• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bunu kendisiyle ciddi bi şekilde konuşacam kendimide tekrar muayene ettircem bakalım sorun hala bendemi inş daha kötü bişey çıkmaz, bu arada ameliyattan sonra çocukları oldumu peki?
Evet canım ameliyattan 1 ay sonra oldu çocukları şimdi 1,5 yaşında sağlıklı 🙏🏻🙏🏻
 
Allah isteyen herkese minik böyle ponçik mi ponçik sağlıklı eli ayağı tam evlat nasip etsin 7 aydır evliyim evlendiğim ilk günden beri istiyorum nasip değilmiş olmadı 6 ay şuan adetim 3 gün gecikti ama beklicem 1 hafta Rabbim nasip eder hepinize inşallah 🤗
Güzel haberlerini ver bize inşallah 🙏🏻
 
Güzel haberlerini ver bize inşallah 🙏🏻
Şuan tam 1 hafta oldu adet olmadım dün temizlik yaptım şimdi kasıklarımda batmalar aniden kalkınca batma falan oluyor bakalım eczanenin açılmasını bekliyorum gidip bakıcam varmı yok mu minik eller 😅
 
Bende hamile kalmaya calısıyorum kimyasal gebelik düşük falan hiç olmadı. Ağustosun basında kistlerim vardı. laparoskopi oldum tüplerim acıldı sonrasında sonrasında denemeye başladık. Ameliyattan sonra ilk 3 ay oluyormus genelde ama olmadı endişeleniyorum tekrar tüplerim kapanır diye 😔

iyi günler benimde sol rahmimde kistim var ve tüplerim için rahim filmi çektirmiştim doktor tüpleri ve laparoskopi yapması söyledi ve ben nedense ondan çekiniyorum nasıl bir süreç anlatabilir misiniz acaba
 
Şuan tam 1 hafta oldu adet olmadım dün temizlik yaptım şimdi kasıklarımda batmalar aniden kalkınca batma falan oluyor bakalım eczanenin açılmasını bekliyorum gidip bakıcam varmı yok mu minik eller 😅
Hadi inşallah sevindir bizi 😍😍 rabbim isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın 🙏🏻🧿
 
Selam bende 3

35 yaşındayım 2 aydır deniyoruz henüz bisey yok panik olmaya başladım 💔😞
Canım 2 ay çok yeni insan neler öğreniyor buradan biz halk olarak bu tarz şeyleri konuşmaya ayıplı proğramlandığımız için öğrendikçe değişiyor bildiklerimiz 2 ay çok erken bir süreç strest yapmak seni aşağıya çeker eşininde hevesini kırabilirsin 🙏🏻
 
en önemlisi doktor biz ne dersek diyelim doktoru asla geçemeyiz ilk önce eşiniz ve siz tedbir amaçlı görünmeniz şart belki çok basit bir sebebten ötürü olmuyor ? Yada hiç bir sorununuz yok ? Veya eşinizden ötürü olmuyor yaşınız gereği çok dikkatli olmanız gereken süreçler tedaviler malesef çok uzun sürüyor zaman kaybetmeyin derim 🙏🏻
 
en önemlisi doktor biz ne dersek diyelim doktoru asla geçemeyiz ilk önce eşiniz ve siz tedbir amaçlı görünmeniz şart belki çok basit bir sebebten ötürü olmuyor ? Yada hiç bir sorununuz yok ? Veya eşinizden ötürü olmuyor yaşınız gereği çok dikkatli olmanız gereken süreçler tedaviler malesef çok uzun sürüyor zaman kaybetmeyin derim 🙏🏻
Haklısın bir an önce başlamak lazım
 
