Hamile kalmayı nasıl başardınız ?Neler yaşadınız paylaşırmısınız?

allah bagıslasın ne doktorusunuz degerlerımı yassam yardımcı olurmusunuz?poc polıkıstık gorunumde sol over,
hormonlarım;
fsh....7,22
lh...5,93
estradiol...30,70
prolaktin..21,21
tsh...1,52
beklıyorum tesekkurler hormonlarım duzenlı dedı dktor ılac vermedı folıc plus kullanıyorum cvbınızı beklıyorum tskler

canım ben göğüs hastalıkları dr yum
testler muhtemelen adet olduğun bir dönemde yapılmıştır ve hepsi normal görünüyor umarım en kısa zamanda müjdeli haberini alırız, folik asit mutlaka kullan bebek için önemli.bir de çinko kullanmamnı öneririm veya çinko içeren ceviz gibi gıdalar tüketebilirsin
sakın stress yapma en çok o etkiliyor
inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın canım:CüvCüv:

ayyy cok guzel yaaa,Rabbım melegını sana bagıslasın canım:emir_bebek::ecrin_bebek:

şekercik ve elalı allah tamamına erdirsin inşallahh sağlıcakla meleklerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin :CüvCüv:

çok duygulandım okurken yaaa kendi başıma gelince de birkaç gün ağlarım heralde
allah hepinize sağlıkla bebişlerinize kavuşmayı kısmet etsin inşallah darısı başımıza

Çoook tebrik ederim. okurken çok duygulandım. artık iyice emin oldum kafadan bu fikri tamamen atmak lazım. :uhm:

Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkkür ederimŞeniz
İnşallah rabbim sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride gösterir:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Darısı inşallah tüm isteyenlerin başına olsun:Saruboceq:

testler muhtemelen adet olduğun bir dönemde yapılmıştır ve hepsi normal görünüyor umarım en kısa zamanda müjdeli haberini alırız, folik asit mutlaka kullan bebek için önemli.bir de çinko kullanmamnı öneririm veya çinko içeren ceviz gibi gıdalar tüketebilirsin

dr hanım bıde benım test sonucumu degerlendırırmısınız dr um normal dedı ama yınede merak benımkısı TSH:4.02 ESTRODıOL:5.00 PRL:10.90 LH:4.72 FSH:4.74 RUBELLAIGG:78.15 RUBELLA IGM:0.272 TOXOIGG:0.130 TOXOIGM 0.124 SERBEST T3:3.26 SERBEST T41.28BEN BIDE BU SERBEST T3 VE T4 UN NE ANLAMA GELDIGINI AYRICA RUBELLA VE TOXO NUN NE DEMEK OLDUGUNU OGRNMEK ISTIYORUM.AYRICA ADETIMIN 2.GUNU YAPTIRDIM BU TESTI

Son düzenleme:
Canım bende 7 yıldır evli bir bayanım..bu zaman diliminde doğum kontrol hapıyla korundum..sonra evliliğimde zamanla herşey istediğimiz gibi olunca artık bebeğimizin olmasına karar verdik eşimle..hapı bıraktıktan
3 ay sonra 4.ayımda hamile kaldım..etrafımda çok kişi hamile kalman biraz zor olur dediler...bence bu birazda bünye işi..ama ilk öncelikle rahat olmak gerekiyor ne kadar kendini kastıgın zaman ha gebe kaldım ha kalamadım diye sıkarsan kendini biraz daha zorlaşıyor..bunu çoğu arkadaşımda yaşadım tamam psikolojiksel bir durum..ben bir yerde hamile kalmanın daha çabuk olması için 14 adet kuru inciri 1 su bardağı içme suyuna katıp 20 dk kaynatıp bunu aç karnına içmenin yumurtalıkları hızlı çalıştırdığı bilgisini okumuştum ve uyguladım 1 ay..belkide gebe kalmamda yararı olmuştur...bu bilgiyi paylaşmka istedim..şuan haziran sonu 4 .ayımıza girecez bebeğimle..okadar güzel duygukii inş darısı olmayan herkesin bu mutluluğu paylaşması dileğiyle..

tesekkur ederım evt adetımın 3,gunu yapıldı testler hormonlar deılde polıkıstık olusu bıraz stres yapıyorumm neyse tesekkur edeım yardımlarınız ıcına.s.

