Hamile kalmak isteyenler ve şüpheleri olanlar :)

Hamile kalmak isteyen arkadaşlara bütün jinekologların önerdiği takvimle gün sayma yöntemini öğrenmelerini,

* En az üç kez 3-4 hafta aralıklarla ve cinsel perhiz uygulamak suretiyle eşinize spermiyogram testi yaptırmanızı, spermler düşükse doktorun önereceği sperm çoğaltıcı ilacı uygulamanızı ( küçük doz klomen kullanıyorlar genelde), destek olarak keçiboynuzu kürü yapmanızı

* Bayanlara ait tüm hamilelik öncesi testleri yani PKO- TİROİD-PROLAKTİN-ŞEKER-HER TÜRLÜ KİST ARAŞTIRMASI- RAHİM İÇİ VE YUMURTALIK YAPIŞIKLIK TESTLERİNİ (yani HSG filmi) yaptırmalarını öneriyorum.

*Folic asit desteğini en az 3 ay önceden alamaya başlamalarını, vitamin eksikliği varsa bunları kan testiyle ölçtürüp gidermelerini, maydonoz, adaçayı gibi düşük tehlikesi yapan besinlerden uzak durmalarını öneririm.

Meyve sebzeyi, çiğ fındık fıstık badem gibi şeyleri bol tüketmelerini öeneririm. Bu arada ben de incir kürü yaptım ama inanmazsınız 3 hafta cır cır oldum ölüyordum neredeyse... Bu yüzden kendi bünyenize göre bu kürleri kullanın , unutmayın incir aynı zamanda kabızlık gidericidir bir numaralı bağırsak söktürücüdür. Soğan kürünü de uyguladım bi,r yan etkisini ben görmedim bazıları tansiyonlarını düşürdüğünü yazmıştı. Yani kürleri uygularken pek ilaçlarla falan karıştırmayın, kendinizi kontrol ederek ilerleyin gerekirse bırakın. İncir kürü çok güçlü bir kür bu yüzden yan etki yapabilir hatta kist de yapabilir...

Herkese mutlu, sağlıklı bebekler....

Oluruna birakmaktan kastim; gun asiri olmasi icin bazen misafirlige cagiriolar gitmioruz yapicaz die falan. Haliyle esim de strese giriyo. Yipratici bir donem oluyor.
Folik asit aldim kullaniyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Esim keciboynuzu pekmezi tuketiyo hergun. Bende incir kuru yapiyorum. Yumurta takibine gelince hergun atesimi olcuyorum. Yumurtlama gununu gecen ay yakalamistim. Bu ay da az cok anlarim hangi gun olacagini ama emin olmak icin ovulasyon testide aldim. 2ay once doktora gittim kontrollerimi yaptirdim bir problem yok dedi. Testler yapti. Esim de bu hafta sonu sipermiogram testi vericek emin olmak icin. Ben 3aydir deniyorum. Dk hapini 3ay once biraktim belki onun etkisi olabilir diye bu ay stres yapmak istemiyorum. Gectigimz aylarda yumurtlamadan snra calismalari biraktik sanirim onum icin tutunamadi. Bu sefer obur adet gunune kadar gu asiri calisma yapicam. Iliskiden sonra sabaha kadar yatiyorum. Altima yastik koyuyorum, ayaklarimi dikiyorum. Esimde hemen cekilmiyo 1-2dakika bekliyo ki spermler geri gelmesin. Bu konuda yapilabilecek neler varsa hepsini yapiyorum. Oluruna birakmak dediysem cahillikten bisi yapmicam die deil. Kafama takmamak icin.
Bu arada tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Spermiogram testi ile ilgili de bilgi verirsen sevinirim. Tesekkurler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biraz uzun oldu ama bisey daha sormak istiyorum sana.
Ovulasyon testinde cift cizgiyi 2gun ust uste yakaladim ben. Acaba o cift cizgiyi yakaladigim zaman mi ertesi gunu mu iliskiye girmem gerekiyo???