ÖNCELİKLE MERHABALAR BEN BU YAZIYI HAZIRLARKEN ÇOK DÜŞÜNDÜM VE EMEK VERDİM ; çünkü bir sürü konu başlığı , Mesajlar okudum herkesin düşüncelerinde tabiki haklı kimse kendine iyi gelemeyen hiç bir şeyi paylaşmaz burada okuduğum geneline iyi gelen ve doğruluğuna emin olduğum her şeyi paylaşmak istedim tek bir postta umarım önce Allah izniyle yardımcı olabilirim .. uzun bir post olabilir fakat hepsini tek başlıkta toplamaya çalışacağım 🙏🏻
  1. DOKTOR KONTROLÜ (EN ÖNEMLİSİ )
Kadın yada erkek fark etmeksizin bir çocuk düşünceniz olduğu takdirde ilk önceliğiniz doktor kontrolü olmalıdır . Doktora gitmeniz için beklenen bir süre olmamalıdır rutin kontrol dahi olsa ilk önceliğiniz doktora gözükmektir bir infinite ( belirsiz sebebten çocuk olmadığını düşünmek ) olmadan da gidilmesi gerekir ; çünkü sağlıklı bir anne ve baba adayı bir o kadar sağlıklı evlat demektir .. Kadınlar için KADIN DOĞUM PLK. Erkekler için ise ÜROLOJİ doktorlarına gözükmek gerekmektedir ama her ihtimale karşı doktorunuzu iyi araştırıp ikinci bir doktora gitmenizde yarar var .. İlk öncelikle ;​
KADINLARIN HAMİLELİK ÖNCESİ YAPTIRMASI GEREKEN TESTLER ;
  1. Smear testi: Rahim ağzı taraması testi olarak bilinir. Rahim ağzında herhangi bir kanser hücresi ya da kansere dönüşme ihtimali olan bir lezyon olup olmadığını anlamak için yapılır. Her kadının en az 2-3 yılda bir yaptırması gereken test, hamilelikten önce de mutlaka yaptırılmalıdır.
  2. RUTİN BİYOKİMYA TESTLERİ : Kanda bulunan demir, kalsiyum, potasyum ve benzeri minerallerin ve idrardaki ürik asit vb. miktarının ölçülmesi için yapılan testlerdir.
  3. HEMOGRAM :Kan sayımı olarak da bilinir. Herhangi bir anemi (kansızlık) durumu olup olmadığına bakmak için yaptırılmalıdır.
  4. TİROİT TESTLERİ :Tiroit hormonlarının seviyesinde herhangi bir bozukluk olup olmadığına bakmak için yaptırılan TSH, T3, T4 testleridir. Bu hormonlar gebelikte bebeğin gelişimini etkileyebileceği için özellikle hamilelik öncesinde mutlaka ölçülmelidir.
  5. HEPATİT TESTLERİ :Hamilelik sürecini etkileyebilecek bir Hepatit virüsünün bulunup bulunmadığına bakmak için yaptırılır.
  6. Diğer testler: Eğer akraba evliliği durumu ya da eşlerden birinde cinsel hastalık geçmişi varsa, genetik hastalıklarla ilgili bazı taramalar da yapılması gerekebilir.
ERKEKLER İÇİN ÇOCUK ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN TESTLER ;
  1. Genel Fiziksel Muayene: Genital organlar muayene edilir. Tıbbi geçmiş, geçirilen hastalıklar ve kullanılan ilaçlar öğrenilir.
  2. Sperm Analizi : Erkek infertilitesinde yapılan en önemli test sperm analizidir. Bir veya birden çok defa sperm örneği vermenizi istenebilir. Sperm örneği temin edilir ve laboratuvarda miktar, renk, enfeksiyon varlığı olup olmadığı, sperm sayısı, spermlerin şekli ve hareketliliği açılarından incelenir.
  3. Hormon Testleri : Testosteron düzeyini ve diğer erkek hormonlarını incelemek için yapılan kan testleridir.
  4. Rektum ve Testis Torbası Ultrasonu: Geri boşalma gibi problemlerin varlığının teşhisi için ultrason istenebilir.
- 2. KADINLAR İÇİN OVÜLASYON TAKİBİ -
Ovülasyon nedir ?
yani yumurtlama dönemi bebek sahibi olmak isteyenler için önemli konuların başında gelmektedir. Birçok kadın bu hesaplama ile hamile kalmaya çalışır. Bu nedenle de pek çok farklı bilgi, kimi zaman bu süreci zorlaştırmaktadır.
Yumurtlama, belirli bir yaş ve dönemden sonra her kadının yaşadığı bir durumdur. Yumurtlama süreci; yani yumurtlama hamilelik için en uygun günlerdir. Ovülasyon sayısının artırılması ve gebe kalınmasının yükseltilmesi sürecini içermektedir.


Uygun günleri belirlemenin en pratik yolu
Adet döngüsü normal olan kadınlarda yumurtlama, adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşmektedir. Bu, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yoludur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14’üncü günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14’üncü güne denk gelir. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını artıracaktır. Adetleri düzenli olarak 30 gün süren bir kadın adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16’ncı gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü yaklaşık olarak 21’nci güne denk gelecektir.
Kişiden kişiye farklılık gösterebilir sadece 14.günü demek yanlıştır bazı kadınlarda 16. Ve 20. Günlerinde görüldüğü de çoğunluktur .


