Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmayı kolaylaştırmak için

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba. Eminim buradaki herkes hamileliği kolaylaştıran şeyleri biliyodur ama etrafımda üniversite mezunu olmasına rağmen bilmeyen o kadar insan var ki ben bildiklerimi paylaşmak istedimm. Bi akrabamız yumurtlama dönemini bilmiyormuş resmen 1 yıldır deniyolardi ben soyledikten hemen sonra hamile kaldi🤦‍♀️eksik ya da yanlış yazdığım veya eklemek istediginiz seyler olursa siz de yazabilirsiniz

1- Tabiki yumurtlama takibi:
♡kimi doktorlar adetin ilk gününden saymaya başlayıp 8.günden itibaren gün aşırı (bir gün deneyip bir gün dinlenmek) ilişki tavsiye ediyor. Gün aşırı olmasının sebebi spermler her gün yapılan ilişkide olgunluğa erişemiyormuş (ben bu yöntemi tercih ettim erken ya da geç başlayayim dedim)
♡Kimi doktorlar adet döngünüzden 14 rakamini cikararak yumurtlama gününü bulmanızı söylüyor örneğin; 26 günde bir adet oluyorsaniz 26-14=12. Gününüz yumurtlama gününüz ( yine gün aşırı. Mesela yumurtlama gününüzden önce yapmayacaksiniz ki yumurtlama günü olgun spermler olsun)
2- ilişkiden sonra en az yarım saat-1 saat arası belinizin altina yastık koyarak uzanmaniz lazım. Valla ben nolur nolmaz 2 saat yattım 😂
3- iliskiden hemen sonra tuvaletinizi yapmamaniz lazım kii spermler gitmesin
iliskiden hemen sonra banyo yapmamaniz özellikle özel bölgenizi derinlemesine yikamamaniz gerekiyor banyoyu biraz erteleyin
4- ilişki günü sıcak banyo yapmamaniz ve vücut ısınızı cok yukseltecek spor gibi şeyler yapmamaniz. Spermler çok sıcak ortamda canli kalamıyormuş
5- misyoner pozisyonda ilişki yaşamanız (ve dedigim gibi hemen belinizin altına yastık koymanız
6-(ozur dileyerek )sperm kaçağını engellemek için eşinizin hemen çıkmaması biraz beklemesi lazımmış
Simdilik aklıma gelenler bunlar

NOT: Doğruluğunu bilmiyorum ama bi doktor da yazmıştı bi kaç yerde daha okumuştum. Kız bebek isteyenler yumurtlama gününden 3 gün önce, erkek bebek isteyenler yumurtlama günü ve yumurtlamadan sonra ilişkiye girebilirlermis. Sebebi kız bebek spermleri yavaş ve uzun ömürlü erkek bebek spermleri hızlı ve kısa omurluymus. Yumurtlamadan önce yaptığınız zaman yumurtlama gününe kadar erkek spermler ölür kız spermler kalırmış sadece.

1 KISIYE BILE YARDIMIM DOKUNURSA COOOOK MUTLU OLURUMM. RABBIM ISTEYEN HERKESE HAYIRLI VE SAGLIKLI EVLAT NASIP ETSIN
Ol derse olu verir gerisi teferruat

Bu önerilerin çoğu yapılsa zarar gelmez ama gerçekliği de kesin olmayan şeyler. Ben öyle 1-2 saat yatmayı gerçekçi bulmuyorum açıkçası. Uygulamadan baktım geçen ay 11 kez ilişki olmuş. Benim bir ayda 22 saat yatmam mümkün değil :) Ayrıca gebeliğe yol açması en muhtemel ilişki yumurtlama günü olan değil, yumurtlamadan 2 gün önceki. Çünkü spermin fallop tüpüne varması zaten 7 saat sürüyor, siz yumurtlama gününü doğru bilseniz bile yumurtlamadan 5 saat sonra ilişki olmuş olabilir. Bu durumda sizin yumurtanız 11 saat canlı kaldıysa artık çok geç oluyor.

