Hamile kalmaya çalışırken,dikkat edilmesi gerekenler?

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
303
İstanbul
Merhaba birsüredir çocuk düşünüyoruz ovülasyon donemlerini değerlendiriyoruz,fakat bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum,eşim her ovülasyon dönemi sonrasında bana hızlı hareket etme zıplama koşma uzanma dikkat et diyor bende sürekli ağır işler yapıyorum temizlik yaarken Koltuk çekme itme ağır şeyler kaldırma gibi bi nevi alışkanlık farkında olmadan yapıyorum dikkat konusunda eksikliğim var fakat bi çok arkadasım hamileymişim haberim yoktu ben kayak yapıyodum, tehlikeli aktiviteler yapıyordum diyor? Buda kafamı karıştırıyor yani döllenmeyi etkilermi bu donemde dikkat etmek şart mı ?? birde yumurtlama dönemimizden sonra ilişkiye girmemeli miyiz ? Bebek oluşumunu etkiler mi yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Son düzenleyen: Moderatör:
dollenmede degıl yerlestıgınde sıkıntı olabılıyor ılk haftalar her zaman dusuk rıskı oldugu ıcın saglıklı ya da degıl elımızden geldıgınce ( benım yuzumden oldularla ugrasmak kendımıze kızmak yerıne ) dıkkat etmeye calısırız. doktorlar ılk haftalarda bazen ılıskıyı bıle yasaklar hep tedbır amaclı. ve yıne doktorlar der kı saglıklı bı keseyı sonlandırırken almak bıle cok zor kıı zıplamak hoplamak nasıl onu ordan kopartsın.. ama rısklı durumlarda cocuk bı yerlesıp hersey artık normal seyredıyo dıyene kadar cok zorlamamakta fayda var. sen sımdı cocuk dusunuyorken ılla kı ona deger verdıgın ıcın ıster ıstemez kendıne dıkkat edersıni. agır kaldıdıgında rahmmını zorlarsın. ayagınla halıyı cektırıp duzeltırsın ya kaydırarak bı zonlukyo kasıkların ınanılmaz..normalde hıc etkılemeyen hareket mısal. dmek kı çok da saapmamak lazım. sus bebegı gıbı de oturmıycaz ama dıkkatlı olcaz agır ıslerı esıne yaptır keyıflı oluyor:))

ilk haftalar sandigimizdan daha gucluymus bebek.. tutunmaya meyilliymis. sorunlu, sagliksiz gebelik olur dusmeye hazirdir o durum ayri. daha ovulasyon doneminden sonra bu kadar dikkat etmenin hic manasi yok. tabiki de cok agir kaldirmayin, anormal aktivitelerde bulunmayin ama.. gunluk hayatinizi da yasayin, isinizi de yapin.. sakinan goze cop batar.

hamile kaldiginiz zaman hasta degilsiniz hamilesiniz sadece. normal hayat devam ediyor.

Bayadır uğraşıp çocuğunuz olmuyorsa normalde daha dikkatli olursanız iyi olur tabiki.
Kimisi uğraşmadan hamile kalır hiç sorun olmadan doğurur ama her hamilelik aynı olmuyor.

Çocuk sağlıklıysa kendi tutunuyor aslında itme kakma işleri de etkilemiyor ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

Son düzenleme:
Peki yumurtlamadan sonra ilişkiye girmek sakıncalı mı ??

Peki ilişki konusunda??

Peki ilişki konusunda??
ben yurtdisindayim. gercekten cok iyi bir dr. a gidiyorum suanda. Allahin izniyle fikrine, onerisine cok guvendigim ikna oldugum bir insan. onun soyledigi iki adet arasi iki gunde bir iliski.. diger regl kadar. cunku bazen gec yumurtlama olabiliyor. her zaman herkeste 14. gun diye bir sey yok. sen 14. gunu kollarsin yumurta 17,18 de buyur birliktelik olmazsa kacar o ay bos gecer. kafaya takma.. ovu donemi bu ara yapalim ovu donemi gecti simdi yapmayalim diye bir sey yok.. amac bebek olunca olmasi zorlasiyor. insaniz.. zevk almaliyiz. zevk icin yapmaliyiz.. kadin icin de erkek icin de. stres cok buyuk etken. illa olacak, olsun diye dusundun mu de olmuyor. Allah vermeyerek imtihan ediyor. benim iki seneye yaklasiyor.