Allah en kısa zamanda bebişlerinizi:emir_bebek: kucağınıza almayı nasip eder arkadaşlar.Bende temmuzda hamilelik:CüvCüv: planlıyorum ama bakalım olacak mı Allahtan hayırlısı:Saruboceq:

çok güzel şeyler yazıyosunuz allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin arkadaşlar darısı olmayanların başına

dr hanım bıde benım test sonucumu degerlendırırmısınız dr um normal dedı ama yınede merak benımkısı TSH:4.02 ESTRODİOL:5.00 PRL:10.90 LH:4.72 FSH:4.74 RUBELLAIGG:78.15 RUBELLA IGM:0.272 TOXOIGG:0.130 TOXOIGM 0.124 SERBEST T3:3.26 SERBEST T41.28BEN BIDE BU SERBEST T3 VE T4 UN NE ANLAMA GELDIGINI AYRICA RUBELLA VE TOXO NUN NE DEMEK OLDUGUNU OGRNMEK ISTIYORUM.AYRICA ADETIMIN 2.GUNU YAPTIRDIM BU TESTI

canım test sonuçlarında bence bir anormallik yok
T3 ,T4 tiroid bezinden salınan hormonlardır az çalışması(guatr) gebeliğin oluşumunu engelleyebilir seninki normal
rubella kızamıkçık demek, toxo da köpeklerden bulaşan bir mikrop
bunları gebelikten önce geçirirsen sorun yok ancak gebelik sırasında bu enfeksiyonları geçirirsen bebekte büyük problemlere yol açabiliyor.gebelik öncesi bakılıyor eğer enfeksiyon varsa tedavi olup sonra gebelik planlanıyor
sen kızamıkçık geçirmiş görünüyorsun problem yok
toxo geçirmemişsin şu anda enfeksiyon da yok ama kedi-köpekten uzak dur dışardan salata yeme,salam sucuk sosis gibi çiğ et tüketme
şimdiden hayırlı olsun inşallah bebek sahibi olursun:asigim:

peki arkadaşlar içimi ferahlatın, hiç bir sorun yokken klomen kullanıp ilk ayda hamile kalan var mıııı ben kullandım bekliyorum şimdi.ama çok kafaya takıyorummm napmak gerekir acabaa. nolur biri benimde bi sorunum yoktu klomenle ilk ay hamile kaldım desinnnnnnn :

canım test sonuçlarında bence bir anormallik yok
T3 ,T4 tiroid bezinden salınan hormonlardır az çalışması(guatr) gebeliğin oluşumunu engelleyebilir seninki normal
rubella kızamıkçık demek, toxo da köpeklerden bulaşan bir mikrop
bunları gebelikten önce geçirirsen sorun yok ancak gebelik sırasında bu enfeksiyonları geçirirsen bebekte büyük problemlere yol açabiliyor.gebelik öncesi bakılıyor eğer enfeksiyon varsa tedavi olup sonra gebelik planlanıyor
sen kızamıkçık geçirmiş görünüyorsun problem yok
toxo geçirmemişsin şu anda enfeksiyon da yok ama kedi-köpekten uzak dur dışardan salata yeme,salam sucuk sosis gibi çiğ et tüketme
şimdiden hayırlı olsun inşallah bebek sahibi olursun:asigim:

cok tesekkur ederım 9 unda reglı olmam gerekıodu ama olmadım hala beklıyorum ayın 10unda test yaptım negatıf cıktı neolur dua edın arkadaslar :Saruboceq:

tülay hayırlı olsun topicin..rabbım herkese burda yazmayı nasıp etsin inş.

Ben 2 yıllık evlıyım,,eşim korunmuştu bu süreçte,,daha sonra karar verdık yuvamıza bır meelek gelsın dıye,,3.ayımda hamıle kaldım cok şükür..bız en başından benım yumurtalama gunlarımı falan takıp ettık,,o hamıle kaldığım gunde yumurtamın çatlama gunuydu ve ben hıssettmıştım:)şimdi 17 haftalık hamıleyım,,cok guzel bı duygu..ılk ay cok sıkmıştık kendımıızı acelemız neyse artıkkaydirigubbakcemile3 hemen olmayınca sandık kı bı sorun var araştırdık ıyıce netten 2.ay,,yıne olmadı fakat bılgılenmıştık artık fılmlerde kı gıbı hemen olmaması normalmış,,3. ayımda artık hıç takmıyodum cok rahattık bu ay olsa olur olmasa nası olsa bı gun gelır meeleğimşz ddık,,,cok sukur o ay geldı..ben cok duşnmemeye ve stres yapmamaya bağlıyorum.rabbımm herkese sağlıkla nasıp etsinn inş.

