***Hamile kalmak isteyenlere tavsiyeler***

Fatos3458

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
2.254
2.606
Ben ilk bebişime hamile kalmak istediğimde ilk araştırdığım başlık buydu.O sebeple sizlerinde tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak isteriz..İlk açılışı ben yapamayım...

***Öncelikle yumurtala gününüzü hesaplamalısınız(hesaplama cetvelleri internette mevcut)ve bu günlerde ilişkide bulunmalısınız.
***İlişkiden önce sizin bir bardak ılık süt,eşinizin ise 1 fincan Türk kahvesi içmeniz önerilir.
***İlişkiden hemen sonra bir müddet yatakta sırtüstü belinizin altına yastık koyarak dinlenmelisiniz.
Vb......

ben de bayanların ilişkiden hemen önce ve hemen sonra sıcak banyo yapmamaları gerektiğini biliyorum.

stres olmucak bebek için ilişkiye girme düşüncesi olmucak kısacası rahat olucaksınız. Ayaklarınızı dikebilirsiniz havaya ve hemen duşa girmeyin bekleyin. Ayrıca uzun süredir evli iseniz ve bebek için korunmayı yeni bırakmışsanız bir kaç ay hormanel dengenin yerine gelmesi gerekiyor. Ayrıca bebek öncesinde ilişki sıklığı da önemliymiş. Doktorum öyle demişti.

Evet sanırım ben o katagorideyim,7 yaşında bir oğlum var ve 6,5 yıldır korunuyorduk, o sebeyle 6 aydır 2.bebişi beceremedik bi türlü

Arkadaşlar hepinize günaydın,
Hiçbirinizi tanımasam bile burada herkesin birbirine destek olması gerçekten insana inanılmaz güç veriyor. Ben tavsiyeden ziyade, basıma gelenleri kısaca anlatmak istiyorum çünkü bu yol gösterici olabilir. Zira, her ne kadar doktorlara güveniyor olsakta, onlar da mükemmel Teşhis koyamıyorlar. Ben Eylül Ayında bebek istegi ile ilk muayenemi oldum. Klasik olarak, oldukça Yaygın bir hastalık olan PCO (Polikistik over) tanısı kondu ve klomen tedavisine basladim. Başarısız 3 klomen denemem oldu ve yorulduğum icin 2-3 ay ara verdim. Yasım 28 olduğu icin tekrar doktora gittim ve hsg çektirmek istediğimi söyledim. Ilk 1 yıl buna gerek olmadığını, 1 yıl Korunmasız ilişkiden sonra hamile kalınmazsa o zaman çekileceğini söyledi. (Buarada bende sağlıkçının, laborantim)
24 martta adet olmuştum, adetimin 3. Günü "doktorun istemedigi" ama benim şüphelendiğim hormon testleri icin kan verdim ve sonuç olarak gebe kalmayı engelleyen prolaktin hormonunun yüksek OLDUĞUNU ögrendim. Sonrasinda bunu düşürmek icin dostinex'e başladım. 30 martta da hsg çektirdim. Cekim sırasında tüplerimde tıkanıklık olduğu ve ilacın 1.de değil, 2.de kanallardan gittiğini ögrendim. Sonuç olarak dün hala adet olmayınca eczaneden hassas gebelik testlerinden (predictor early) aldım. Sonucu görünce inanamadım. Gidip kan verdim, sonucum 69 çıktı. Hala idrak edemiyorum, şoktan çıkamadım hala...
Diyeceğim su ki, ilk 1 yıl doktorların gerek duymadıkları işlemleri ben kendi isteğimle yaptırdım ve tüplerimin tıkalı OLDUĞUNU, prolaktin hormonunun yüksek OLDUĞUNU ögrendim. Doktor yönlendirmesi cok önemli. Allah hepimizin gönlüne göre versin... (Âmin)

herkese selamlar bende 2 yıldır tedavi oloyurdum bende pko çikolata kisti , insilün direnci ve seker dengisizliği vardi çok yiprandim ilaç kullandim olmadi bitkisel kürler yaptım en sonunda dr çok sters yapıyorsun böyle olursan tüp bebek bile yapsak olmaz dedi ve birden kafama dankkk etti. dedim ki ben ne yapıyorum . tedaviye ara verdim kuran kursuna basladim iki ay sonra büük bir şokla hamile olduğumu öğrendim RABBİM istedikten sonra hersey boş ama hamile kalamamın en büyük düşmanı herseyde olduğu gibi stres. insan kafasını boşaltıp rahatlarsa herşey kendiliğinden oluyor. SÖZÜN ÖZÜ STERS YAPMAMAK....

Ovulasyon testi kullanmanızı tavsiye ederim
4 saat hiçbirşey yiyip içmeyin
Adetiniz bittigi andan itibaren esinizle 3 güne bir beraber olun
ovulasyon testiniz pozitif olduğu gün ve ertesi günü mutlaka birlikte olun
belinizin altına yastık koyun
Eşinizin bosalinca ayaklarınızı hemen yatak başlığına dayayin 1 saate yakın öyle yatın

Ben incir ve havuç kürünü tavsiye ediyorum bunun faydası oldugunu düşünüyorum arkadaşlar ibrahim saracoglu incir kürü yazın nete cikiyor...

bir de duayı unutmayın inanarak dua etmek çok faydalı ben teşbih çektim internetten araştırıp allah razı olsun arkadaşım hacet namazı kıldı dua etti 15. ayımda ikinciye hamileyim. inanarak dua

bir de duayı unutmayın inanarak dua etmek çok faydalı ben teşbih çektim internetten araştırıp allah razı olsun arkadaşım hacet namazı kıldı dua etti 15. ayımda ikinciye hamileyim. inanarak dua
Ayyyy tarihlerimiz ayniiiii...
Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Bal ,tarçın ,çörekotu kürü yapmanızı tavsiye ederim ben yaptığım ay hamile kaldım yumurtalıkları çalıştırıyor

Bal ,tarçın ,çörekotu kürü yapmanızı tavsiye ederim ben yaptığım ay hamile kaldım yumurtalıkları çalıştırıyor
Canim merhaba. Allah sağlıkla bebeğini kucagina almayi nasip etsin. Bu kürü nasil yapıyoruz ne zaman ne kadar yiyoruz soyleyebilir misin

Canim merhaba. Allah sağlıkla bebeğini kucagina almayi nasip etsin. Bu kürü nasil yapıyoruz ne zaman ne kadar yiyoruz soyleyebilir misin

Merhaba adetin 2.günü başlayacaksın bu küre 10 gün boyunca sabah, akşam bir tatlı kaşığı çiğneyerek yiyeceksin mutlaka çiğne ama yutma direk çörek otunun içindeki özü fayda ediyormuş ölçülerini, 1 tatlı kaşığı olarak hepsinden koyacaksın taze olarak yap hergün bal,çörek otu,tarçın karıştıracaksın.....Ben denediğim ay hamile kaldım bir vesile oldu belkide denemekten zarar gelmez dene bakalım...

teşekkür ederim paylaştığın için.corekotu tozu almicamm o zaman bide onu duymustum bildigimiz evdeki çörek otlarindan.tamam cnm adet günüm gecti ama sonuc da negatif ckti biraz daha bekleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…