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kuzucum ne oldu sana neden kabga ettınız kı ahh ya oyle deme tatılın tadını cıkar bak ozlemıssındr aılenı. Hem onlara bellı etme esınle tartstgnzı uzulurler snra sızı hep boyle sanarlar

Yukarıda da belirtmiştim ben Ovülasyon testi kullanmıyorum TAKVİM YÖNTEMİ KULLANIYORUM çok daha sağlıklı ve güvenilir...Ayrıca ovülasyon testinde kesinlik diye birşey yok yumurtlamandan kalan kalıntı hormona bile cevap verebilir ve sen ilişkiye girdiğinde çok geç olmuş olabilir. Takvim yönteminde böyle bir risk yok.

Bir de biz bugün çocuk yapıcaz günü diye birşey yok, artık gerekirse mekaniğe bağlayın 9)Günaşırı yapmak zorundasınız bir kere öyle saatlerce sevişmek değil bu...Ne stresi siz birbirinizi seviyorsunuz sonuçta:)) Bir de yaptığınızda altına belini hafif yükseltecek yastık koy ve işlem bitince de ayaklarını duvara kaldırıp 20-30 dk öyle bekle.

Ovülasyon testini ben önermiyorum hem pahalı hem güvenilmez bir yöntem hiç gerek yok. O yüzden buna cevap veremiyorum...Sen dediklerimi yap da önce ovülasyon testleri falan fasa fiso...Yumurtlama gününü hesaplamayı öğren ve günaşırı birliktelik olayını halledin....

Hadi kolay gelsin, eşine de taze fındık fıstık, ceviz, keçiboynuzu vb. şeyler yedirmelisin, arada proteinli gıdalar yeşillik böylece spermleri de artar. İlişki sonrası 5 yumurtayı haşlayın ve beyazlarını (saf protein) eşiniz yesin mutlaka...

Canım spermiyogram testinin düşük çıkmasına neden olan önemli bir faktör var o da antibiyotik kullanmış olmak. Benim eşim mart ayında bağırsak ameliyatı oldu ve yüksek dozlu antibiyotikler kullandı ve ameliyattan bir ay sonra spermiyograma başlamıştık ilk spermiyogram sınırın az üstünde çıktı. Nedeni herhangi bir nedenle aldığın antibiyotikler grip olur nezle vs. olur bunlar spermleri azaltıyor, öldürüyor... Öncelikle antibiyotik kullanmamalı eşin, vücuttan atımı zor...

Bunun yanısıra eşine keçiboynuzu kaynat her sabah cezvede 4- tane falan kır 15 dk. kaynat ve soğuyunca içsin ve yapabilirsen akşam yatmadan da yap aynısından sperm çoğaltıcı etkisi var, kalitesini de arttırıyor yan etkisi yok tadı da güzel...

Spermiyogram malum dışarıda yani ev ortamından uzakta bir yerde yabancı hemşirelerin şunların dolaştığı biryerde olacağından eşin asıl burada stres yapabilir...Evde neden stres yapıyorsunuz ki... Şimdi burada ayıp günah yok çocuk yapma aşamasında, eşin kesinlikle kendini uyarırken tükürük, kayganlaştırıcı madde, sabun vs. hiçbirşey kullanmamalı spermleri öldüren maddeler bunlar. Bize de bunları merkezdekiler söylemedi, maalesef internetten öğrendik. Evde yapalım dedik evde zor olur yani buraya taşırken yolda ölebilirler buraya gelsin eşiniz dediler....Çok teşekküllü bir yer ise eşlerin beraberliği için uygun belki bir oda falan verirler ama genelde öyle olmuyor canım eşin kendi kendine uğraşıyor. Benim eşim ilk testte çok az geldi stresten midir nedir dedi, çünkü yabancı ortam eviniz değil....

Ayrıca eşine her ilişki sonrası çiğ badem, ceviz, fındık, balık, yumurta beyazı, az salata gibi öğünler ayarlamalısın canım... Spermin oluşması yani atılan spermlerin yerine yenilerin oluşması döngüsü 3 aymış... Yani o 3 ayı geriden beslenmeyle desteklemek lazım... Yeni gelen spermlerin hem kaliteli hem yeterli olabilmesi için kardeşim...

TAKVİMLE GÜN SAYMA METODUNU da MUTLAKA ÖĞREN canım, yumurtladığın gün her zaman adet olduğun günden 12-14 gün çıkarıyporsun o zaman başlamış sayılıyor ve yumurtlama gününden başlamayacaksın yumurtlamadan 4-5 gün önce başlayıp adet gününe yaklaşana kadar günaşırı beraberlik yapacaksınız...