Sanmıyorum ama sizin esas sorununuz bu sanırım doktora sorun en iyisi
Evet pazartesi günü için randevu aldım fakat burda hamilelik geçirmiş kişiler bebek sahibi olan kişilerin o dönemde dikkat edip etmediğini öğrenip fikir edinebilirim diye sormak istedim

Ama daha bebek yokki yani olmasını isterken adet gününü bekliyoruz ya o dönem için soruyorum
hayir hayir dun biri daha sordu burada yumurtayla sperm bulustuktan sonra yani ovulasyon doneminden sonra birliktelik bebegin olusumunu engeller gibi sacma bir fikir duymus. boyle bir sey kesinlikle yok. bebek olmasi ihtimalini artiran tek sey temiz oldugun gunlerde 2 gunde 1 iliski.. ve kafa rahatligi. herkes gebe kaldigini bilmeden onun uzerine kac kere daha birliktelik yasiyor. taa diger regl tarihin geliyor da gelmeyince suphelenip test yapiyorsun gebe oldugunu anliyorsun.

Çok haklısınız bizde bir senedir istiyoruz ama olmuyor ovülasyon testlerinide takip ediyorum adetimde hep düzenli ama olmayınca olmuyor tabi , birde benim anlamadığım adet olduğumda diyorum ki tamam bundan sonra düşünmicem umursamıcam ama yumurtlama zamanı önemli diye ozaman odaklanıyorum kaçırmak istemiyorum sonrasında eşimde direk o moda giriyor sanki hemen hamile kalmışım Gibi karnımı falan sever böyle oluncada ister istemez hep o modda dolasıyorum

Çok haklısınız doğru sonucta planlamayan birsürü gebelik var

kendimi gordum sizde..

iki yila yaklasti. daha dort ay oldu ki yumurtamin yeterince gelismedigini ogrendik. halbuki testlerde hep pik gorurdum. 22mm ve ustu olmaliymis dollenmesi icin. benim 18 cikmisti mesela.. dr dollenmez bu ay gebe kalman mumkun degil dedi ama testte pik cikar dedi. ben rahim filmi cektirmistim temizdi. ee testte pik cikiyor yani yumurta da var.. sabir diye diye bir yil oturdum. yumurta takibi yaptirmadiysaniz mutlaka oneririm yaptirmanizi. ilacla buyudu simdi femara ile.. catlatma ignesi denenecek insallah cunku buyumesine ragmen dollenmedi gecen ay da.

Ama daha bebek yokki yani olmasını isterken adet gününü bekliyoruz ya o dönem için soruyorum
He pardon :)
Ben kendi yaptığımı söylim kızımda regl gününe 1 hafta kalana kadar hiç duRmadık 2 günde 1 :) ..
Eğer eşinizin sperm kalitesinde flaan bir problem yoksa bu şekilde devam edebilirsiniz..
Doktor kontrolüne gittiniz mi?

Ocak ayı gibi gitmiştim hamile kalmak istiyorum diye genel bi kontrolden geçtim temiz hicbir şey yok dedi folikasite başlattı 6 aydır içiyorum ilaç bitti ama hala bişey yok yumurtlama takibini kendimizin mi talep etmesi gerekiyor peki

Ocak ayında gitmiştim yumurtalıkların temiz bi problem yok folikasit yazmıştı ama tekrar gitmeliyim sanıırım

bir yil olmayinca dr teklif etmesi gerek bunu. etmezse o doktoru degistir. ben oyle bir dr da 6-8 ay kaybettim.
folik asit bebek oldugu taktirde onun gelisimi icin, sinir sistemi icin gerekli bir takviye. direkt gebe kalmaya yardimci olacak bir takviye degil.

Ben ikisinde de eşimin memleketine gittim hiç durmadim yoruldum dinlenemedim hamile olduğumu öğrendim fakat öğrendikten sonra endişeleniyorum ben de eğer olacağa varsa siz ne yaparsaniz yapan tutunuyor içinizi rahat tutup stresten uzak durun

diğer konuda ise biz yapmadik devam etmedik ama bi sorun olacğini düşünmüyorum. İlk aydan oldu ikinci hamileliğim süpriz bir şekilde yani kendinizi yormayın hiç öyle yaparak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…