Ben 8 senedir evliyim:nazar: 2006 nisan ayından sonra korunmayı bıraktık bebek düşünmeye başladık, 1 sene korunmasız denememize rağmen hamile kalamadım ve doktora gitmeye karar verdim, zaten bende sürekli adet düzensizliğide vardı, birsürü tahlil falan yapıldı doğuştan 1 tane loob umun olmadığı ve hipotiroid olduğum anlaşıldı, ama TSH değerlerim öle abartılacak kadar yüksek değildi, çok kısa bi süre ilaç kullandım...
Görünürde bebeğin olmaması için bi sebep yoktu, dr. kendiliğindende olabilir demişti ama olmamıştı 1 senelik süre zarfındaa hatta bu süre tahliller falan derken 1 seneyide aştı...
Sonra ilk aşılama için iğnelere başladık, negatifti..
arkasından hemen 2. aşılamaya başladık oda negatifti...
ve bi süre dinlenmeye karar verdik 4-5 ay sonra son aşılamayı denedik ama oda tutmadı...
artık tüp bebekten başka yolumuz yoktu 1-2 ay içinde tüpe geçecektik ama eşim beni durdurdu, çünkü başlayacağımız zaman tam kışa denk gelecekti aralık ayıydı, bana nisana kadar bekleyelim dedi bende ona kızarak iyi tamam bu benim yapıcağım tek taraflı bişey değil, sen istemiyosan bende istemem dedim sitemkar bi şekilde...
Veeee ocak ayındaa gene herzamanki gibi adetim gecikti, ama ben çok rahattım o ay nasılsa olmuyo, dinlenmedeyiz nisanda tüpe başlıcaz diyee çocuk fikrinden uzaklaştırmıştım kendimi...
adetim 18 gün geçmişti idrar testi yaptım gene negatifti herzamanki gibi, nasılsa hamile değilim diyee deliler gibi evde mezdekelerle oynadım kilo vermek için, yığınla iş yaptım temizlik yaptım vs....
adetim hala gelmedi bu arada, bi 10 gün daha bekledim ve "birgün bende anne anne olacağım" topiğindeki vefakar arkadaşlarımında ısrarıyla tekrar test aldım ve 30 ocak sabahı ilk idrarla yaptımm veee gözlerimeee inanamadımm 2 çizgi çıkmıştı hamileydim:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: eşime banyodan seslendim inanmadıı gelmedi bi süree sonra geldi baktıı odaa çok sevindi...
eşim ağlarken bana gülme krizi gelmişti....
hemen hastaneye gidip kan verdik sonucu 1,5 saat sonra aldık ve değerim 1081 çıktıı...
Mucizemee hamileydim çok şükürrr:Saruboceq:
Adetim 28 gün geçince öğrenmiş oldum yani, geç döllenmem olmuş düzensizlikten dolayı...
vee şu anda 22+3 günlük KIZIMA hamileyim:nazar: Rabbim devamını getirir inşallah:Saruboceq:
Darısı isteyen herkesin başına olsun, olmuyo ve bebek düşüncesini atın kafanızdan, kendinizi rahat bırakınyerimseniben

(çok uzun oldu ama detaylarıyla anlatmak istedim)

okadar güzel anlatmışsınki allah kucagına almayı nasip etsin saglıkla kal.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Bende 3 yıl istedim olmadı mayısta dr gittim haziranda ganolf çatlatma iğnesi ovitralle ve aşılama oldum şükür yaradanıma hamişim

hamile kalmak istiyorsaniz, adet tarihlerinizi duzenli olarak bir takvimde isaretleyin. genel olarak kac gun surdugunu sayin. normali 28 tabiki ama 26da olabilir, 30 da. adet dongunuzde ayin ortasi (14.gun) yumurtalama gununuz. sizinki uzun suruyorsa 16.gun de olabilir mesela. o gunlerde atlamadan deneme yapin, sagliginiz elverisliyse hamile kalirsiniz.
ben gun hesaplamasiyla 2.ayda hamile kaldim. darisi basiniza..

