Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

tb12tb21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
10
-18
1
25
5 aydır evliyim hiç korunmuyorum fakat hamile de kalamıyorum nerede yanlış yapıyorum acaba ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun bana

Iyi bir dr bulup git belki esindedir sorun yani dr a gidemeden kmse size burdan teshiskoyamaz
Canım ben o yüzden demedim hani acaba bir yerlerde yanlışmı yapıyoruz ilişkiye girerken veya çokmu sık giriyoruz yada afedersin ama ne hızda olmalı ?

Canım ben o yüzden demedim hani acaba bir yerlerde yanlışmı yapıyoruz ilişkiye girerken veya çokmu sık giriyoruz yada afedersin ama ne hızda olmalı ?
Bence bunların hiçbirinin bi önemi yok bi problem saptanmazsa zamanı vardır fakat doktor görmeden neden olmuyor? Sorusu yanıt bulamayacaktır

Bence 5 yil baya uzun bir sure. Bu iliski sekliyle, sikligiyla aciklanacak gibi degil. Arkadaslarin dedigi gibi tek yol iki tarafin da muayene olmasi.

5 ay çok az bi süre.
kaç yaşındasınız.
35 in altıysa doktorun bişy yapacağını sanmıyorum. Gün aşırı deneyin der en fazla.

5 aydır evliyim hiç korunmuyorum fakat hamile de kalamıyorum nerede yanlış yapıyorum acaba ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun bana
5 ay kısa bir süre, doktorlar bir seneye kadar gebe kalınmamasını normal olarak görüyorlar, bir sene gebe kalamazsanız o zaman tedavi vs uyguluyorlar. Endişelenmeyin daha 7 ay kadar vaktiniz var, inşallah en kısa sürede gebe kalırsınız

Evet yanlis okumusum. Kusura bakmayin. 5 ay da tersine kisa bir sure eger denemediyseniz ovulasyon testlerini oneririm. En azindan birkac ay yaparsaniz yumurtlama belirtilerinizi daha iyi anlarsiniz.
Yok konu sahibi ben degilim canim. Ben hamileyim zaten. Cok tatlısın

Aslinda oyle degil
Kuzenim.tip fakultesinde okuyor doktorlar oyle diyor ama aslında 2 demisti bana.
Internette de surekli oyle yaziyor
Ben evliligimin 2.senesine gelmeden rahim filmi,aşılama,tup bebek butun asamalardan gectim internette bunlari okuya okuya.
Tup bebek yöntemiyle hamileyim ama suanda mesela.acaba yaptirmasam hamile kalır miydim diye fe düşünüyorum. Inanin..
Belki dikkat etmissinizdir cocugu olmayip 2.senenin sonunda veya 2.sene olmak uzereyken hamile kalanlar çok..

Reactions: H M
Evet yanlis okumusum. Kusura bakmayin. 5 ay da tersine kisa bir sure eger denemediyseniz ovulasyon testlerini oneririm. En azindan birkac ay yaparsaniz yumurtlama belirtilerinizi daha iyi anlarsiniz.
Deneyeceğim teşekkür ederim canım çok sağol

İlişki de ne gibi bir yanlış olabilir ki canım anlamadm ilişki dediğin zaten herkesin bldiği belli şekilde olur Doktora gitmelisin.. Kontrol olmalısın belki sende bir sorun yoktur eşinde vardır.. Doktora gitmeden bilemezsin

Doğrudur, bilgilendirmeniz için teşekkürler

Gebelik kararından önce doktora gidip muayene olmanız gerekir, bazı kan testleri hormon testleri ve muayene yapılır,ona gore doktorunuz ihtiyaciniz olan takviye varsa ona başlar ve folik asite başlar, anormal bir durum varsa da tedaviye başlar ya da erkenden önlem alınır,yasiniz kac olursa olsun doktora gitmeden bu sekilde denemeniz hic uygun degil,akışına bırakıp bırakmayacağına doktor karar verir.Sonradan pişman olacağınız şeyler yaşamamanız icin en kısa surede gidip muayene olun lutfen

Öncelikle kesinlikle doktora gitmelisin tabiki benim yazdıklarım sadece yüzeysel denenmesi gereken yöntemler. Yumurtlama zamanında daha fazla ilişkiye girmen daha doğru her gün ilişkiye girmek hamilelik amacı olan çiftler için iyi değil çünkü sprem kalitesi düşüyor. 2 günde bir şeklinde ama yumurtlama zamanına denk gelecek şekilde ayarlayabilirsin.
Ana rahmine ne kadar fazla sprem gönderirsen o kadar şansın artar bunun için de pozisyon önemli, erkeğin içine daha fazla girdiği pozisyonları tercih edebilirsin. Genelde kaşık pozisyonu ya da erkeğin üstte(misyoner) pozisyon olabilir. Ve boşalma sonrasında 5 dakika kadar sırt üstü uzan ve spremin fazlasının içerde kalmasını sağlayabilirsin. Stresi uzak tut, daha çok yeni evlisin elbette olur, orgazm hamileliği daha da arttırır o nedenle her ilişkinde keyif almaya bak.

Merhaba kızlar bende yaklaşık 14 aylık evliyim . Evliliğimin ilk ayında ve 6. Ayında devlet hastanesine gittim kontrol için ve doktorlar bana hicbir sorun olmadığını söylediler. Ilk üç ay korunuyorduk bu arada. Neyse daha sonra evliliğimin 10. Ayında özel bir kliniğe gittim ve rahminde sekil bozukluğu oldugunu ogrendim . Histeroskopi operasyonu geçirdim anestezi alarak. Doktorum bana 2 ay içinde hamile kalabileceğimi söyledi tüplerimde açık bu arada eşimde herhangi bir sorun yok 28 gün arayla regl oluyorum genelde sıklıkla birlikte oluyoruz eşimle. Doktorumun dediği sürenin üzerinden 3 ay geçti ama ben hala gebe kalamadım tekrar doktora gitmelimiyim sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…