Kolay gelsin, yakın zamanda olur inşallah .. Mutluluklar....

Bir de ekleyeyim, spermiyogram öncesinde cinsel perhiz yapmalısınız şöyle 4- 5 gün kadar. 5. günü örnek vermek zorunda örneğin. Sonra bu testi en az üç kere yaptırmalısınız ve aradan en az 1-2 hafta geçsin arada besleyin eşinizi ve 3 tane spermiyogram testiniz olsun en azından ilkinde genelde düşük çıkıyor örnek miktarı da stresten az geldiği için sonra çoğalıyor yavaş yavaş...

bu iyi geldi teşekkürler.

benim bilgilerimden extra bişi söylemedin canım. saol yine de. gün sayma metodunu biliyorum ve uyguluyorum zaten. ov testi sadece emin olmak için ama sanırım sen onu kullanmadığın için pek bilmiyorsun.
diğer söylediklerinin hepsini hatta biraz daha fazlasını yapıyoruz şuan. ama bakalım allahın takdiri tabi. ben yumurtlama öncesi sonrası toplamda 14-15gün günaşırı çalışıyorum. bu ay denemediğim tek şey var onu denicem yumurtlama sonrasında da çalışıcam. belki geç döllenme gibi bişey oluyodur.
saol canım verdiğin bilgiler için. snde yok dimi bişey? çalışmalara devam sende?

Spermiyogram için anlattıklarımı biliyor muydun gerçekten, hayır yaptırmadık dediğin için bu kadar özelime varana kadar ayrıntısıyla açıkladım... :))

Son düzenleme:

bunları bende biliyorum dediğim için mi ukala oldum anlamadım...
evet biliyordum nette heryerde yazıyor zaten, siz yaptırdınız belki başka bişeyler biliyorsundur diye sordum.
hiçbizamanda en çok ben biliyorum, bu bilgilerim bana yeter modunda biri değilim ben.
kim ne anlatsa dinler bilgilerimi çoğaltmaya çalışırım.
ki snn anlattıklarını da hepsini okudum acaba biliyor muyum bende yapıyor muyum die.
ve teşekkürde ettim zaten. neden anlattın biliyoruz bunları demedim?
bence senin yaptığın biraz ukalalık oldu şuan.
ben biliyorum sana anlatıyorum teşekkür et biliyorsan da geç otur der gibi bi cevap bu.
bildiğimi 'biliyorum' demek suç mu yani.
onu öğren bunu öğren demişssin yazdıklarında;
bende biliyorum zaten dedim.
bu topik bunun için var, herkes tecrübelerini paylaşıyo.
herkesin başından benzer şeyler geçiyo, burda tek olmadığımızı görüp güç alıyoruz birbirimizden.
kalp kırmana gerek yok bence.
madem çok iyi biliyordun niye sordun lafı bnce gayet kırıcı...
neyse tekrar teşekkür ederim HERŞEY İÇİN...
umarım allah sana istediğin zamanda bi evlat verir...

Eh iyi ya ben de tecrübemi paylaştım işte. Madem amacın ben herşeyi biliyorum demek ve herşeye zaten nette yazıyor demek o zaman netten baksaydın ya aynen yukarıda söylediğin gibi. Ama sen ben zaten biliyordum diyerek benim kendi özelimde yaptığım uyguladığım şeyleri elinin tersiyle öteledin asıl ukalalık budur.... bu yaptığında paylaşma isteği yok açıkçası... Öyle mahsuscuktan da sen de devam et diyiverdin en sonunda oldu mu :)) Kibarlık yoktu verdiğin cevapta, sadece ben herşeyi biliyordum zaten ama neyyyyse diyiverdin bu kadar basit.....

Merhaba kızlar bişey sorcam ya benim adetim 4 gün gecikti ve 3 gündür böyle iğne gibi batmalar oluyor hamilemiyim acaba

Merhaba kızlar bişey sorcam ya benim adetim 4 gün gecikti ve 3 gündür böyle iğne gibi batmalar oluyor hamilemiyim acaba

Merhaba canım...3-4 gün henüz çok erken... Adeti 1 ay gecikenler bile olabiliyor, sonuçta yeme düzeninden uyku düzenine herşey etkiliyor adet gününü ve 3-4 günden 1 hafta 10 güne kadar gecikme normal... Ancak 1-2 ay olunca gitmelisin şüphelenmelisin birşeylerden ki bu illa hamilelik değil, kist, hastalık şüphesi vs. de olabilir..