bazen hiçbir hesap tutmuyo biliyomusunuz kızlar..evlendikten sonra 5-6 ay d.k.hapı kullandım bırakır bırakmaz hamile kalmadım tabiki..ilk 4ay olmadı sonra eşimle ramıza mesafeler girdi eşim yurtdışına gidince planlarda suya düştü haliyle:)neyse 7ay sonra denemeler tekrar başladı..bu arada bütün testlerim yapılmıştı ve herşey normaldi..sürekli duyduğumuz bu ilişki sonrası yataktan kalkmamak-yok ayaklarını havaya dikmek-yumurtlama gününü kaçırmamak hepsini denedim olmadı.ki adetlerim düzenlidir ve ben hep 14. günde yumurtladığımı sanırdım:) ama nisan ayı geldiğinde artık bıraktım üff ya olursa olur dedim resmen hatta adet olsamda spora başlasam bu ay diyordum..ilişki sırasında da çok rahattım açıkcası o kadar ki eşimin üstte olmasına hiç özen göstermedim:)vee hiç ihtimal vermezken adetim gecikti her zamanki gibi evde test yaptım o kadar ihtimal vermiyodumki tek çizgi çıkacak nasılsa diye bakmadım bile eşim baktı..evet hamileydim:))))şimdi 15+5 deyiz..biraz uzun oldu ama benim hikayeme bu işte..kısacası herşey kafada bitityo biraz olsun bunu başarabilirseniz işe yarıyo inanın..ve gerçekten bebeklerimizin geleceği gün belli ve hep onu bekliyolar..Allah isteyen herkese nasip etsin güzeller:)))

sıra bana geldi..... inanamıyorum az evvel aldım sonucumu. ve bende hikayemi yazmak istedim. biz eşimle çok çok çok aşık olarak evlendik. çok baştan aldım sanırım neyse toparlıyım 29 temmuz 2007 de evlendik. ben doğum kontrol hapıyla korunmaya başladım. 2007 ekimde de hapı bıraktım ve bebiş düşünmeye istemeye başladık. 2007 aralıkta adetim epey gecikti hah dedim oldu galiba ablam ve yiğenimin ısrarıyla test aldık yaptık ve malesef negatifi gördüm ama nasıl olur dedim o kadar çok belirtim vardıki. deli oldum yanlışmı acaba diye araştırıken kadınlar kulubü erken hamilelik belirtileri topiğini buldum orda şimdiki canlarım ciğerlerim kankilerimle tanıştım hepsi o kadar yardımcı olduki, anladım ki hamile kalmak o kadar kolay değil. aradan zaman geçmeye başladı her ay her ay gecikme, negatif testler hayal kırıklıkları... boş belirtiler. dr a başvurdum. hormon testlerim v.s ler yapıldı görünüşte bişi yoktu; eşiminde testleri yapılınca iyice gerilmeye başladım hiçbir neden yokken neden olmuyordu. kafaya çok takıyosun dediler hep. ama aksini yapmak elde değildi. hep aklımdaydı.. sonra yumurtlama takibine geçtik ilk ay klomen kullandım ve ilk yumurtalarıma baktığında doktorum yumurtaların çok yavaş büyüyor 3-4 ay bebek bekleme aralıkta ancak gelişirler dedi. çok üzüldüm. ama allah büyüktür dedim. tekrar bakıldığında tek yumurtam vardı doktorum şaşırdı hiç beklemiyordum dedi. iğnemi yaptırdım beklemeye başladım bel ağrım çok oldu göğüsüm çok sızladı ama hiç kondurmadım çünkü beklemiyordum adetim 2 gün gecikince dün test alalımmı dedim eşime. beni kırmamak için aldık. dün yapmadım içimden gelmedi. bu sabah yapsammı yapmasammı derken hadi yapim dedim. tam idrarı koyucaktımki kaba kap klozete düştü. ay gene çok detaya girdimmm. neyseee heralde dedim allahım yapma boşuna diyo. yaptım bekliom. hiç bakmıom ama oraya. dua ediyorum annem içerde ben tuvalette dua ediyorum allahım affetsin beni. aman dedim yoktur bişi, bi baktım anammm çizgi çıkmış inanamadım koştum salona. anneme söyledim ağlaştık falan. emin olamadımki genede ben. hep bi şüphecilik vardır bende. hst ye gittim en kesin sonuç için. 11 de verdim 1 de alabilirisniz dediler aldım ve sonucum 1202-19 bu rakamı bu günü asla ve asla unutmayacağım. tabiki burdaki zor günlerimde bana yardımcı olan derdimi dinleyen sevincimi paylaşan canlarımıda. hepsine çok çok tşk ediyorum... bozom,ceylanım,esengülüm, bebeğimiz, ndk,gncam, tlyvz,meryammeryem, lavinia, ebru1987,kamyas,derya002,balsurat,esraa47,sevedail,ummuhan_d, ve aklıma gelmeyen canım dostlarım hepinize tşklerrr.

