Hamile kalmak neden bu kadar zor?

• Konu Sahibi elasena
hiç komik değil....eminim sizde ilk deneme aylarınız sonucunda arkadaşımız gibi üzüntü ve moral bozukluğu yaşamışsınızdır.

komik olsun diye o ikonu oraya koymadım ya da moral bozmak için değil asla ,bunun sebebi bu sürenin erken olduğunu ve isteyince hemen olmadığını belirtmek içindi,benimle ilgili duruma gelince ilk aylarda olmayacağını ben zaten kabullenmiştim uzun zaman korunduktan sonra hemen hamile kalacağımı beklemiyordum , kendimi hazırlamıştım ,bekleme sürem 6 aydı,olmayınca doktora gittim,şu an yine sabırla bekliyorum,benim niyetim kimsenin durumuyla dalga geçmek ya da kırıcı olmak değil çünkü bu durumun üzüntüsünü en çok yaşayanlardan biride benim,önyargılı davranmak size hiç yakışmıyor...

• Konu Sahibi elasena
------------------------------------------------------------------------------------------------------------*

• Konu Sahibi elasena
canım sen iki ayda bukadar endişelenirsen benim gibi 2 senedir uğraşsaydın ne olurdu bilemem.biz 8 ay uğraştık olmadı ardında tetkikler yapıldu pko teşhisi kondu bana onunda tedavisini oluyorum bir kez hamile kaldım ama bebeğim yaşamadı kürtaj oldum bu ay tekrar korunmayı bıraktık yine beklemedeyim.Canım böyle şeyler aceleye gelmiyor malesef her isteyen hemen hamile kalamıyor hiç sorun olmasa bile doktorlar 1 yıl beklenmeli diyor.Sen herşeyi oluruna bırak.

• Konu Sahibi elasena
bugün 5. ayın da tutmaması hüsranıyla karşı karşıyayım bu ay çok ümitliydim. yumurtlama dönemini tutturdum. her ilişkiden sonra en az bir saat de popomun altına yastık koyup yattım. eşimin sperm sayısı normal,benim hormonlarda normal, progesterona da baktırdım,yumurtlama da normal... ama oolmuyo işte olmuyo!!

• Konu Sahibi elasena

ilahi morgül ne güldüm :roflol::ya haklısın canım allah hepimize nasip etsin

• Konu Sahibi elasena
kızlar ben sabırla 8. yılda hamile oldum. tabii ogünleri yaşamak zordu. olucağını bilseydim kendimi bu kadar üzmezdim. en son sanki herkezin bebeği olur benim olmaz diye kendimi şartladım . tedavi gördüm hiç bir olmama olasılığı yok. kafadan atmak gerekmiş. dr dr gezdiğim günleremi yanayım harcadığım paralaramı. en sonunda canıma tak dedi dr agitmeyi bıraktım herşeyden vazgeçtim. normal hayatımı sürdürürken günüm gectide geçti benim olmaz ya...... test yaptım aman allhım iki çizgi onada inanmadım. tedavi görürken herşeyi çok araştırıyordum . rahimde ur varsa iki çizgi çıkarmış doğruluğunu tam bilemiyorum bunun telaşlanmayın. hah şimdi de rahimde ur dedim dr gittim ultrasonda 7 haftalık gebe cıktım.allahıma şükür ettim . rabbim ne zaman vericekse zamanını o bilir. bir ogluum oldu şimdi 8 yaşında 5 yıl sonrada bir kızım oldu şimdi 3 yaşında.insanoğluyuz unutuyoruz yaşadıklarımızı işte. evimizin çocuk gürültüsünden bazen nerelere kaçayım diyesim geliyo. bazen kafa dinlemek istiyorum. ama çocuklarımı çok seviyorum. rabbim onları bize hediye etti. acılarını göstermesin . rabbim isteyenlere en güzelinden versin. ama ne olur sabırla bekleyin. yılmayın. sevgilerimle...

