Hamile Kalmak İçin Doğum Kontrolünü Kesmek Ne Sürede Etkili Olur?

neslihan34

Umarım Hamile Kalırım
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
174
6
26
39
İstanbul
Başlangıçtan beri doğum kontrol hapıyla korunuyorum hamile kalmak istersem bıraktıktan ne kadar zaman sonra hamile kalabilirim,bilgi verirseniz sevinirim. Birde eşime süpriz yapmak istiyorum ona haber vermeden bunu yapsam sorun olurmu sizce?

Son düzenleme:
canım hapı bıraktıktan sonra en geç 6 ay içinde hamile kalabiliyorsun bu daha erkende olabilir herkesin kendi bünyesine bağlı birşey ama doktorlar 6 aya kadar zaman veriyor....

Cevabınız için teşekkür ederim, peki hemen olan birşey değil demekki değilmi? 6 ay baya uzun bir süre!
canım hapı bıraktıktan sonra en geç 6 ay içinde hamile kalabiliyorsun bu daha erkende olabilir herkesin kendi bünyesine bağlı birşey ama doktorlar 6 aya kadar zaman veriyor....

merhaba canım bende doğum kontrol hapıyla korundum hep bırakalı 5 ay oldu daha hamile değilim herkesin bünyesiyle alakalı kimisi bıraktıktan 1 ay içerinde hamile kalıyor kimisi kullanırken bi gün içmeyi unutursa bile hamile kalıyor kimiside 1 sene sonra kalıyor canım hemen olan bişey olsaydı keşke ama sabır gerekiyor

ben doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım hemde hiç bir gün atlamadan yutuğum halde... herkesin bünyesine baylı :)

ben doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım hemde hiç bir gün atlamadan yutuğum halde... herkesin bünyesine baylı :)

evet canım aynen öyle bünye meselesi ve kader kısmet vericek olan Allah ne yaparsan yap veriyor

cnm ben kızıma hapı bıraktıgım ay kaldım 1 sene kullanmıştım
sonrasında 4.5 sene kullandım ıkı kere adet gördum 3.ay gebe kaldım ama duşukle sonuçlanndı en sağlıklısı yumurtanın kalıtesı acısından hapı bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemle korunmakmış

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim hepinize:)

arkadasım yıllarca kullandı bıraktı ertesı ay hemen kaldı ama dralr hapı bıraktıktan sonra 3-4 ay sonrası hamıle kalmayı önerıyorlar oyüzden hapı bırakıp erkegın korunması gereklı benım arkadasımda cok tedırgın olmustu bır terslık cıakrmı dıye allahtan olmadı bırsey bende bıraktım 2 sene sonra hamıle kaldım ama tabı bızde sperm sayısında düşüklük vardı sıdede bır sorun yoksa kalırsın bazede hcıubır sorun bulunamasada hamıle kalınamayabılınıyor malesef ınsallah en kısa zamanda kalırsın

Çok teşekkürler canım, demekki hamileliğe tam karar verdiğimde bunu eşime söylemek zorunda kalıcam demektir, u mesajları okuyuncaya kadar korunma sonrası bir kaç ay beklemek gerektiğini açıkça bilmiyordum.

merhabalar, ilk 2 yıl hap kullanmıştım. evlenmeden önce kadın doğum uzmanına gidip en iyi korunma yöntemi için bilgi almak istemiştim. tek tek yöntemleri, güvenilirlikleri, ne kadar sürede vücutta kaldıkları vs anlatmıştı. bıraktıktan 2 ay sonra vücut eskisine döner diye bir lafı kalmış aklımda doktorun. hiç unutmadığımsa, 30 yaş üstünün kullanmasının sakıncalı olduğu, hele ki sigara kullanıyorsa, aklınızda bulunsun.

Teşekkürler,demekki iki ay beklemekte fayda var![QUOTE=filtrekahve;27273078]merhabalar, ilk 2 yıl hap kullanmıştım. evlenmeden önce kadın doğum uzmanına gidip en iyi korunma yöntemi için bilgi almak istemiştim. tek tek yöntemleri, güvenilirlikleri, ne kadar sürede vücutta kaldıkları vs anlatmıştı. bıraktıktan 2 ay sonra vücut eskisine döner diye bir lafı kalmış aklımda doktorun. hiç unutmadığımsa, 30 yaş üstünün kullanmasının sakıncalı olduğu, hele ki sigara kullanıyorsa, aklınızda bulunsun.[/QUOTE]

Teşekkürler,demekki iki ay beklemekte fayda var![]

tabi ki bekleyin, 2 ayı geçerse de endişelenmeyin. o 2 ay zaten büyük ihtimalle olabilecek en az süredir. bazı insanlar saçma buluyor ama ben olumlu düşünmeye inanıyorum. olumlu düşüncenizi bırakmayın, olumsuzlukları arka plana atmaya çalışın. istediğiniz gibi ilerler, istediğiniz gibi sonuç alırsınız umarım.

inşallah, gerçi bu konuda çok korkularım var ama umarım hayırlısı olur, ve tüm bebek isteyenlerinde başına:) Teşekkürler canım çok sağol.

Ben de 1 yıl kadar kullandım bıraktıktan 1 hafta sonra da hamile kaldım ama içimde hep bi tereddüt vardı acaba bi sorun yaşar mıyız diye. Bence bebek düşünüyorsanız hapları bıraktıktan sonra 2-3 ay kadar eşin korunsun. tabi en iyisi doktora danışmak.

Canım teşekkürler,bende bıraktım bakalım sonuç ne olacak:) Bu arada gün aşırı çalışmaya devammm... Adamın aklı gidecek dilediğim olursa! :)

Canım ablam 3 sene kullandı doktor ara ver dedi bıraktığı hafta icinde hamile kaldı o bünyeye bağlı birsey Allah gönlüne göre versin

canım ben aynı durumdayım ilacı nbıraktım bu ay başlamadım doktora gittim ve bana neden bekliyosun hiç gerek yok hemen hamile kalabilirsin dedi ben en azından 1 ay olsun vücut yumurtlasın istiyorum önümüzdeki ay tekrar bekliyo doktor bakalım hayırlısı ne zaman hamile kalırım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…