- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
Kizlar ilk cocugum. Yasim 22 fakat hani iklede cocuk olsun deil de daha cok neden olmuyor.. gelecek kaygisi olamayacakmi bir sorunmu var sebepsiznolmayan bir suru insan var benindemi oyle kafamdaki bu sorular beni bitiriyor doktora gttim sadece rahim ultrasonu cektirdim ve kist v.s. yokmus yumurtaliklarim temizmis bir yil olmazsa gel dedi. Yumurtlama takibi yapiyorum. Iliskiden sonra 20 dakika bekliyorumm.. namazlarimda Allaha dua edip meryem suresininokuyorum daha yapabilecegim bsey varmi
bence başka bir doktora gidin bir yıldır olmuyor diyin. ben anlamıyorum beklemeye ne gerek var. bizim de olmadı 8 ay kadar daha fazla dayanamadım gittim bir yıl oldu dedim. bir sürü de şey çıktı. beklesem de olmazmış yani kolay kolay kendi kendine. bir hormon testi yaptırın, rahim filmi çektirin, ovulasyon kiti kullanın çift çizgi olduğu gün mutlaka ilişkiye girin. onun harici gün aşırı ay boyunca sürekli ilişkide olun. sizde bir sorun çıkmazsa eşiniz spermiyogram yaptırsın.
eğer bi şeyiniz yoksa yani sağlıklıysanız zaten doktorların yapacağı da pek bi şey yok. sebepsiz infertilite denir, aşılama ve tüp bebek yaparlar ama bir sorun varsa eşlerde hiç değilse beklemeden tedavinizi olmuş olursunuz.