• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Kalınca Alınan Antidepresanlar Bebege Ne kadar Etki Yapar

yelizkaraman

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
1
0
16
İstanbul
Hamile Kalınca Alınan Antidepresanlar Bebege Ne kadar Etki Yapar,Ya da hamıle iken antidepresan surup seklınde olanları verıyorlar almak zararlımıdır ??

Ben de 2 yıllık dönemler halinde zaman zaman ilaçlı tedaviye ihtiyaç duyan biriyim. Rahatsızlığım depresyonun bir türü, başladığı zamanı anlayıp doktora gidiyorum, tedaviye başlanıyor. Rahatsızlığım üniversite yıllarımda yaşadığım derslerle ilgili bir sıkıntı sırasında başlamıştı, çok sevgili okulumun bana hediyesi olarak kaldı...

Hamile kaldığım sırada da yine böyle bir dönemin (ilaç kullandığım dönemin) ortalarındaydım. İnternetten araştırdığım kadarıyla bebekte bir soruna yol açtığına dair henüz kanıtlanmış bir bilimsel veri yok. Doktorlar da bu konuda rahatsızlığın boyutuna göre (yani aslında çok ileri boyutta rahatsızlık yaşayanlarda, intihar gibi riskler olduğunda veya hayatı çekilmez olanlarda) insiyatif kullanarak karar veriyorlarmış. Ben hamile kalmadan önce "Hamile kalırsam belki ilaçlara devam ederim" diyordum. Ama hamile olduğumu öğrendikten sonra rahatsızlığımın böyle bir riski göze alacak kadar ciddi olmadığına, bir sene kadar sabredebileceğime karar verdim.

Şimdi bazen (bir kaç haftada bir) dışarıdan gelen bir tetikleyiciyle dünya başıma yıkılmış ve yaşamamın hiç anlamı yokmuş gibi hissetsem de, sokaktaki insanların saygısızlıklarına tanık olduğumda ani tepki versem de sabretmeye devam ediyorum.

Bu arada bir arkadaşımdan aktarlarda bulunabilen bir bitkinin çayının hafif andipresanlar kadar etkili olduğunu öğrenmiş, "olmadı bunu kullanırım hamileyken, nasıl olsa doğal" diye düşünmüştüm. Ama maalesef bazı bitki çayları gibi o da hamilelikte sakıncalıymış. Buradan ismini yazmıyorum ama hamile değilken ilaç yerine içilebilir.

Sonuç olarak, ben derim ki rahatsızlığın çekilebilir boyuttaysa hamileyken ilaçlara filan hiç bulaşma. Sonra küçücük bir kusur bile olsa kendini suçlar durursun. Bir akrabamız, aşırı şişman olduğu için hamileliğinde doğal olduğu söylenen ve ABD'den aldığı bir tok tutma ilacını kullanmıştı, bebeği vücudunda şüpheli nodüllerle doğdu. Doktorlar kesinlikle o maddeden olmadığını söyleseler bile, kızın ailesi (daha ziyade kayınvalidesi) sürekli onu suçlamışlardı. Hatta biz bile o ilaçtan olduğunu düşünmüştük o zamanlar...

Kendine iyi bak. Görüşmek üzere...

Back