YUMURTLAMA TAKİBİ (YUMURTA TAKİBİ )

Sağlıklı yumurtlama takibi nasıl yapılır?
Yumurta takibi folikül, yumurta hücresini içeren küçük keseciklerdir. Kadın yumurtalıklarında çok sayıda folikül bulunur ve bunlardan her adet döngüsünde bir tanesi büyüyerek çatlar içerisinden yumurta hücresi atılır. Yumurta ölçümü yumurtalıkta büyüyen folikülün aşama aşama boyutlarının ölçülmesidir. Bu ölçümlerin yapılmasının sebebi folikül çapı belli bir büyüklüğe ulaşınca çatlama zamanını belirlemek, zamanlamalı ilişkiyi programlamayı sağlamaktır. Vajinal ultrason yoluyla folikül büyüklüğü ölçülür. Karından yapılan ultrason yoluyla da ölçüm yapılabilir; ancak transvajinal ultrason kadar net görüntü sağlanamaz. Ultrason işlemi sırasında ağrı olmaz bu basit ve rahat bir uygulamadır.


Yumurtlama belirtileri
  • Vajinal (servikal) akıntıda artış olması ve bunun şeffaflaşması yumurtlama olmadan bir kaç gün önce başlamaktadır.

  • Yumurtlama ile beraber vücut ısısında artış saptanır. Bu hafif artış genellikle hissedilmez; ama derece ile ölçümde rahatlıkla fark edilir. Özellikle vücut ısısı takibi yapan kadınlar bunu rahatlıkla tespit edebilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.

  • Bu sürecin öncesi veya sırasında kasık ağrısı şikayeti de görülebilir. Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan birkaç gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. Kimi zaman bu ağrıya hafif vajinal kanama da eşlik edebilir.

  • Memede hassasiyet, dolgunluk ve gerginlik en sık belirtilerdir.

  • Karında şişkinlik hissi görülebilir.

  • Libido artışı genellikle yumurtlama olmadan birkaç gün önce başlar.
- OVÜLASYON TAKİBİ -
Ovülasyon testi nedir?
Ovülasyon testi vücuttaki LH hormonunun varlığını tespit eden bir araçtır. LH hormonu yumurtaların gelişmesini sağlayan hormondur ve bu dönemde salgılanır. Vücutta LH hormonu salgılanmaya başladıktan 24 -36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir.

Ovülasyon testi nasıl kullanılır? Ovülasyon testi nereden temin edilir?
Ovülasyon testleri eczanelerde satılır. Birden çok seçeneği vardır. Durumunuzu eczacınızla paylaşmanız en doğru testi seçmeniz konusunda size yardımcı olmasını sağlar.

Ovülasyon testi ne zaman kullanılır?
İlk önce ovülasyon testi kullanmaya ne zaman başlanacağının belirlenmesi gerekir. 28 günde bir adet gören bir kadının âdetinin ilk gününden 11 gün sonra testi yapmaya başlaması yeterlidir. Ancak döngüsü düzensiz kadınlar için son üç ayda görülen en kısa adet döngüsü baz alınarak yapılmalıdır. Ovülasyon testini sabah saatlerinde uygulamak her zaman daha doğru sonuç verir. Bunun yanı sıra testi her gün aynı saatte uygulamak daha doğru sonuca ulaşmanızı sağlar.

UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR ÇOĞU FARKLI KAYNAKTAN BURADAKİ SORULAR AĞIRLIKLI TOPARLAMAYA ÇALIŞTIM İKİNCİSİDE YAZACAĞIM İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ 🙏🏻
 
Kızlar ben uzun süredir kullandığım adet takibi uygulaması var sizin için yumurtalama gününüde hesaplıyo ayrıca hamile olduğunuzdada size yardımcı oluyor isterseniz indirebilirsiniz
Sevgili arkadaşım:

Regl dönemlerimi, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerimi bir süredir Period Calendar uygulaması ile takip ediyorum. Ve bu uygulamaya bayıldım. Son derece doğru ve profesyonel tahminler üretmekte ve tamamiyle bedava! onu seviyorum isterdim.
Piyasa bunu indirebilirsiniz: Period Tracker - Period Calendar Ovulation Tracker - Apps on Google Play

Seni çok seven arkadaşlarından biri:
 
Ablalarım merhaba aranıza yeni takılıyorum 👌🏻
Korunmasız ilişkiye girmemize rağmen hala gebe kalamadım doktora ilk gittiğimde eşimde de bende de problem olmadığını söyledi daha çok yeni 1 sene sıkıntı olmaz yaşınız küçük demişti sizden ricam kim ne yapıyor hamile kalmak için kullanıp faydasını gördüğünüz ürünler var mı inşallah hepimiz hamile kalırız 🙏🏻🙏🏻


Yumurta takibi yaptir bence doktorlar iyi diyor bi bakiyosun yumurta gelismiyormus.. Benimde guya hicbisey yok 3 senedir bekliyorum olmadi bu ay klomen catlatma ignesi kullandim
 
Back