• Konu Sahibi elasena
amin canım.......................................

• Konu Sahibi elasena

bu ön yargı değil canım.ilk bakışta görünen şey..bunu ben böyle yorumladıysam konuyu açan arkadaşta o üzgün haliyle neler düşünmüştür.o yüzden demek istediğim şu; bu gibi morali bozuk yardım bekleyerek açmış olduğu konuyu daha hassas bi şekilde inceleyip yorum yapmaktır. çünkü karşıdakinin nasıl etkileneceğinide düşünmek gerekir.

bu arada herkes senin gibi sabırlı olmayabilir beklemek konusunda..umarım sende en kısa zamanda bebişine kavuşursun.......

• Konu Sahibi elasena

Cumlelerimi zaten secerek yaziyorum arkadasim. Burda yillardir ugrasip bebek sahibi olmayan arkadaslarimiz var, ben de onlardan biriyim. Yine de dua ederken "Allah'im once benden daha uzun suredir ugrasanlara, sonra bana ver" derim.Sen tum iyi niyetinle basligi acan arkadasimiza moral vermeye calisiyorsun,onun neler hissedebilecegini tahmin edebiliyorsun. Peki bizler- yillardir ugrasanlar- neler hissediyoruz boyle ilk aylarda umutsuzluga kapilanlari okuyunca biliyor musun? Ilk aylardan boyle dusunenler varsa benim intihar etmem gerekir herhalde.Fazla iyimserim demek ki. Aradan kac yil gecti olmadi, demek ki hic olmayacak.

• Konu Sahibi elasena
kızlar bence aranızda çok yalnış düşünenler var.ben yaklaşık 4 aydır korunmuyorum ve bebeğim olmuyor o kadar istememe rağmen her ay hayal kırıklığı ve bu gittikçe ve stresle karıştıkça daha kötü oluyor.arkadaş 2 ay oldu hamile kalamıyorum demiş bence üzülmekte çok haklı...çünkü daha çok yeni bende öyleyim belki daha uzun süre olmasa alışır insan.ama korunmayı bırakınca hemen olcakmış zannediyoruz hepimiz....o yüzden bu hayal kırıklığı bu üzüntü bu kadar fazla oluyor.
ben hamile kalmadan önce dr gitmeme ve drun bana %20 ilk 3 ay %40 ilk 6 ay %90 1 sene demesine rağmen her ay üzülüyorum diğer arkadaşlarında üzülmesi çok normal neden bu kadar aşırı tepilisinz anlamadım....

• Konu Sahibi elasena

sudenazcim ama arkadasinda haklilik payi var bence daha cok yeni ondan dahada zor durumda olanlari düsünmesi gerek bence bende daha 5 aydir deniyorum ama hep kendimden kötülerinide düsünüyorum ALLAHim onlara bol sabir versin diyorum arkadasimiz deneyeli daha 2 ay olmuso nekadar bir süreki nerdeyse 7 yildir deneyenler var bence arkadas oturup haline sükretmeliki daha yolun basinda diye

• Konu Sahibi elasena

TABİKİ ÖYLE YANİ UZUN ZAMANDIR OLMAYANLAR İÇİN BEN SANKİ KENDİMMİŞİM GİBİ ÜZÜLÜYORUM...ONLARA DAHA ÇOK DESTEK ÇIKMAK LAZIM...BENİM DEMEK İSTEDİĞİM ŞUKİ..;;; HER NE OLURSA OLSUN 1 AY 2 AY 5 AY HERNEYSE FARKETMEZ...DEMEKKİ ARKADAŞ TAKILMIŞ ÜZÜLMÜŞ MORAL BULMAK İÇİN BURAYA DİLE GETİRMİŞ SIKINTISINI...ŞİMDİ KALKIPTA YANİ BU ŞEKİLDE YORUM YAPILMASINI YANLIŞ BULDUM SADECE....AYRICA UZUN ZAMANDIR OLMAYANLAR ZATEN BİLİYOLARDIR ARTIK NEDENİNİ GİTMİŞLERDİR DOKTORLARINA DAHA SAKİNLERDİR AMA BU ARKADAŞ DAHA YENİ BELLİKİ TEDİRGİN OLUYOR...TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN DAHA İYİ YARDIMCI OLABİLİRLER ASLINDA...BEN ÜZÜLDÜM SADECE O KADAR....:içelim:

• Konu Sahibi elasena
canım henüz çok gençsin iki ayda hemen ümitsizliğe düşme.moralini yüksek tut.eczanelerde ovulasyonu bildiren test satılıyo bide onunla dene.Allah sabredenleri mutlaka mükafatlandırır.sağlıklıcakla kal.a.s

• Konu Sahibi elasena
2 ay fazla bır sure değlki hayatım ilişkiden sonra sperm içine gelınce sırt üstü yat bacaklarını karnına daya 15 dakıka kadar bekle tamammmı çunku ılışkının pozısyonu da çok onemlı ok tatlım

• Konu Sahibi elasena
Vallah ben normal goruyorum arkadasin endiselerini bende oyleydim ilk baslarda insan zaman gectikce alisiyo ilk aylarla sonraki zamanlar bir olmuyor, ilk aylarda belki abartili gorursunuz ama agir is bile yapmaktan kaciniyodum ya bebegim varsa diye alisveris torbalarina elimi surmuyodum ama simdi herseyi yapiyorum zaman gectikte insan hem bilincleniyor hemde alisiyo okuyo arastiriyo ve tercube sahibi oluyo doktor kontrolunden geciyo durumunu ogreniyo ne bileyim ilk ay psikolojisiyle sonrasi bir olmuyo arkadaslar, insallah Allah'im herkesin gonlune gore versin

• Konu Sahibi elasena
katılıyorum gurbet gelini. ilk aylarda bende aynıydım aradan belli süre geçtikden sonra daha farklı bir hal alıyor. birazda tecrübesizliğimizden kaynaklanan bir durum. son aylarda eskisi gibi üstüne düşmüyorum. hoş 2 düşükden sonra sarsıldım bununda etkisi yok değil.

alesena arkadaşım üzülme. git bir dr yaptır bütün tetkikleri. eğer yoksa bir problem sabırsızlığındandır canım. çünkü hiçbir problemi yokken hamiş kalamayan ve tam aklından çıkarınca çift çizgiyi gören insanlar çok. sırf bunun yüzünden 7-8 sene olmayanlar var. önce relax olmak şart canım benimmm. Allah gönlüne göre versin arkadaşım a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi elasena
katılıyorum gurbet gelini. ilk aylarda bende aynıydım aradan belli süre geçtikden sonra daha farklı bir hal alıyor. birazda tecrübesizliğimizden kaynaklanan bir durum. son aylarda eskisi gibi üstüne düşmüyorum. hoş 2 düşükden sonra sarsıldım bununda etkisi yok değil.

elasena arkadaşım üzülme. git bir dr yaptır bütün tetkikleri. eğer yoksa bir problem sabırsızlığındandır canım. çünkü hiçbir problemi yokken hamiş kalamayan ve tam aklından çıkarınca çift çizgiyi gören insanlar çok. sırf bunun yüzünden 7-8 sene olmayanlar var. önce relax olmak şart canım benimmm. Allah gönlüne göre versin arkadaşım a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi elasena

canim sende haklisin asilnda 1ay - 2ay yada 1sene - 2sene hic önemli degil hepimiz ayni SIKINTILARI yasiyoruz ALLAHim hepimize bol sabir versin

• Konu Sahibi elasena
hepimizin hakkinda hayirlisi olsun kizlar bebeklerimiz bence gelecegi zamani bekliyor

• Konu Sahibi elasena
nasıl hamiş oluyosunuz neler yapıyosunuz yastık falan mı bence benim ki olmayacak ne zaman dır bekle bekle tık yok :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…