Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak istiyorum ama yumurtlamayı tutturamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Teacherella3

Öğretmen anne
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2022
35
17
33
Merhaba arkadaşlar ben dört yıldır evliyim haşimato hastasıyım ve haşimato olduğumu öğrenmeden önce çok sıkıntılı seneler geçirdim hastalığımın ne olduğunu öğrenmeden şifa bulmadan çocuk yapmak istemedim çünkü yutkunma güçlüğü çektiğim için yiyip içemiyordum şükür ki seneler sonra da olsa iyileştim artık rahatça yiyip içebiliyorum şimdi çocuk istiyorum ama henüz hamile kalamadım yumurtlamaya da denk getirdim takvimde yazdığı kadarıyla ama olmadı çok denemedim daha birkaç aydır deniyorum endişe edecek şey yok biliyorum ancak ben hemen hamile kalmak istiyorum bu hissimi yaşayanlar bilir şu an adetimin üçüncü günü nasıl bir yol izleyebilirim folik asit içiyorum adetim düzenli doktor kontrolünden de geçtim. Teşekkür ederim şimdiden 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar ben dört yıldır evliyim haşimato hastasıyım ve haşimato olduğumu öğrenmeden önce çok sıkıntılı seneler geçirdim hastalığımın ne olduğunu öğrenmeden şifa bulmadan çocuk yapmak istemedim çünkü yutkunma güçlüğü çektiğim için yiyip içemiyordum şükür ki seneler sonra da olsa iyileştim artık rahatça yiyip içebiliyorum şimdi çocuk istiyorum ama henüz hamile kalamadım yumurtlamaya da denk getirdim takvimde yazdığı kadarıyla ama olmadı çok denemedim daha birkaç aydır deniyorum endişe edecek şey yok biliyorum ancak ben hemen hamile kalmak istiyorum bu hissimi yaşayanlar bilir şu an adetimin üçüncü günü nasıl bir yol izleyebilirim folik asit içiyorum adetim düzenli doktor kontrolünden de geçtim. Teşekkür ederim şimdiden 🙏🏻
Adet bittikten sonra gğn aşırı ilişki yaşarsanız şansınız artar takvim her zaman doğru değil. Ovülasyon testi alın ya da

Ovulasyon testi deneyin ya da yumurtlama oldugunda seffaf parlak uzayan bir akinti olur onu takip edin.

Gün aşırı ilişkiyi ben de düşündüm ama bakalım deneyeceğiz. İnşallah en kısa sürede kalırım çok sıkıntılı hissediyorum bazen biliyorum stres çok engel teşkil ediyor ama elimde değil

Merhaba canim bende 3 yillik evliyim daha hic nasip olmadi .. bende tiroid hastasiyim pko da var. Mutlaka omega3 ve KoenzimQ10 vitamini kullanmalisin yumurtaliklari gelistiriyor hücreleri yeniliyor sactan tirnaga kadar hücre yenileme etkisi var erkekler bile kullanabiliyor sperm kalitesinide artiriyor yumurtayida. Bide avakado vazgecilmezim oldu avakado folik asit deposu yani yumurtlamadan ziyade yumurtanin catlamasina da yardimci havuc yine yumurtanin catlamasina yardimci bu iki vitamini alip 1 sene stress yapmadan denemelisiniz beslenme de cok önemli paket gidadan , alkolden , sigaradan uzak durmalisiniz esli olarak hemde..

Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Hazır paketli gıdalar haşimatoya iyi gelmediği için ciddi oranda azalttım alkol de almıyorum. Beslenmeye oldukça dikkat etmeye gayret ediyorum. Bu ay gün aşırı deneyeceğim inşallah buraya hamile kaldım diye yazabilirim. Dediğiniz vitaminleri de araştırayım teşekkür ediyorum 🙏🏻 İnşallah siz de sağlıkla hamile kalırsınız bebeğinizi kucağınıza alırsınız her şey aslında biraz da nasip galiba

Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Hazır paketli gıdalar haşimatoya iyi gelmediği için ciddi oranda azalttım alkol de almıyorum. Beslenmeye oldukça dikkat etmeye gayret ediyorum. Bu ay gün aşırı deneyeceğim inşallah buraya hamile kaldım diye yazabilirim. Dediğiniz vitaminleri de araştırayım teşekkür ediyorum 🙏🏻 İnşallah siz de sağlıkla hamile kalırsınız bebeğinizi kucağınıza alırsınız her şey aslında biraz da nasip galiba
Cok iyi ozaman eger haşimato icin gerekli dozda ilacini alip bu vitaminlerini alirsan olur insallah, rabbim herkese nasip etsin ben 3 yil cok yiprandim kendiliginden hic bi sekilde olmadi tüp bebegin yolunu tutcam yakinda.. gelisme olursa yaz tamami cok sevnrm😊🍀🧿

Tabiki yazarım siz de yazın gelişmelerinizi merak ediyorum ve sizin için dua edeceğim aslında ben daha yeni denediğim için endişelenmem yersiz biraz utanıyorum
uzun zamandır deneyip sahip olamayanları düşününce ama ben hem ya olmazsa diye korkuyorum hem de artık çevremde sinir bozucu yorumlara maruz kalmaya başladım ondan böyle hassaslaştım. Velilerim bile bilip bilmeden tedavi düşündünüz mü diye yorum yapmaya başladı

Ayrıca dört yıldır düşünmeyip yeni düşündüğüm için olmazsa duyacaklarımda çok can sıkıcı olacak zamanında yapmadın şimdi de olmuyor işte gibi cahil cahil yorumlar insanları bir gün takmıyorsun iki gün takmıyorsun ama üçüncü gün sınırlarını zorlamaya başlıyorlar. İnsanlara anlatamıyorum kendim iyileşmeden çocuk yapmaktan neden kaçındığımızı

Gün aşırı ilişkiyi ben de düşündüm ama bakalım deneyeceğiz. İnşallah en kısa sürede kalırım çok sıkıntılı hissediyorum bazen biliyorum stres çok engel teşkil ediyor ama elimde değil
Ovülasyon testi daha çok strese sokar ve ilişkiyi mekanikleştirir. Siz düzenli ilişki deneyin en temizi. Bir de daha fazla vakit kaybetmek istemediğiniz için söylüyorum, eşiniz de bir muayeneden geçsin tedbiren. Bir sıkıntı yoktur inşallah ama olur da varsa bir de onunla uğraşmak zorunda kalmayın daha sonra

Ayrıca dört yıldır düşünmeyip yeni düşündüğüm için olmazsa duyacaklarımda çok can sıkıcı olacak zamanında yapmadın şimdi de olmuyor işte gibi cahil cahil yorumlar insanları bir gün takmıyorsun iki gün takmıyorsun ama üçüncü gün sınırlarını zorlamaya başlıyorlar. İnsanlara anlatamıyorum kendim iyileşmeden çocuk yapmaktan neden kaçındığımızı
İnsanlara kendinizi anlatmaya çalışmayın. 4,5 ay karnım belirginleşmedi. İnsanlar o kadar susmadı ki doktoruma gidip "Bir sorun mu var? Herkes karnın nerede, bebek nerede diye soruyor. Açıklama yapamıyorum" dedim. "Bebek iyi. Bir sorun olsa söyleyeyim ama yok. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin" diye kızdı da kendime geldim

Haklısınız aslında kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz yine de insanın bazen sinirine dokunuyor. Eşimin görünmesini biz de az önce düşündük bu ayda kalamazsam onun da görünmesini rica ettim dediğiniz gibi hiçbir sorun olmadığından emin olarak beklemek daha doğru 🙏🏻

Ayrıca zaten hiç susmuyorlar insanlar ay o kadar zorlar ki çocuğun olsa karnına laf ederler doğunca verecek akılları bitmez. Hiç çocuk sahibi olamayacak insanlar var onları ne kadar incitiyorlar ve bazıları da çocuk sahibi olmamayı tercih ediyor da olabilirler bu durumları düşünmezler çocuk olmuyorsa sorunun vardır mutlaka onlara göre

X