• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Hamile kalmak icin ne yapilmasi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

halabirumutvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
212
79
48
27
Selam Kizlar bir aylik evliyim yumurtlama gunlerimde esimle iliskiye girdim , Gecen hafta test yaptim negatif cikti . Dun adet olmam gerekirdi Bugun olmusum , morelim bozuldu adet oldugumu gordugumde cunku hamile olmayi Gercekten cok istiyorum . Bu Ay sizce ne yapmam gerekiyor Ve ayriyetten baska biseylere dikkat etmem gerekiyor mu ?

Canım hamile kalmak öyle kolay bir şey değil bir kerede hamile kalmak gerçekten çok düşük ihtimal canını sıkma.. Bir süre deneyin olmazsa bir doktordan yardım alın. Hayırlısı olsun :)

Selam Kizlar bir aylik evliyim yumurtlama gunlerimde esimle iliskiye girdim , Gecen hafta test yaptim negatif cikti . Dun adet olmam gerekirdi Bugun olmusum , morelim bozuldu adet oldugumu gordugumde cunku hamile olmayi Gercekten cok istiyorum . Bu Ay sizce ne yapmam gerekiyor Ve ayriyetten baska biseylere dikkat etmem gerekiyor mu ?
Gebe kalmadan önce eşli olarak kontrole gitmekte fayda var olası sorunu geç keşfetmemek adına.
Onun dışında bismillah😁 1 aylık evliymişsiniz.
Pıt diye hamile kalanlar genelde dizilerde oluyor. Allah aratmadan tez vakitte nasip etsin.🙏

Bu arada ilişki pozisyonu, beslenme vs. çok fazla şey etki ediyor hamile kalma sürecinde. Mesela kullanıyorsan sigara ve alkolü hemen kes. Nasıl Hamile Kalınır kategorisinde merak ettiğiniz tüm bilgiler | .. bu tarz bloglara bakabilirsin forumlardan yardım isteyebilirsin ve doktora danışabilirsin destek oluruz her zaman :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir aylık evlisin çocuk istiyorsun çok iyi düşünmelisin bunu. Bir sene olmaması gayet normal zaten doktorlar da pek bişey yapmıyor bi sene dolmadan.

Gebe kalmadan önce eşli olarak kontrole gitmekte fayda var olası sorunu geç keşfetmemek adına.
Onun dışında bismillah😁 1 aylık evliymişsiniz.
Pıt diye hamile kalanlar genelde dizilerde oluyor. Allah aratmadan tez vakitte nasip etsin.🙏
Amin Insallah . PEk bilgim olmadiginda dolayi bende Ayni filimlerdeki gibi zannedip kalkip test yaptim🤦🏽‍♀️

Amin Insallah . PEk bilgim olmadiginda dolayi bende Ayni filimlerdeki gibi zannedip kalkip test yaptim🤦🏽‍♀️
Dediğim gibi canım içinin rahat etmesi ve olası bir hastalığı geç fark etmemek adına eşli olarak kontrole de gidebilirsiniz. Ah hep bu diziler işte bizi yanıltıyor 😁

Bu arada ilişki pozisyonu, beslenme vs. çok fazla şey etki ediyor hamile kalma sürecinde. Mesela kullanıyorsan sigara ve alkolü hemen kes. Nasıl Hamile Kalınır kategorisinde merak ettiğiniz tüm bilgiler | .. bu tarz bloglara bakabilirsin forumlardan yardım isteyebilirsin ve doktora danışabilirsin destek oluruz her zaman :))
Linki birakmaniz Iyi oldu Tesekkur ederim 😘

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi fikrimi beyan etmek istiyorum ☺️
1) Ne kadar sevmiş olursan ol, muhteşem bir aşk evliliği de olsa bebek düşünmek için çok yeni evlisin. Bence eşler en az 1 yıl bebek düşünmemeli. Gezin, tozun, birbirinizi karı koca olarak tanıyın, hayatın tadını çıkartın.
2) Yine de bebek istiyorsan adetin 3. Günü gidip hormon tahlili yaptırabilir ardından adet bitimiyle rahim filmi çekilebilirsin. Eşin de 3 günlük cinsel perhizin ardından sperm testi yaptırabilir. Böylece bir engeliniz var mı, yok mu öğrenmiş olursunuz.
3) Doktorlar 30 yaşın altındaki çiftlerde en az 1 sene, 30 yaş üstü çiftlere 6 ay bekleme/deneme süresi verir. Bu sürelerin öncesinde kolay kolay tedaviye başlamazlar. Bunu bilerek doktora git. Yani sana “ne geldin 2 ayda” diyebilir.
4) Stres yapmamaya çalış. Bu sitedeki birçok kadın problemi olmamasına rağmen stres kaynaklı hamile kalamıyor.
5) 1 numaranın aynısı ☺️ Azıcık iki kişi olmanın keyfini çıkartın.

Gönlünüzce olsun her şey 😇

Valla hamişlik zor heleki bi denemede. İlk bi dr. Gidin testlerde sıkıntı yoksa pozisyon ve yardımcı besinlerle doğal olmasına uğraşabilirsin inşAllah Rabbim gönlündekini nasip eder canım.. bu arada bizim gelin geldi 1 hafta sonrasına hamile kaldı nasıl bi şans anlamadım gitti şimdi 5 aylık galiba 🤣

Back
X