Hamile miyim?Hazır değilim,istemiyorum:(

hera42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
517
2
96
Denizli
Mrb arkadaşlar canım çok sıkkın.Reglm yaklaşık olarak bir hafta gecikti ve son 3gündür çok farklı rüyalar görüyodum hatta bir tanesinde hamile olduğumu ve doğum yaparak oğlumun olduğunu falan gördüm.Reglm geciktiği için stres yaptım bilinçaltımın oyunu diye yorumlayıp geçtim ancak stresim artınca bugün test alıp yaptım ve çift çizgiyi gördüm ikiside koyu,bariz belirgin ve hemen oluştu çizgiler.Test sonuçları doğru olmayabilir umuduyla 3tane test daha aldım ama yapmadım yarın yapcam korkuyorum.Tecrübeli arkadaşlar hamile miyim sizce?Hiç belirti yok ne mide bulantısı ne başka bişey sadece 3gündür ara ara hafif bir bel ağrım var.Allahm isteyen herkese nasip etsin ama ben henüz istemiyorum düşünmüyrum.2senelik evliyim şükür eşimlede iyiyiz ama bebek fikrine bile sıcak bakmazken erken diye düşünürken bir anda böyle birşeyle karşılaştım off.Sigara tiryakisiyim ve hastane,iğne fobim var ciddi şekilde.İğne olduğum zaman bayılıyorum,hastane ortamına gelemiyorum.Hayatımda bir kez kan değerlerime baktırdım ondada acilde 10dk yatırdılar napıcam ben ya?Fizyolojik ve psikolojik olarak hiç hazır değilim.Saatlerce ağladım eşim teskin etmeye çalıştı ama onunda morali bozuldu o istiyor çünkü.Bu arada lütfen kimse yargılamasın beni Allahm aratmasın ama hazır değilim işte ben seneye ya da diğer seneye düşünüyrdum.Sigarayı bırakıcak,tedavi olucak ve kendimi hazırlıcaktım.Yardımınıza ihtiyacım var offf.Yarın bakcam diğer testlere de.Son olarak o kdr dikkatliydik ki korunma konusunda nasıl oldu anlamadım umarım hamile değilimdir

çizgiler netse hamilesindir canım benimde bir hafta geçtikten sonra yaptığım teste öğrendim hiç bi belirti olmamasına rağmen
sana sadece şunu sölicem bu bi süreç 9 ay sonra bu yazdıklarını gelip bidaha oku ozaman anlıcaksın beni

bence bebek vakti gelmiş..iki yıl olmuş evleneli ve 9 ay sonra alacaksın onu kucağına..sen tedbirlerini aldığın halde b bebek olduysa bunu Allahın bir hediyesi olarak gör..bebek hasreti çeken o ladar çok kişi varki...emin ol bu bebek dünyanıza renk katacak ve sizi gerçek bir aile yapacak..eşinin gözünde kat kat daha kıymrtli olacaksın..iyi yönlerini gör lütfen..

Ahh arkadaşlar keşke sizin gibi düşünebilsem.Bebekleride çok severim bu arada 4 tane yeğenim var Allah bağışlasın çokta düşkünüm onlara ama gel gelelim kendi bebeğimi düşünemiyorum işte,Ben napıcam ya?Benim rahatsızlığım var bayılıyorum işte hastane ortamında ya da iğne vurulduğunda nası yaparım doğumu düzelmeden?Sigara tiryakisiyim nası atarım bir anda çok kez denedim yapamadım off.Bebek bakmak yetiştirmek öyle büyük bir sorumluluk ki hazır değilim işte bu sorumluluğu almaya.İşimden yakın ayrıldım yeniden iş başvuruları yapıyodum alt üst oldum bir anda ya.Tşk ediyorum sizlere yorumlarınızdan dolayı..

ben de kaç yıllık sigara tiryakisiydim.hem çok seviyordum sigara içmeyi hamile olduğumu öğrendiğim gün şak diye bıraktım,annelik içgüdüsü olsa gerek bebişime zarar veremezdim.iğne konusuna gelince bunu aşmaya çalışacaksın ilkinden sonra bağımlısı bile olabilirsin:1closedeyes:eşin de istiyormuş e evliliğiniz de iyiymiş.zaten niye bir ayda doğurmuyoruz da dokuz ay gibi uzun bir süre bekliyoruz.buna hazırlanmak için öyle değil mi?sen de dokuz ayda bak nasıl alışıp,isteyeceksin bu tatlı bebişi.doğunca Allah'a şükürler edeceksin.:ecrin_bebek:

cnm öncelikle hayırlı olsun inan bana bu düşüncelerin degişecek onu içinde hissetmey bir başla her şey degişecek ben oğluma hamile kaldıgımda bundan 10 yıl önce bu kadar bilgili degiliz tabi o zamanlar test alsak yapsak anlamayız diye idrarı eczaneye götürdük eşimle ama nasıl titriyorum istemememin bir sürü sebebi var eşimin ailesiyle anlaşamıyorum , ev kira , henüz yaş 20 kız yaptı testi gözünüz aydın hamilesiniz dedi ben bir aglamaya başladım kimse susturamıyor millet seferber oldu kolanyalar falan sonra tabii güldüm bu hallerime onu içimde hissetmeye başladıgımda her şey degişti. Dogumdan korkmana gerek yok tıp o kadar ilerlediki eskisi gibi degil agrısız dogum yaparsın gün evelinden sezeryan olursun korkma bunun için Allah kolayını veriyo güzelim beee Anne olmak bu işte şimdi güçsüz gibi hissediyosun ama aslında güçlü birisin sen kadınsın, anne oluyosun bundan güzeli yok sevgilerin en güzeli evlat sevgisi iyiki var iyiki dogurmuşum 10 yaşında boyuma geliyor artık . allah bana ikinciyi nasip etmedi . Çenem düştü :) pozitif bakmaya çalış güzelim Allah yardımcın olsun

büyük ihtimal hamilesiniz..
kendinizi hazır hissetmeme sebepleriniz bunlar ise; çözülmeyecek seyler değil..hastane korkunuzu karninizda bebeğinizi taşırken de yenebilir,tedavi olabilirsiniz..sigarayı asıl şimdi bırakırsanız bırakırsınız zaten,bebeğinizi zehirlememek için daha da içinizden gelerek isteyerek bırakırsınız(bende sigara kullanıyorum,uzun yıllardır ve benimde amacım evlendiğimde sigarayı bırakmak,hamile kaldığımda cigerlerimin temiz olmasını istiyorum) eğer maddi bir sıkıntınız yoksa doğumdan sonra calisirsiniz..
kürtaja karsı degilimdir ama gercekten gerekliyse kürtaj yapılmalı diye düşünüyorum..
ama tabiikide burdan ne desem boş,hayat şartlarınız musait mı değil mı buna siz karar verebilirsiniz..
ama bu sorunları bebeğiniz karninizdayken asabileceginizi düşünüyorum..

Nasıl bir rahatsızlığın var bilemiyorum ama benim k.validem de hastane ortamına girer girmez bayılırmış 2 çocuk doğurdu. Nice sigara tiryakileri hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırakıyor. Bunlar neden değill istememek için, yazdıklarından çok haklı nedenlerin olduğunu da göremedim. Şu an evdeymişsin de zaten. Çocuk sorumluluğuna hazır değilim diyorsun, bilinçli ve sorumluluk sahibi her insan iyi anne baba olabilir.

Şu an beklemediğin planlamadığın için bu reaksiyonları vermen çok normal. Çok iyi düşün karnında bir can taşıyorsun.

hera'm tebrikler diyecektim yutkundum canım yabilmiyorumkismile
Neden böyle düşünüyorsun güzelim benim
evet evlat büyük sorumluluk ama Denizli çocuk büyütebilmek için güzel bir şehir yani burda hayat pahalı değil,ekonomik açıdan
Hem neredeyse 3 senenin sonunda bebek sahibi olacaksın gayet normal bir dönemde evliliğiniz oturmuş hem eşinde istiyormuş bak ne güzel
hem sana annelik çok yakışır canım benim çok iyi bir anne olacaksın hayırlısıyla..
sigarayı da bahaneyle bırakırsın tatlım beraber bırakırız sigarayı ben de çok istiyorum ama bırakamıyorum destek oluruz birbirimize
Kendini yıpratma lütfen bence mutluluktan ağlamalısın ne güzel bir evladın olacakolumunekankayizsmile

Son düzenleme:
O kadar karamsar olmayın nolur. Düşünseniz ya bi çocugunuz olacak. Aşkınızın meyvesi. Hem sigarayı bırakmak için ille tedavi olmanıza gerek yok. ışte bu hamilelik sizin için byük bi fırsat. Bence cocugunuzu şuan içinizde hissetmediğiniz için öyle düşünüyorsunuz. Ama onu hissetmeye başladığınızda eminim çok isteyeceksiniz ve ona zarar gelmesin diye sigara içmeyi bırak sigara içilen ortamda bulunmak bile istemeyeceksiniz.

Hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum arkadaşlar çok ilgilisiniz,çok pozitifsiniz keşke bende olabilsem bu kdr pozitifOğlak burcuyum ben çok plancıyımdır bu da etkiliyor sanırım beni.Çünkü ben bu sne içerisinde sigarayı bırakcak ve tadavi olcaktım.Bi 6 7kilo fazlam var kilolarımı da verip kendimi bebek fikrine ve bebeğe alıştıracaktım ama bir anda hiç hesapta yokken böyle birşeyle karşılaştım ve hala atamadım şoku üzerimden.Şükürler olsun gelirimiz iyi sorun yok ama işte bende istek yok anlayamıyorum ama bebek denilince ilk aklıma gelen şeyler doğum ve sorumluluk.Hep çok istemek gerek diye düşünmüş çevremde doğum yapan arkadaşlarda hep bu tezi savunmuştu.Güzel duygular ama istemek gerek diye bilmiyorum belki değilimdir diye de düşünüyorum çift çizgi görüpte hamile olmayanda çok kişi varmış belki öyle bişeydir benimkiside ama ya rüyalar of