2 günde bir ilişki öneriliyor gerçekten çünkü böylece çift bunu bir yük olarak görmüyor. Ama her gün ilişkide gebe kalma ihtimali daha yüksek. Gün aşırı ilişkide gebe kalma ihtimali %22, her gün ilişkide %25 olarak hesaplanmış. Sperm kalitesinin düşmesiyle ilişki sıklığı arasında sağlıklı erkekler açısından bir bağlantı da yok deniyor. Hatta iki saat arayla iki ilişki olursa ikinci ilişkide gelen spermin daha kaliteli olduğunu iddia eden doktorlar da var.

Valla bana doktorum her gun iliski önermiyorum spermler daga olgunluga ulasiyo ve zaten bir öncekinden sag olan spermler oluyo dedi. Sen de 22 saat yatma yarimsar saat yat ya da yatma banane. Valla ben DOKTORUMUN soylediklerini uygularim senin gibilerin değil. Ve doktorum bana bunlari soyledi ben de insan gibi ilgilenenlerle paylaştım. Bu ay uyguladım ve tuttu hamd olsun su an hamilelugimin 3.haftasindayim aşırı yeni sen uygulama lütfen

Yaa sayiyla mi gonderiyolar manyak misiniz. Size Allah vermiyor ben yapiyorum diyen mi oldu. Hamile kalmayi kolaylastirmak için demisim kafaniz mi iyi
Bende günlerin önemi yok dedim neden bu hakaret anlayamadım konu açtıysaniz herkesin düşüncesine saygı duymak zorundasınız ben size hakaret ettim mi canım kardeşim

Valla bana doktorum her gun iliski önermiyorum spermler daga olgunluga ulasiyo ve zaten bir öncekinden sag olan spermler oluyo dedi. Sen de 22 saat yatma yarimsar saat yat ya da yatma banane. Valla ben DOKTORUMUN soylediklerini uygularim senin gibilerin değil. Ve doktorum bana bunlari soyledi ben de insan gibi ilgilenenlerle paylaştım. Bu ay uyguladım ve tuttu hamd olsun su an hamilelugimin 3.haftasindayim aşırı yeni sen uygulama lütfen
Eleştirilere açık değilsen konu paylaşma kimseye hakaret etmeye hakkın yok vakti zamanı gelmediyse sen 7/24saat ilişkide yaşasan yine olmaz tecavüze uğrayıp o kadar halime kalan insanlar var onlarında mi yumurtlama dönemine denk gelmiş ben inanmıyorum kimsede inanmak yada inanmamak zorunda değil ama bu şekilde konuşmanız çok itici

Ovulasyon günü maalesef bildiğiniz gibi bulunamaz her zaman. Ha denk gelebilir ama bu saat değil ki tıkır tıkır işlesin her ay. Ben yumurtladigimi hissederim mesela hafif bir sizi şeklinde kendimi bildim bileli. Doktoruma sordum evet mümkün dedi. Ondan yola çıkarak bile diyebilirim ki her ay aynı düzende olmuyor yumurtlama. Takvimle takip ederim adetim düzenlidir. Ve bazen yumurtlama gününden önce bazen de sonra yumurtlarim. Birkaç gün oynar arada bu da az değil. O yüzden en mantıklısı ovulasyon testi ile takip etmek. Hatta mümkünse adetin bittiği günün ertesi teste başlamak. Bu şekilde gün kaçırmak imkansız gibi bir şey. Yumurtlama günü ve sonrasındaki üç gün denenirse şans artıyor evet. İstersen test konusunu da ana mesaja ekle, belki bunu da bilmeyenler vardır. Şükür ben gerek duymadan kaldım ama sonraki ay teste baslama fikrindeydim olmasaydı.

Bende günlerin önemi yok dedim neden bu hakaret anlayamadım konu açtıysaniz herkesin düşüncesine saygı duymak zorundasınız ben size hakaret ettim mi canım kardeşim

Iste gunlerin onemi yoksa sen adettenbor gun onc3 yap gelmis ard arda sacma yorumlar yapmissiniz. Allah ol demeden zaten olmaz.