hamile arkadaslar Allah vaktinde kucaginiza almayi da nasip etsin, nazarlardan korusun sizleri.
hamile kalmaya calisan arkadaslara benim de bir tavsiyem var, kafaya takilmamasi. bana da soylediklerinde sinir oluyordum bu soze, takma da nasil takma diye. 22 ay denedik; genetik disi tum testlerimiz yapildi, hicbir sorun yoktu ustune ustuluk her sey muntazamdi! bazi aylar cok da takmiyordum ama hamile kaldigim ayin basinda "bu is boyle olmayacak tup bebek asilama ne olucaksa denyecegim artik dayanamiyorum dedim" ve gercekten de cok uzun sure sonra ilk kez esimle daha normal bir iliski yasadim, kusura bakmayin bu ozeli bile yazdim ama kafamin rahatligini anlatmak icin, neyse hamile miyim degil miyim dusunmedim bile nasil olsa doktora gidip artik birseyler yapalim diyecegim ya aklim doktor ne diyecek diye ordaydi sadece. ve regle olmadim ilk kez 4 gun sonra test yaptim nasil olsa degilim diye, hamileydim. ah ah nasil guzel gunlerdi...sanki dunyada kimse benim kadar mutlu degildi, sanki olamazdi goklerde geziyordum, kalp atisi vs her sey iyi gidiyordu ama 10. haftada kalbi durdu yavrumun. neyse sizleri de uzmek istemem ama inanin stres dedikleri konuya dondum dolastim ben de dogru oldugunu anladim. bilmiyorum ben tup bebek fikrine yoneldigim icin rahattim siz nasil basarirsiniz cunku bilirim "takma olur" dedikce insanlar daha cok takardim ben de. Insallah bu forma mujdeli haberler de yazarsiniz en yakin zamanda. tabii ben de..kisa da olsa o duyguyu yasamak cok guzeldi, sizleri cok iyi anliyorum...

valla ben 2 yıllık evliyim ama anne değilim olanlara bir sorum var bende idrar yolu iltihapı var acaba elma yağını kullansammı böylece içimi bi temizlemiş olurum başkada bir sorun yok bende eşimde ise sperm değerleri iyi yalnız varikosel var onun için keçiboynuzu kürünü çok az denedik acaba 3 ay boyunca denesekmi 28 günde bir adet görüyorum ama yumurtlama günlerim 14.günde olmuyor saymıyorum ama ne zaman böyle yapış yapış bir akıntı geliyor o zaman anlıyorum yinede clearblue kolay hamilelik monitorü tavsiye edermisiniz?ayrıca sanırım bende bir sorun olmadığı için doktorum bana folic asit vermedi acaba gebeliğe yardımcı etkisi olabilirmi?yalnız dediğim gibi sorun varikosel ama sperm değerleri iyi 1ccde 66 milyon ve %75 hareketli.........yardımınıza ihtiyacım var asla aklıma getirmiyorum ilişkiye girince hiç sıkıntı yapmıyorumda geziyorum tozuyorum kurslara gidiyorum partiler yapıyorum aklımdan çıkarıyorum ama olmuyormafoldumben

kızlar aslında benim çok mütiş bi formülüm var ama biraz daha doğrusu çok özel yazmam utanırım :kedi:

X