• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmadan önce neler yapmam lazım :(

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
105
26
298
Samsun
kızlar ben 8 aylık evliyim ve 30 yaşındayım.eşim çocuk istiyor ben kararsızım...hamilelikten önce bi kadın doğumcuya gideyim de nasıl olcak testmi yapıyolar önce sorunları belirlemek için. yardımcı olursanız sevinirim

bende gitmiştim hamile kalmadan önce kontrol amaclı ama test falan yapılmadı, alttan muayene ediyolar, rahim agzına, yumurtalara falan bakılıyo. vitamin veriyo bide

teşekkürler canım cevap verdiğin için.çevremde sorabileceğim kimse yok böyle şeylerri..ve çok bilgisiz kaldım nasl bişr yol izleyeceğimi bilemiyorum eşim diyo doktora ne gerek var önceden hamilelikten kalmadan doktora gitme işi mi vardı diyo ben doktora gidince ne diyecem onu bilmiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Bebekten önce doktora gitmeniz ii olur tabiki.
Doktora gebelik düşündüğünüzü söyleyince zaten gerekli şeyleri yapacaktır.
Öncelikle ultrasonla muayene ediyor.Genelde alttan muayene belki bir de smear testi ister.iltihap v.s var mı diye.
Bir de en önemlisi folik asit başlıyor.Bu da hamilelik olursa bebeğin sağlıklı olması için gerekli bir ilaç.
Zaten siz doktora hamilelik düşündüğünüz için genel bir kontrole geldiğinizi söylerseniz o sizi yönlendirecektir.

teşekkürler canım cevap verdiğin için.çevremde sorabileceğim kimse yok böyle şeylerri..ve çok bilgisiz kaldım nasl bişr yol izleyeceğimi bilemiyorum eşim diyo doktora ne gerek var önceden hamilelikten kalmadan doktora gitme işi mi vardı diyo ben doktora gidince ne diyecem onu bilmiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Aslında bi çoğumuz uzun süre hamile kalamazsak doktora gitmeyi tercih ediyoruz. Aslında hamilelik fikrini düşündüğümüzde gitmemiz gerekiyor. Önemli olan hamile kalmak değil, sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilmek. Bazen hamile kalınsa bile anne hamileliğe hazır olmayabiliyor. Yani bazı hastalıkları, sorunları vs. olabiliyor. Bu da bebeğe zarar verebiliyor. Bu nedenle öncesinde doktora gidip kontrolden geçmek çok önemli. Gidersin doktora ben hamilelik düşünüyorum, rutin bir kontrol için geldim dersin. O zaten gerekli testleri yapar. Folik asit verir ona başlarsın. Sonrasında da inşAllah sağlıklı bir anne adayı olursun.

Canim kadin dogum uzmanina hamilelik dusundugunu soylersen o sana gerekenleri yapar. Bbeni alttan muayane etmisti smer testi yapti.. yumurtalatin durumuna falan bakti. Folikasit verdi ayrica ben dahiliye de kan testleri de yaptirdim vitamin eksikligi veya tiroit v.s gibi rahatsizligim var mi diye ;)

başka bir başlıkta yazdıklarımı kopyalıyorum linki de şu daha detaylı okumak isteyenler için;

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...ontrol-icin-doktora-gitmek-gerekli-midir.html

örnekler üzerinden anlatacağım canım önemini ve olabilcek sonuçları...

"her ama her zaman planlı gebelik çok değerlidir..hamile kalmayı düşünenlerin doktora başvurmaları çok değerlidir.ama bu bi sorun varsa vakit kaybetmekten başka şeyler yüzünden de gerekli..

örneğin;bir miyomun senin hamile kalmanı engellemekten daha sık olarak hamile kaldığın takdirde bebeğini düşürmesi ihtimali var ya da aynı şekilde belirti vermeyen bir enfeksiyonun,bir rahim perdesinin,bazen bir polipin...
bundan başka bir de sistemik hastalıklar var..mesela tiroid hormonlarına mutlaka baktırmalısın,tansiyon mutlaka kontrol altında olmalı,şekerini ölçtürmelisin eğer bi sorun varsa bu değerlerin düzeltildikten sonra hamile kalman ikiniz için daha iyi olacaktır:)
fazla kiloları verip hamile kalmak gebelikte oluşan şeker tansiyon sorunlarını engelleyebilir mesela..
eğer çok pimpirikliyseniz diyetisyen desteğiyle ya da çeşitli kitaplarla hamilelikte ve öncesinde nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.doğru sanılan pek çok yanlış var çünkü
bir de dişçiye gitmeni öneririrm.zira hamile kaldıktan sonra lokal anestezi antibiyotik zararlı o yüzden içten içe çürümeye başlayan dişlerin varsa yaptırırsın

hamile kalmayı düşünseniz de düşünmeseniz de aktif bir cinsel hayatınız varsa ve ola ki hamile kalınca bu çocuğu isteme ihtimaliniz varsa(şimdi istemem deseniz de sonradan isteyebileceğinizi de unutmayın);

mutlaka viral seroloji baktırın!

nedeni de şöyle çocukluk çağında geçirilmesi gereken kızamık cmv gibi enfeksiyonlar eğer ki geçirilmemişse,aşılanılmamışsa,aşıların gerekli tekrarları tamamlanmadıysa(hatırlanmıyor olabilir) yani kısaca koruyuculuk yoksa mutlaka aşılarınız olun.bu test bunu değerlendirecek.ola ki hamile kalırsanız örneğin kızamık çocuğunuzu yaşayamayacak hale getirebiliyor,bunlar tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır tablolar.korunmasıysa çok kolay sadece bir aşı!

son olarak herkesin bildiği folik asit desteği var.gebe kalmadan önce başlamak her zaman daha iyi.

kötü bi süprizle karşılaşmamak için bilinç olmalıyız :)

herkese sağlıklı bebekler ve güzel bir hamilelik dönemi diliyorum:)

kızlar ben 8 aylık evliyim ve 30 yaşındayım.eşim çocuk istiyor ben kararsızım...hamilelikten önce bi kadın doğumcuya gideyim de nasıl olcak testmi yapıyolar önce sorunları belirlemek için. yardımcı olursanız sevinirim

Kadın doğumcuya git hatta testte yaptır. hatta toksoplazma vs testi yaptır. eğer hamilelik sırasında ortaya çıkarsa kötü sonuçlar doğabiliyor. ama hamile kalmadan önce ortaya çıkarsa en azından tedavi olup sonra hamile kalırsın.( yakın arkadaşım yaşadı ordan biliyorumb ) inş hiç bi sorun çıkmazda istediğiniz zamen hamile kalırsınız.

çok teşekkür ederim arkadaşlar yazdıklarınız için :) ben randevu alıp haftaiçi gideyim ozaman çok saolun.ona göre verdiği istikamette hareket ederim.

kızlar yarın gitcem doktora aç karnına mı gideceğim bide nasıl muayne ediyo ultrason mu yoksa başka türlü mü

arkadaşlar toxoplazma deyince aklıma geldi ben dokuz haftalıken bebeğimi kaybettm ve hamilelik sırasında yaptrdgm kan testlerimde toxoplazma geçirmedğm dkkat etmem gerektiği söylendi toxoplazma geçirmemek için ne yapmak gerekiyor bebeği nasıl etkiler..

Back