Ben de 11 aydır tedavi görüyorum. Over Kist için ameliyat olduktan sonra zaten düzensiz olan adetlerim daha da düzensiz olunca tedaviye başladık. Eşimde ve bende hormonal ya da herhangi bir sorun yok, ameliyattan sonra rahim ve yumurtalıklarımın tertemiz olduğunu söylemişti doktor. Sigara ve içki de kullanmadığımız için daha kaliteli bir yapımız olacağını da söyleyen ve ameliyatımı çok iyi yapan doktoruma ameliyatım açısından minnettarım ama tedavi süresince beni çıldırttığını da söylemeden edemeyeceğim.
Progestan ile adet düzensizliğim sona erdi ama zaten normalde yumurtam oluşmasına rağmen klomen verdi. Tamam dedik sayıyı, ihtimali arttırıyor ama normalde oluştuğundan çok da farklı bir sayıda olmadı. Ameliyatta tüplerin açık demişti, tedavinin 8. ayında rahim filmi istedi. O da temiz çıktı. İzmir'den bir doktorla görüştüğümde en başta yapması gerekeni 8. ayda yapmış olması çok yanlış kaldı ki 3. aydan sonra aşılama önermesi gerekirdi dedi.
Son ay günde 4 tane klomen verdi. Aşılama yapacağız dedi. Gittiğimde aşılama %10-15 arttırıyor istersen yapmayalım dedi moralimi bozdu, altüst etti beni. Stresin var diyor da stressiz insan mı var dedim ben de. Bu ayda normal yolla denedik. Eğer ki tutmaz ise (Allah'ım ne olur tutsun) ilaç vs tedavilerine son verip doktorumu da bırakacağım. Özel hastanelerden soğudum. Resmen giriyorum bakıyor klomen progestan veriyor yolluyor. Halden anladığı yok. İçerideki tüm kadınlara da aynılarını diyor.
Ekstra bir önerisi olan var mı. İstanbul ve Kocaeli çevresinde gidebilirim doktora. Kızlar 28 yaşındayım ve artık hamiş kalmak istiyorum.
Bacım seni benden ii kimse anlamaz ben tam 3 senedir klomen, menegon ye Allah ye. Horman ilacı almaktan yüzümde kıllanma olmaya başladı. Allah seni inandırsın nefret ettim kadın doğumculardan. Sadece bi doktor bana sana neden aşılama denemediler ki dedi, bende bilmem hiçbir doktor önermedi dedim. Bende iltihap vardı. Onun için ilk onu halledelim sonra sana aşılama deneyelim dedi ama şansssızzzzzııııım ki doktor bi hafta sonra başka ilde göreve başladı ve nereye gitti bilmiyorum. Bende artık senin gibi tedaviden kaçıyorum. Eşim olsun tekrar deneriz bir daha tedavi olursun diyor ama benim yaşadığım ruhsal bunalımı, zayıflayamamı, yüzümdeki kıllanma ve sivilcelenmeyi görmüyor. Bebeğim olmadığı gibi aynaya bakınca kendimden de nefret ediyorum. Kısacası seni çok ama çooook ii anlıyorum. Ama çare yok para alabilmek için ha bire git gel diye sürekli ilaç veriyorlar.
Ben 2 ay once bebeyımı kaybettım kurtajdan sonra ilk reglımı oldum ve suan korunmuyorum allahm hepımıze anne olmayı nasıp etsın
Arkadaşlar lütfen böyle bişey yaşayan veya bi yakını yaşayıp bilen varsa beni bi aydınlatsın ya nevrim döndü...
Bebek beklerken ayın 17 sinde pembemsi bi akıntı geldi ama öle bi geldi ki üstüm başım battı sandım tuvalete koştum bi daire şeklinde bişeycik başka yok. Hasta oldum dedim pet koydum yaklaşık 4-5 saat sonra baktım küçük daireler şeklinde 3-4 tane kahverengi akıntı başka bişey yok. Biraz sonra tekrar baktım kahverengi akıntı var ama yanında pembemsi akıntı ve sümüksü yapıda bi akıntı daha var. Anlıcanız ben hiç böle bişey görmedim hala devam ediyor ama normal hastalık gibi değil ne aşırı fazla hani adet olur gibi geliyor nede tutunma kanaması gibi az... Göğüslerim de ki acı, şişlik ve damarlarının belirginliği devam ediyor. Ayrıca vücut sıcaklığım 37 derece el ve ayaklarım yanıyor. Üstüne üstlük bide grip oldum. 3 gün oldu bunlar olalı. Ama nevrim döndü ne olur bi Allah'ın kulu bana bişey desin ya nevrim döndü vücuduma neler oluyooooor.