testler genellikle negatif olma durumunda yanılıyorlar. yani var olan bir gebeliği göstermeyebiliyor. eğer pozitif çıkmışsa yüksek olasılıkla hamilesiniz. (tabi eğer bir dış gebelik ya da üzüm gebeliği vs. değilse... kontrole gitmeniz gerek)

açıkçası gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama ben bu duruma hazırlıklı olmuş olmama rağmen çok zorlandım. yani hamilelik sürecinde değil ama doğum sonrası bu duruma adaptasyon için baya çaba sarfettim. acaba erken mi karar verdim diye. ama adapte olduktan sonra inanılmaz güzel bir duygu olduğunu söyleyebilirim. yine de kendinizi fiziksel ve duygusal zorluklara hazırlayın. belki yardım alabilirsiniz bu konuda. fakat hamileliği kendinize zehir etmeyin. hamilelikteki stres bebeğe %100 yansıyor ve bu doğum sonrası daha zor bir zaman geçirmeniz demek. olumlu yönlerden bakmaya çalışın bu duruma. Allah yardımcınız olsun.

Canım şimdi sakinleş, git eşine sarıl güzelce bir uyu yarın testlerini yap ve salim kafayla düşün canım benim... Her şey yoluna girer..

Ahh Dilacım ben çizgileri görünce öyle bir düğümlendi ki boğazım hala koca bir düğüm var sanki..Çok ağladım yorumları okudukça biraz rahatlıyorum ama şu an için tek düşünmek istediğim şey test yanlış sonuç vermiş olsun sadece bunu istiyorum.Çok iradesizim ben hele ki sigara konusunda çok zayıfım şimdi bile arka arkaya içiyorum hafta sonu sınavlarım var sonra görüşcez inş gelicen demi görüşmeye gelirsen dertleşiriz.Tşk ediyrum ilgine ve samimiyetine..

Çocuk istemeyen nefret eden biri değilsin sadece planlarında yokmuş şu an yani süpriz yapmış bebeğin 1 yıl erken gelmiş. Beklemediğin için bu isteksizliği yaşıyorsun planlı olmayan gebeliklerin çoğunda var bu duygular, ama zamanla bebeğin içinde büyüdükçe ultrasonda gelişimini gördükçe bu duygulardan eser kalmayacaktır. Çok yoğunsa duyguların bir psikoloğa da gidebilirsin. O da bu sürece alışmana yardımcı olacaktır. Sonuçta dediğim gibi 1 yıl sonrası için düşünüyormuşsun zaten, şu durumda o bebeğe kıymak cinayet olur.

Evet cnm yakın doğum yapmış ik arkadaşım var ikiside isteyerek bebek sahibi olmalarına rağmen onlarında yorumu bu yönde.İstemelerine rağmen çok zorlandılar.Hatta ben Denizlideki arkadaşımın doğumuna girdim daha doğrusu sancı odasına ki ordada kaç kez başım döndü bayılcaktım ama arkadaşım daha kötü olur diye hep sıktım dişimi dışarıya çıkarak hava aldım ara ara.3,5 saat sancı çekti ama nası yıktı doğumhaneyi ilk doğumuydu ve kendini öyle güzel hazırlamıştı ki çok soğuk kanlıydı bi kez olsun korkuyorum bile dememişti ama doğumda bitti resmen en son uyuttu doktorda vakumla aldı bebeği sancıya yenik düştü anlayacağın doğumdan hemen sonra doğumhaneye girdim ben fotolarını çektim arkadaşımın ve bebeğin o ortam falan feciydi ya bak buraya yazarken bile inan başım dönüyor.Tşkler yorumun için cnm bu arada sen Konyalı mısın?

Rica ederim canım benim ne demek
sigara konusu nolur dert etme sadece vucut tembelliği bu sigaraya bağımlı olma konusu ben de baya içiyorum maalesef ama gerçekten çok istesem anında bırakabileceğime inanıyorum sadece inan canım
Test doğru sonuç bile verse bu çok güzel bir haber inşallah sen de alıştırırsın kendini de kutlarız buluşma daolumunekankayizsmile
Gelicem güzelim tabii ki bu sefer kaçırmamlmaz:

Evet cnm cinayet olur ve kimse kimsenin yaşam hakkını elinden alamaz almamalı da.Yarını bekliyorum aç karnına yapıcam testleri sonuçlar yne pozitifse mecburen gidicem doktora ve tabi hemen bir psikoloğa.Saol yorumun ve desteğin için..

Nice insanlar var ilk bebeklerini hazır olmadıkları için aldırıp kendilerini de hazır hissettikleri zaman çocuk sahibi olamayanlar. Her işte bir hayır vardır, bence siz de böyle düşünerek kendinizi yavaş yavaş hazırlayın çocuk için sonuçta önünüzde dokuz ay var. Ben evli olmadığım için deneyimim yok ama anneler bebeklerini hissetmeye başladıkları zaman ennelik duyguları artıyormuş ve herkesten daha fazla isteyip koruyup kolluyorlarmış bebeklerni... Siz de aşacaksınız umarım fobilerinizi ve herşeye raman meleğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alabilmeniz dileği ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…