı şimdi herşey yolunda şükür ve ben mutluyum..

kız ne istememesi delimisin :ecrin_bebek:ayy çok tatlı....... sana tutunmuş hayata gelmek istiyor.......bu işler hep böle değilmi zaten aniden oluverir....

Evet yellowbomb böle oluyomuş bu işler geç anladık brz:)Şaka bi yana gerçekten çok güzel bi duyguymuş ki ben daha hareketleri bile hissetmeden bunu söyleyebiliyorum ve ben diyorum şaka gibi Çok inatçı bi bebek olucak sanırım ben hamile olduğumu öğrenmeden 5boyutlu sinemeya girmiştim hemde defalarca bişi olmadı maşallah öle bi sıkı tutunmuş ki 5d bile etkilemedibayanssulusmile

Allah bağışlasın kızınızı..Evet genç anne olmakta güzel.Onu yetiştirme,büyütme,eğitimini verme gibi büyük sorumluluklar önceki kdr korkutmuyor artık beni..Özgüveni yüksek,kararlı bi ruh haline sahibim şu an için inş böle de devam eder..

Seni tahmin ettiğinden bile fazla anlıyorum cnm emin ol..Bunların aynısını bak benzerini demiyorum aynısını yaşadım bende.Eşinin kurduğu cümlenin aynısını eşimde bana kurmuştu bir zamanlar..Onun adına üzüldüğüm kendi adıma isyan ettiğim zamnlardı o zamanlar.Bu konu yüzünden acaba evlenmekle hata mı yaptım diye bile düşünüyordum bazen.O süreçte yaşadıklarım için hiç pişman olmadım o zmnki duygularım,psikolojim onu gerektiriyodu ve yaşamam gerekenleri yaşadım.Bazen bencillik mi ediyorum demekten kendimi alamasamda kararlıydım anne olmak kolay değildi ve ben hiç bir yönden hazır değildim..Bende 22yaşında evlenmiştim ancak eşim ilk bir yıl anlayışla karşıladı ve üzerime gelmedi.Sen bu psikolojideyken eşini ne kdr anlasanda evet diyemezsin.Ha şunuda belirtmeden geçemicem hazır olma diye de bi kavram yok biyolojik saat olayını yaşamadığım için bilemem belki yaş ilerledikçe anne olma isteği doğar bilmiyorum ama yeni evliliklerde,bizim gibi insanlarda hazır olma diye bi durum yaşanmıyor.Bilmiyosun ki yaşanacakları nası hazır olasın bilmediğin bişiye.Ben eminim gelecek sene yine aynı duyguları yaşıyor olacaktım.Bu çok özel ve önemli bi karar bence bu kararı anne olacak kişi vermeli..

İlginç bi olay yaşamışın tuğbacım yeşilçam zamanlarındaki gibi:)hamile kaldığımı öğrendiğim ilk zamanlar bende bu tarz bi mucize olması için dualar ederidim bi ara boş gebelik olsun diye bile dua ediyodum inanır mısın?Psikoloğa gittiğim zmn bana ilk sölediği cümle başına büyük bi felaket geldi sanıyosun dimi oldu aynen o psikolojideydim.Şu durumda bile bnmki kdr tepki veremiyeceğinin farkında olman güzel ve bu da bişey..Sana nacizane önerilerim hazır olmayı bekleme olamazsın ancak eşininde baskısıyla ya da onun adına üzüntü duyarak bebek sahibi olmayı da düşünme biraz da olsa istemek o kdr çok şeyi değiştirir ki..Düşünsene ben eşime ağlayarak,nidalar atarak söledim testi ve sonucu.Öle ağladım ki o sırada eşim birisi vefat etti falan sanmış.Kim istemez ki baba olacağı haberini mutlulukla,sürprizlerle paylaşmayı ama ben yapamadım.İlk ay boyunca ağladım ve düşer umudu taşıdım hangi anne adayı yapar bunu ya da çok azı yaşar ben yaşadım.Bebeğinin ilk kalp atışlarınını duyunca kimin yüzü düşer benim mi evet.Bunları yaşamayı tabi ki ve asla istemezdim ama o anki gel gitlerim,karmakarışık ruh hali maalesef bunları yaşamama neden oldu umarım sen yaşamazsın ve umarım istediğin zamanda gelir bebeğin ve sen büyük bi sevinçle paylaşırsın eşinle bu mutluluğu..Konu açıldıkça eşine duygularını aktarmaya devam et onu anladığını belirterek kırmadan,onun herhangi bir noktayı yanlış anlamasına mahal vermeden devam et.Çevreyi kafana takma kim ne düşünürse düşünsün.İçinde brz istek oluştuğu zamanda ertleme zira ertleme işi devam eder gider önüne geçemezsin.İstediğin zmn bana yazabilirsin seve seve dinlerim sni.Herşey gönlünce olur umarım....

Estğfllh..Buluşma zamanını haber veririm sana bundan sonra katılabilirsen katılırsın ve emin ol pişman olmazsın.O kdr muhabbetli seviyeli insanlar var ki vakit nası geçiyor anlamıyosun bile.Bu arada Allah bağışlasın kızını..

Amin canım sağol. Bebeğimin kalp damarları tersti (vücudunda pis kan dolaşıyordu temiz kan ciğerlere gidiyordu)ve kalbi delikti erken teşhisle yaşasa bile yüksek ihtimal özürlü olacaktı. Ameliyatı çok zor bir ameliyat çünkü. zaten 1 ay yaşaması bile mucizeymiş doktor çok şaşırmıştı. Allah herkezin gönlüne göre versin inşallah

Çok üzüldüm cnm ya Allahım sabır versin ve bir daha yaşatmasın inş sana,hiç birimize..

ben de ilk olduğum günden beri düzenli adet göremiyorum,bu yüzen adet gecikmem hiçbirşeyin belirtisi değil malesef,şu an oldukça olağan
en son 1buçuk ay önce doktora gitmiştim,ona bekar olduğumu söylemiştim,ultrasonda mercimek tanesi büyüklüğünde kistçikler gördü,eğer hamile olsaydım belli olurdu değil mi ultrasonda?bekar değilim deseydim de gördükleri değişmeyecekti?
gerçekten çok bilgisizim bu konuda.
sonra ilaç kullanmamı söyledi,adet oldum normal bir şekilde,sonra da doğum kontrol hapı kullandım yine adet düzenim için doktorun tavsiyesiyle,daha bugün bitti ama bi süredir göğüslerimin acıması bir yana,karnımda şişlik var,rahatsız edici dercede gazım var,mide bulantısı ve arada baş dönmesi de cabası :S
Hamile miyim bilemedim?

Son düzenleme:

düzenli bir cinsel birliktelik yaşıyorsanız şüpheniz var ise test yaptırın.
ve birliktelik yaşıyorsanız dr. alttan muayene etmesini engellemeyin. sağlık sorunlarınızın tespiti için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…