Eleştirilere açık değilsen konu paylaşma kimseye hakaret etmeye hakkın yok vakti zamanı gelmediyse sen 7/24saat ilişkide yaşasan yine olmaz tecavüze uğrayıp o kadar halime kalan insanlar var onlarında mi yumurtlama dönemine denk gelmiş ben inanmıyorum kimsede inanmak yada inanmamak zorunda değil ama bu şekilde konuşmanız çok itici

O zaman siz yapmayin yaa ben yorum yapin diye paylasmadim uygulamak isteyen bilmeyen için paylaştım ol derse oluru ben de biliyorum

Niye bu kadar agresifsiniz? Ben sizin şahsınıza bir şey demedim ki?! Benim gibiler nasıl insanlar? Ben de ilgilenenler okusun diye kendi öğrendiklerimi, doktorumun söylediklerini yazdım. Eğer en ufak farklı görüşte böyle şahsi saldırılar yapacaksanız forumlara yazmayın.

ya ben de öyle düşünüyorum
allah göstermesin ya ama böyle başına çok kötü şeyler gelip hamile kalanlar oluyor
ya da korunurken atıyorum bir kaza sonucu hamile kalan evli insanlar oluyor, evliliğin başında hem de daha hemen istemezken.
nasıl oluyor yaa?
doktorlar da bu 2 saat kalmayı ve hemen banyo yapmamayı tavsiye ediyorlar aslında ama okuduğum bir yazıda bunun doğruluğu henüz kanıtlanmış bir şey değil, biz sadece öneriyoruz yazmışlardı.
sonuçta biraz uzanmaktan duş almak için bi saat beklemekten bir zarar gelmez diye de düşünüyorum açıkçası.

Canim 14.Gün ovulasyon demedim ben. Kac gunde bir adet goruyosan 14 cikaracaksin diyor doktor dedim. 27 gunde bir adet goruyosan 27-14=13 mesela
14. gun derken cikardigin zamanki 14 diyorum. adetten itibaren degil. o zaman muneccim olmak lazim ki bir dahaki ay kacinda adet olacagimi bileyim 14 cikarayim. cogu kadinin gunu belirsizdir. sizde belirli diye boyle dusunuyorsunuz. ikincisi, tekrar ediyorum cogu kadinda o sayi da 14 de degil iste. ben de bazen 12 bazen 15. 11 i bile gordum. o ayki adet gunumden kac gunu cikaracagimi bilemiyorum. ovlasyon testi yapiyorum yumurta ve catlamayi goruyorum dollenme olmadiysa 12 gun sonra regl geliyor. bir keresinde 11 gun sonra geldi. testle gormus olmasam 14 gun cikaracagim duz hesap yaparak. gercekten ovulasyon olan gunden iki uc gun oncesi cikacak. kac gun cikaricam bilemiyorum dolayisiyla. 14 cikarmayacagim kesin. her kadin 14 cikarsa ovulasyonu kacirir. inatlasmak icin ya da laf yetistirmek icin dil dokmuyorum burada. ben de uzun zaman 14 gun pesinde kostum. boyle sanacak yazinizi okuyanlar ve siz iyilik yapmak isterken kotuluk yapmis olacaksiniz.

ya ben de öyle düşünüyorum
allah göstermesin ya ama böyle başına çok kötü şeyler gelip hamile kalanlar oluyor
ya da korunurken atıyorum bir kaza sonucu hamile kalan evli insanlar oluyor, evliliğin başında hem de daha hemen istemezken.
nasıl oluyor yaa?
doktorlar da bu 2 saat kalmayı ve hemen banyo yapmamayı tavsiye ediyorlar aslında ama okuduğum bir yazıda bunun doğruluğu henüz kanıtlanmış bir şey değil, biz sadece öneriyoruz yazmışlardı.
sonuçta biraz uzanmaktan duş almak için bi saat beklemekten bir zarar gelmez diye de düşünüyorum açıkçası.
spermelerin hiziyle hareket durumuyla miktariyla ilgi sorun varsa hemen yikanip kalkip geri cikmalarina sebbeiyet vermemek mantikli olur diye dusunuyorum. saglikli spermelerle amac bebek sahibi olmak olmasa bile, bulasma durumunda bile hamilelik olabiliyor. bence bu yuzden bilimsel tarafi yok ya da henuz kanitlanmamis. hemen kalkmis kadin yikamiz tuvalete gitmis bebek istemedigi icin o ay hamile kalmis. demek ki ulasan ulasti. ya da ayaklarimi diktikten sonra hamile kalabildim diyen de cok burada demekki ihtiyaca binaen.

X