Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak için illa ki sabahlamak mı gerekir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

moda tas ogrt

İkiz annesi 👩‍👧‍👦❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
3.263
5.832
358
Hanımlar, bunu birkac kez burda okumuştum. Hamile kalmak için hemen yikanmayin, sabaha kadar bekleyin diye.
Ben hiç rahat edemiyorum böyle, yarım saat sonra en geç kalkıp yikaniyorum. Geçen gün hastanedeki intorn doktor da dedi aynı şeyi.
Sabahlamadigi , hemen yıkandığı halde hamile kalan var mı? Ya da ne yapmalı?

Hanımlar, bunu birkac kez burda okumuştum. Hamile kalmak için hemen yikanmayin, sabaha kadar bekleyin diye.
Ben hiç rahat edemiyorum böyle, yarım saat sonra en geç kalkıp yikaniyorum. Geçen gün hastanedeki intorn doktor da dedi aynı şeyi.
Bu soruya gelen cevapları takip etmek istiyorum. Bende hemen kalkanlardanım. Hatta anında kalkıyorum.
Ya etkisi vardır elbet ama insan şunu düşünüyo; okdr yanlışlıkla hamile kalanlar, korundugu halde kalanlar nasıl kalıyo.

Ay daha neler.
Ben sabahlamadım.
Hamileyim.
Allah yazdıysa her halükarda olur.
Cenabet cenabet yatmak emin ol hem sağlık açısından hem dinen çok zararlı.

Ay daha neler.
Ben sabahlamadım.
Hamileyim.
Aslında nasip kısmet. Öyle denk gelmiştir sizinki yada üstüne yat diyen kişilerin ki her insanda farklıdır

İlişki sırasında vücut normal ter değil zararlı şeyleri atan bi terleme oluyor. Bu da sizin üzerinizde kaldığı sürece geriye emilim oluyor. Yani sağlık açısından çok olur bi durum değil.

Offf benim dertlerden birio_O
Ben de duydum ama ben 1 saat yatıyorum sonra kalkıyorum
Yumurtlama günü erken ilişkiye girip bir kac saat yatsan olur herhalde olacagi varsa tabi

Ben de sizin gibi düşünüyordum, ta ki doktor bunu özellikle sorup uyarlama kadar.hemen kalkmayin dedi.
Belki eşinizin sperm hızı düşüktür. Veya sizin rahim içi kayganllıgnz yeterli değildir. Yanlış anlamayın özür dileyerek söylüyorum bunları ama her insan farklıdır snçta.
Çnkü sperm değen havluyla silindigi için hamile kalan da var, yıllarca uğraşıp her defasında yatan ayaklarını kaldıran da var.
Şartlar doğrultusunda öneri veriyodur doktorunuz.

Eşine sperm tahlili yaptırdıysan oradaki Likefaksiyon süresinden daha uzun yattığın sürece ne kadar yattığının önemi yok. Sabahlamasan da olur.

Ay daha neler.
Ben sabahlamadım.
Hamileyim.
Peygamberimiz bile sabah namazına kalkıp yıkanıyormuş. Biraz abartmıyor muyuz bu cenabet yatma olayını :KK64:
Sağlık açısından zararını ayrıca merak ediyorum o ayrı.

Ben ilişkiden sonra yarım saat yatip kalkıp öyle duş alıyordum en son Nisan ayında çok karambole gelişti ilişkimiz ve yatmadan tek ilişkiyle kaldım bence tamamen nasip işi planlamamak gerek sanırım oluruna bırakmak en iyisiymis önceki aylarda çok stres yapmıştım

Ben yatsı namazından sonra iişlkiye giriyorum ve sabah namazına kalktıgımda yıkanıyorum .
Dinen bir sakıncası oldugunuda düşünmüyorum . Çünkü hiçbir namazımı kaçırmıyorum . Herhangı birşeyde yiyip içmiyorum .
Sağlık acısından bilemıyorum ama araştırmadım .

Bununla ilgili bir süre araştırdım sanırım 2 saatlik bir sürede spermin yolculuğu sürüyor aşağı yukarı 6-7 saatte yumurtalıklara ulaşıyordu tam emin değilim ama genelde böyle yazıyordu herkesin durumu vücudu ve içeride neler olduğu farklıdır o yüzden bir kaç saat uzanın en azından 1-2 saat diye söylenir ama sperm hızı yerindeyse fazla yatmadan da ulaşacağı yere ulaşır zaten belli kısmı muhakkak gitmiyor yer çekimi açısından geri geliyorHoppaBende genelde uzanırım eğer illa duş almam gerekiyorsa 2 saat sonra falan alıyorum ya da sabah alıyorum sağlık açısından sorun teşkil ettiğini sanmam.

Hiç bir doktor sabaha kadar bekle demez.
En fazla kalçanın altına yastık koyup ayaklarını çapraz yaparak 45 dk yat der.
Buda genelde rahmi ters olan insanlar için söylenir.
Sabaha kadar yatmak şart değil , istatistik tutarsanız göreceksiniz sabaha kadar yatıp gebe kalanların sayısı daha azdır.

Bizim ilk denememiz olacağı için bu konuda çok tecrübesizim. Peki wc ye bile gitmeyin diyorlar doğru mu? kaç saat gitmeden duracağız :işsiz:

Peygamberimiz bile sabah namazına kalkıp yıkanıyormuş. Biraz abartmıyor muyuz bu cenabet yatma olayını :KK64:
Sağlık açısından zararını ayrıca merak ediyorum o ayrı.
Namaz vaktini de geçirip sabahlamak diye düşündüm ben o yüzden öyle yazdım. Sağlık açısından da yazdım aşağıda. Vücut atıkları atıyormuş ter yoluyla kendinden. Uzun süre durunca gözenekler emiyormuş geriye. O yüzden çok fazla durmayın diyorlar.

Kizlar benim cocukluk arkadasim hamile kaldığında şok olmustu. Tek korunmasiz iliskide afedersiniz oturur pozisyonda yukarida ve iliski bitince direk ayaga kalkip banyoya girmiş. Ve hamile kaldi 1.5 yasinda kizi var. Allah nasip etsin de

bn de hemen kalkanlardanım . allah nasip ederse her şeklde olur. ama biraz da olsa bekliyorum

Hanımlar şimdi şöyle bir durum var, ben bu hemen. Kalkmayin meselesini burda da okumuştum, ama dediğiniz gibi düşünmüştüm, her koşulda olur falan, lakin özellikle sordu doktor, sabahliyor musun? Hayir dedim hemen yikaniyorum, spermlerin hemen akmaması , gitmemesi için , sabahlamaniz, kalmamaniz lazım.
Bunu söylediğinde herhangi bir tahlil sonucu söylemedi yani.

Back