- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Çok teşekkür ederim, inş sen de bebişini en kısa zamanda kucağına alırsın, Allah gönlüne göre versincanım, tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bende çocuk düşünmeye başladığımda doktora gittim hemde 2 doktora, biri ufak bi problem var dedi, biri hayır hiç bi problem yok dedi. haliyle kafam karıştı, aralıktan beride deniyoruz, folik asit kullanıyorum tabi kafama taktığım için olmuyor sanırım. yani eczaneden folik alıp başlayabilirsin, doktorların ne dediği belli olmuyor o yüzden bi kaç ay rahat takılıp dene, ovulasyona denk getir falan kafanı karıştırma doktorlarla.
Çok teşekkür ederim arkadaşımben de 29 yaşındayım.karar verince jinekoloğa gittim.smear testi tam kan,idrar ,tahlilleri yapıldı.folik asit verdi.folbiol içiyorum gümde yarım tane.ayrıca 8 kilo kadar fazlam vardı.bunun için diyetisyene gidiyorum.4 kilosu gitti bile.dişçiye de gittim.kontrol için.diyet yaptığım için her gün süt,yoğurt ,ceviz ,yeşillik tüketiyorum.bunun dışında da çok bişey yapmadım.kuzenim hamile kalmaya karar verdiğinde çay kahve içmeyi,duş jeli kullanmayı bile bırakmıştı.ben bunları yapmadım.böyle işte.umarım yardımcı olabilmişimdir.
haleatli, Az önce Düzenle K.İ.B. Favorilere Ekle
merhabaÇok teşekkür ederim arkadaşım
Siz doktora gidip hormon testlerinizi yaptırabilirsiniz. Doktor zaten folik asit alın diyecektir size. Eşiniz de gidip test vermeli bence. Biz de çocuk düşündükten 8 ay sonra eşim de problem olduğunu öğrendik. 8 ay hayal kırıklıklarıyla doluydu.Selam kızlar, 19 aylık evliyim, ilk defa çocuk istediğimizi farkettik, sanırım artık zamanı geldi:)) gebelik öncesi testleri aile sağlığı merkezinde yaptırabilir miyim? Rutin olarak her ay kilo vermek için değil ama sağlıklı beslenmek için diyetisyene gidiyorum ve zaten sürekli dahiliyede kan ve lab testleri yaptırıyorum kronik bir hastalığım yok şükür, ekstra teste gerek var mı, kadın doğuma da kontrol için gitmiştim, herhangi bişi var mı diye öylesine... Folik asit içmeye de başlayayım mı, aslında dahiliye dru yaptırdı folik asit normal çıktı ama ben gene de takviye almayı düşünüyorum, bu konuda bana önerileriniz var mıdır? Nolur yardım edin kızlar
Çok teşekkürler canım sağol ilgilendiğin içinmerhaba
ben de jinekolaga gittim; bir arkadaşım öncesinde söylediği için adetin üçüncü günü gittim;tüm hormonlara baktılar ama bana smear testi yapmadı dr yada önermedide ben de bilmiyordum..eğer hormonlarına bakılmadıysa onu öneririm çünkü burdan okuduguma göre gizli tiroid olabiliyormuş en sağlıklısı endokrin bölümüne gitmek ben de haftaiçinde gideceğim mesela
dişçiye gitmişsin zaten canım ,ben de gittim mesela haftaiçine randevum var iki dolgum olacak
diyetisyeni çok iyi düşünmüşsün ben de gitsem iyi olacak evlenince sekiz kilo aldım ki 8 aylık evliyim
birde naçizane tavsiyem dr banada folbiol yazdı ama ben folidoce aldım devlet karsılamıyor içinde 28 tane var 15 tl,içeriği folbıola göre kat ve kat daha iyi birkaç dr tanıdıgım ve eczacı da önermişti
sanırım çayı da azaltsamiyi olacak ama vazgecemiyorum
bir de adaçayı nane tarçın maydanoz dan uzak durmak lazım diye biliyorum hamile kalmayı engelliyor diye biliyorum (bitkisel çayları severim ama buara dikkat ediyorum işte)
Hmm Allah razı olsun canım teşekkür ederimSiz doktora gidip hormon testlerinizi yaptırabilirsiniz. Doktor zaten folik asit alın diyecektir size. Eşiniz de gidip test vermeli bence. Biz de çocuk düşündükten 8 ay sonra eşim de problem olduğunu öğrendik. 8 ay hayal kırıklıklarıyla doluydu.