Arkadaşlar hepinize günaydın,
Hiçbirinizi tanımasam bile burada herkesin birbirine destek olması gerçekten insana inanılmaz güç veriyor. Ben tavsiyeden ziyade, basıma gelenleri kısaca anlatmak istiyorum çünkü bu yol gösterici olabilir. Zira, her ne kadar doktorlara güveniyor olsakta, onlar da mükemmel Teşhis koyamıyorlar. Ben Eylül Ayında bebek istegi ile ilk muayenemi oldum. Klasik olarak, oldukça Yaygın bir hastalık olan PCO (Polikistik over) tanısı kondu ve klomen tedavisine basladim. Başarısız 3 klomen denemem oldu ve yorulduğum icin 2-3 ay ara verdim. Yasım 28 olduğu icin tekrar doktora gittim ve hsg çektirmek istediğimi söyledim. Ilk 1 yıl buna gerek olmadığını, 1 yıl Korunmasız ilişkiden sonra hamile kalınmazsa o zaman çekileceğini söyledi. (Buarada bende sağlıkçının, laborantim)
24 martta adet olmuştum, adetimin 3. Günü "doktorun istemedigi" ama benim şüphelendiğim hormon testleri icin kan verdim ve sonuç olarak gebe kalmayı engelleyen prolaktin hormonunun yüksek OLDUĞUNU ögrendim. Sonrasinda bunu düşürmek icin dostinex'e başladım. 30 martta da hsg çektirdim. Cekim sırasında tüplerimde tıkanıklık olduğu ve ilacın 1.de değil, 2.de kanallardan gittiğini ögrendim. Sonuç olarak dün hala adet olmayınca eczaneden hassas gebelik testlerinden (predictor early) aldım. Sonucu görünce inanamadım. Gidip kan verdim, sonucum 69 çıktı. Hala idrak edemiyorum, şoktan çıkamadım hala...
Diyeceğim su ki, ilk 1 yıl doktorların gerek duymadıkları işlemleri ben kendi isteğimle yaptırdım ve tüplerimin tıkalı OLDUĞUNU, prolaktin hormonunun yüksek OLDUĞUNU ögrendim. Doktor yönlendirmesi cok önemli. Allah hepimizin gönlüne göre versin... (Âmin)