• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmaya karar verirken...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

dreamsareforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
140
123
103
35
Herkese merhaba,
Dört yıllık bir vajinismus sürecinin ve sıkıntılı günlerin ardından sanırım artık çocuk sahibi olmak istediğime karar verdim. Vajinismus tedavisi sırasında rahmime ultrasonla bakılması ve bir sorun olmadığının, hamileliğe engel bir durum olmadığının söylenmesi haricinde hiçbir kontrol ya da tahlil yaptırmadım. Kendimle ilgili diş tedavilerine başlamak istiyorum. Bunun dışında neler yapılmalı? Hangi kontrol ve tahlilleri tavsiye edersiniz? Bir de yumurtlama günü hesabıyla denemelere başlanmalı mı? 31 yaşındayım bu arada. Herkese cevapları için teşekkürler.

Kesinlikle eşiniz spermiyogram versin. Hormon tahlillerinizi reglin 2. Ya da 3. Günü yaptırın. Sorun yoksa deneyin bir süre varsa onları halletmeye çalışırsınız. 🤗

Doktorunuza niyetinizden bahsederseniz sizi yonlendirecektir. Once bir kan tahlili yapiliyor genelde eksik fazla var mi diye. Folik asit kullanimina da baslatir. Bi de genetik bir hastaliktan supheleniyorsaniz ona baktirmanizi oneririm. Bizim ailede kalp hastaliklari oldugu icin hamilelik oncesi detayli bir baktirmistim. Yumurtlama takibi ile tabi daha hedefe yoneli calismalar yapabilirsiniz ama ilk denemeleriniz olacagi icin ben olsam baski stres olmadan bir sure rastgele denerdim:-)

Back
X