Bu sürüçte en büyük destekçilerimiz eşlerimiz hakikaten. Ben de aynı şekilde adet olduktan sonra hıçkıra hıçkıra ağlayıp aynaya bakmaktan nefret eder olmuştum ama eşimin de diretmesi ile ve illaki olacak olmazsa da bizden önemli değil demeleriyle kendime geldim bacım. Kilo çok canımı sıkıyordu onu da ilaç kullanmayı bırakınca halledeceğim. Kadın doğumcular aldıkları paraya bakıyorlar artık. Kadın bana 3 aylık klomen yazmayı önerdi ya. Dedim ben bu ay hamile olmayı umuyorum siz bana klomen yazıyorsunuz öteki ay için. Ne kadar moral bozucusunuz. Düşünemedim diyor. Düşüneceksin arkadaşım. Kafan rahat değil diyorsun, senin yüzünden değil. İnanmıyor bana, hamile olacağıma. Doktor gerçekten çok önemli.
Yaşım 28 daha. 35'inde evlenip hamile kalanlar var ama senin de söylediğin gibi süreç çok yıpratıcı. Bitsin artık ve gülsün yüzümüz. Yeniden doğmak diye buna diyeceğiz hele bi hamiş kalalım
Amin cnım rabbımdn tek isteyım bu allahım benımle aynı durtumu yasayan herkese nasıp etsınBacım başın sağ olsun, Allah sabır versin. Hayırlısıyla bir kere daha hamile kalmayı, anne olmayı nasip etsin.
Cok heycanliiiikızlar bahsetmiştim evvelsi gün erken gebelik testi yaptım çıkmadı .. ama içimde azda olsa umut var yarın hastalanmazsam tekrar test yapıcam .. dua edin olur mu
Cok heycanliiii
kızlar bahsetmiştim evvelsi gün erken gebelik testi yaptım çıkmadı .. ama içimde azda olsa umut var yarın hastalanmazsam tekrar test yapıcam .. dua edin olur mu
bence yap böyle endişeli beklemektense ... şüpheli ilişkinden en az 10 gün geçmiş olması lazım birde erken gebelik testi yapsan sanki daha iyi çıkabilir .. en kötü ihtimal kan testi yaptır o %100 sonuçta .. rabbim yardımcımız olsun hadi insallah güzel haberler vericez birbirimizeKızlar progestanım bittikten en geç sonraki gün adet oluyordum 2 gün geçti olmadım. Bir kere daha böyle olmuş ve 10 gün gecikmeli adet olmuştum ki hamileyim diye ne kadar umutlanmıştım düşünün. Test yapsam mı sizce. Karnımda adet olacakmışım gibi bir ağrı da var ama ne yapsam sizce?
canım yerleşme kanaması ş olabilirimi acaba o pembe kanama?Yaa bıse soracam lütfen yardım
Cok merak edıyorum teste de cesaret edemiyorum adetime 1 hafta var bel agrım var ara ara kasıklarımda batmalar ar adetım bıttıkten sonra 12. Gunde pembe bı kanamam oldu.ilk gebeliğimde kalbı durduğu ıcın kürtaj olmak zorunda kalmıştım ılk gebeliğimdeki belirtileri yaşıyorum sizce hamılemıyım
Valla ilk gebeliğimde de bole olmuştu bana da yerleşme kanaması gıbı geliyocanım yerleşme kanaması ş olabilirimi acaba o pembe kanama?
İnşallah canım inşallah hamişsindir şemin yaramaz yerleşiyordurValla ilk gebeliğimde de bole olmuştu bana da yerleşme kanaması gıbı geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?