Çok merakta kalıyorsan bunlar sadece batma hissi hamilelik belirtisi sayılmıyor. Başlıca belirtiler göğüslerin dolgunlaşması ve gerilip sancıması, alt kasıklarda şaırı ağrı bacaklarda ödem, cinsel bölgelerde renk koyulaşması , gaz şikayetleri falan oluyor... Mesela benim adetime 13-15 gün var ve bütün bu saydığım belirtiler var ama yine de ben hamile miyim diyemiyorum kesin olarak. Anca şüpheleniyorum sendeki normal bir gecikme, adet illa günü gününe saati saatine olacak diye birşey yok 15 güne kadar gecikebilir o ay aldığın aspirinden, yediğin maydonoza, ya da aldığın başka bir ilaca kadar, strese kadar herşey etkileyebilir bir de sıcaklar da yani sıcak havalarda gecikme daha sık oluyor...

Bence sadece o ufacık batma hissinden anlayamazsın bir 7 gün daha bekle olmadı eczane tipi hamilelik testi al ondan öğrenirsin canım. Geçmiş olsuun... Yaşın henüz gençse zaten olur, kontrollerini ve hamileliğe engel konuları da araştırt derim canım... dilerim...

bunun hamilelik belirtisi olduğunu söyleyenler var.
bende de son 2ay oldu ama malesef hamile değilim.
ama sen dikkat et. biyerlere uzanma.
ağır kaldırma. çok gerinme. ve yatarken mümkün mertebe ayaklarını toplayarak yat.
ve en yakın zamanda test yaptır.
olumlu sonuç olabilir ama kendini şartlandırma ben hayal kırıklığına uğramıştım...

Hayır canım sadece iğne gibi batma olmuyor göğüslerimde dolgunlaştı ve el değince ağrıyor ama en çok beni o kasıkta iğne gibi batmalar rahatsız ediyor ani hareket yapınca veya ayağa kalkınca çok ağrıyor 10 saniye sonra falan geri geçiyor sık sık tekrarlanıyor gün içerisinde, bir de iş yerinde olduğum için sürekli ayağa kalkmak zorunda kalyorum o zaman daha çok ağrıyor.Daha önce adet olduğum zamanlar bunu yaşamamıştım tabi dediğin gibi hava değişikliği yiyip içtiklerimde etkiliyor olabilir şimdi test yapmayı istemiyorum iki üç gün daha geçtikten sonra dayanamayıp yaparım :))

Evet canım dikkat ediyorum onlara. Dediğin gibi kendimi şartlandırmıyorum zaten çünkü böyle heveslenip olumsuz sonuç alınca üzülüp hayal kırıklığına uğruyorum

Sadece batma hissi dediğin için benim cevabım da buna göre oldu gördüğün üzere. Ayrıca o söylediğin ağrı batma hissi değil, yani sanki regl olacakmış gibisin ama daha şiddetli ağrın var şeklinde... Bazen regl öncesi sendromu da ağır olabiliyor... Göğüslerdeki rahatsızlık çok önemli çünkü prolaktin salındığı için göğüsler çok sızlıyor ama adet öncesi gibi değil daha fazla bir sızı oluyor ve aşırı hassasiyet ve genital bölgelerdeki koyulaşma belirtisi çok çok önemli. Sadece batma hissi ise yetersiz belirti göğüslerinin bayaa acıması ve hamileliğin tutunduğunu gösterir pembemsi oturma kanaması gibi belirtilerinin olması gerekiyor. Söylediğim gibi çok erken birkaç gün şaşan adetinin sancıları da olabilir...Evde hep bir test kutusu bulunduruyorum ben sen de test yap adet için bekledikten sonra .. Yaa 3-4 gün nedir daha :))) Geçmiş olsun kardeşim umarım bebeğin de zamanında gelir seni mutlu eder...

Galiba biraz daha beklemem gerekecek. İnşallah canım benim çok sağol :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…